EXCLUSIV. Conflictul dintre Săpunaru și Kovacs s-a stins. Arbitrul român a oferit detalii despre cel mai disputat eveniment pe axa arbitru-jucător

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.06.2022, 18:36
EXCLUSIV. Conflictul dintre Săpunaru și Kovacs s-a stins. Arbitrul român a oferit detalii despre cel mai disputat eveniment pe axa arbitru-jucător

Istvan Kovacs și Cristi Săpunaru au avut un conflict destul de aprins în timpul meciului jucat între FCSB și Rapid, în decembrie 2021, în etapa cu numărul 20 din sezonul trecut al Ligii 1. Atunci, pe Arena Națională, în returul sezonului regulat, roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 3-1.

Atunci, după ce a primit un cartonaș galben, căpitanul Rapidului a protestat vehement timp de momente bune și a riscat foarte mult să primească și al doilea avertisment și să fie implicit eliminat. Istvan Kovacs nu a apelat însă la această măsură dură, deși a avut un schimb de replici destul de tensionat cu Săpunaru.

Istvan Kovas a explicat că „a făcut pace” cu Săpunaru chiar la finalul acelui meci

Acum, la jumătate de an de la acel eveniment, Kovacs, cel mai în vogă arbitru român, a oferit un interviu în exclusivitate pentru PlaySport. Printre multe altele, el a dezvăluit că acel conflict dintre el și Săpunaru s-a lămurit ulterior, chiar la finalul acelei partide. Iar acum există o relație normală între ei.

În febra partidei, poate nu reușești mereu să-ți controlezi total emoțiile și se întâmplă să mai ai o răbufnire, la fel ca jucătorii. Să mai faci un gest nepotrivit. Din cauza asta, arbitrul trebuie să fie și un bun psiholog, să înțeleagă ieșirile fotbaliștilor, să le tempereze cu diplomație

Sunt puțini jucători în Liga 1 cu care nu am o relație bună. Și sunt destui cu care pot comunica în orice moment să ajute la liniștirea spiritelor, la nevoie. A fost, de exemplu, situația cu Săpunaru. Am lămurit-o, totul e OK. Am discutat după joc, a recunoscut că a greșit, poate nici eu n-am reacționat în cel mai potrivit mod. E însă un sport de bărbați. Nu suntem copii. N-ar trebui să se supere nimeni”, a spus Istvan Kovacs în interviul acordat lui Justin Gafiuc.

Ce a spus Cristi Săpunaru la finalul acelui meci

Căpitanul Rapidului s-a arătat foarte deranjat de faptul că, după cum susține el, a fost ignorat de către Kovacs în momentul în care a dorit să îi ceară unele explicații referitoare la decizia de a-i acorda cartonașul galben.

Meci frumos, atmosferă senzațională, așa cum trebuie să fie la un meci de fotbal, păcat că nu am reușit să încheiem la egalitate. Un început slab, cred că unii au fost copleșiți de atmosferă. De la cazul ‘Bricheta’ nu mai comentez arbitrajul.

Mi-aș fi dorit să vorbesc cu arbitrul, dar nu se poate vorbi cu el, purtam un dialog cu mine, că din partea dânsului nu am primit niciun răspuns. Poate să mă dea și afară din țară. Păcat de suporterii care au venit la meci, ne pregătim pentru următorul meci. Încercăm să scoatem ce e mai bun din toate meciurile”, a spus fundașul central al Rapidului la finalul acelui meci.

EXCLUSIV. Istvan Kovacs îi distruge pe jucătorii români. „Problema nu e la mine! N-am întâlnit niciodată asta” Mesaj de forță al arbitrului revelație din Europa