EXCLUSIV. Confesiunea lui Denis Alibec după transferul în Grecia: “Aveam nevoie de o eliberare! O să marchez cât să devin titular la națională și să nu mai las loc de minciuni”

Gabriel Berceanu 31.01.2022, 12:34
EXCLUSIV. Confesiunea lui Denis Alibec după transferul în Grecia: “Aveam nevoie de o eliberare! O să marchez cât să devin titular la națională și să nu mai las loc de minciuni”

La 31 de ani, atacantul începe o nouă experiență în a treia țară în care activează deja, după Italia, Belgia și Turcia. Alibec este împrumutat din această lună la Atromitos, în prima ligă din Grecia, fiind încă jucătorul lui Kayserispor. La echipă îl are alături și pe Dorin Rotariu, tricolor aflat tot sub formă de împrumut, de la Ludogoreț.

Denis, cum a venit mutarea aceasta, așteptată cumva?

În mod clar nici eu nu puteam să ofer cât îmi doream la CFR Cluj, nici clubul nu cred că era mulțumit cu randamentul meu. Sigur a fost mai bine pentru toată lumea să fac pasul spre altă echipă.

De ce spui că nu puteai să oferi cât îți doreai la CFR?

Păi eu am ajuns la echipă într-un alt context, cu alt antrenor și alt sistem de joc. Relația mea atât cu clubul, cât și cu Dan Petrescu, este una bună, să nu se înțeleagă altceva! Doar că toți știm cred tipul de fotbal pe care îl preferă Dan Petrescu și nu cred că mi se potrivește, atâta tot. Eu simt că pot să ofer mult mai mult și aveam nevoie doar de un alt context ca să arăt asta. Am jucat puțin și nu eram mulțumit eu, am marcat puțin și nu era nimeni mulțumit, normal. Greșelile personale mi le asum, ca de fiecare dată. Dar pentru ce se întâmplă pe teren aveam nevoie de o eliberare, de o descătușare.

“Când nu joc, apar zvonurile neadevărate!”

Ce ai găsit la Atromitos și cum simți că vor merge lucrurile?

Clar, din ce am simțit până acum, valoarea lotului nu e cea dată de poziția din clasament. Suntem pe penultimul loc, deși avem echipă de play-off! Noul antrenor, Chris Coleman, e foarte ambițios și are o experiență extraordinară. Sigur vom reuși lucruri bune cu el! E fost internațional, jucător de Premier League, apoi selecționer al Țării Galilor, a antrenat și Fulham, și Real Sociedad… E de alt nivel și va ridica împreună cu noi echipa. Eu am declarat chiar de la poza oficială că ne vom ridica și că am ca obiectiv să revin în forță la echipa națională pe baza lucrurilor pe care le voi face la Atromitos.

Avem un selecționer nou, se potrivește startul de la națională cu restartul tău, ca să zic așa!

Am auzit numai lucruri frumoase despre Edi Iordănescu și mă bucur că avem un selecționer care analizează foarte bine jucătorii, care îi urmărește mereu și cunoaște multe lucruri la zi despre fotbalul nostru și jucătorii noștri. Pentru mine e un semn foarte bun. Vreau să joc repede la Atromitos, să marchez mult și o să revin sigur titular la națională! M-am cam săturat, sincer, să se umple site-urile, atunci când nu joc, de tot felul de zvonuri despre mine care nu au legătură cu fotbalul. Când joc și marchez, nu prea se întâmplă asta! Sau se întâmplă mai puțin (râde).

E cumva normal, așteptările publicului de la jucători se îndreaptă către teren. Când nu vin prea multe reușite de acolo, vin lucrurile din afara terenului…

Păi ok, dar dacă vin zvonuri neadevărate, minciuni? Uite, a apărut acum că aș fi format un cuplu cu Larisa Drăgulescu. O relație ascunsă… așa de ascunsă a fost că n-a existat vreodată! Eu n-am văzut-o în viața mea pe această femeie. Dar niciodată! Știu bine ce fac și ce nu fac, și pe teren, și în viața din afara fotbalului.

Liga 1, în scădere

Hai să revenim la fotbal, te rog! Ți-ar plăcea să rămâi în Grecia și din vară, când expiră împrumutul la Atromitos? Sau să revii în Turcia? Ori Liga 1?

E prea devreme să pot să spun acum lucruri despre fotbalul din Grecia sau despre rămânerea mea permanentă la Atromitos. Atmosfera e bună, valoare există la echipă, vom vedea. Cât despre revenirea în Liga 1, știu că nu e bine să spui lucruri categorice, dar nu prea cred că va fi posibilă o astfel de mutare în vară. Am fost la CFR Cluj, relația mea cu clubul e bună, repet, dar dacă integrarea nu a fost așa cum ne-am dorit toți, nu cred că mă voi întoarce. Iar la altă echipă din Liga 1 e foarte greu de crezut. Îmi doresc să fiu om de bază la națională, cum ți-am spus, să ne calificăm la EURO. Iar pentru asta trebuie să joci în străinătate și să o faci bine, ori în Liga 1 la unul din cluburile de top.

Cum ai regăsit nivelul din Liga 1 după întoarcerea din Turcia?

Fotbaliști buni există mereu, în orice campionat. La noi, apar și tineri foarte talentați, chiar mă bucură mult că văd mereu câte unul-doi la fiecare echipă cum încep să se afirme. Însă, per total, nivelul e în scădere. Din păcate, lipsa banilor fie distruge cluburile mai mici, fie aduce instabilitate și la cele mai mari. Uite ce se întâmplă la Clinceni, la Mediaș, la Dinamo… Asta trage mult în jos și nivelul fotbalului. Nu mai vin stranieri de calitate, iar jucătorii români buni pleacă repede.

Urmăriți Playsport.ro și pe