EXCLUSIV. Cortacero pierde lupte, însă continuă războiul! Ibericul s-a adresat, din nou, instanței. Eroarea avocaților care l-a costat scump pe spaniol! „A pierdut pe procedură, nu pe legalitate”

Cătălin Mureșanu / 19.03.2021, 19:42
EXCLUSIV. Cortacero pierde lupte, însă continuă războiul! Ibericul s-a adresat, din nou, instanței. Eroarea avocaților care l-a costat scump pe spaniol! „A pierdut pe procedură, nu pe legalitate”

Suporterii-acționari din programul socios Doar Dinamo București, administrat de Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo, care deține o cotă socială de 20,06% din SC Dinamo 1948 SA, continuă războiul pe toate fronturile cu Pablo Cortacero, omul de afaceri spaniol care se află în fruntea firmei Lotus Perfect Products SRL, deținătoarea pachetului majoritar, 72,87 % din SC Dinamo 1948 SA.

Cortacero pierde lupte, însă continuă războiul!

Prima lovitură administrată lui Cortacero de către suporterii-acționari a avut loc pe 27 noiembrie, atunci când, după o ședință fulgerătoare a Consiliului de Administrație, ibericul a fost înlocuit, cu unanimitate de voturi, din funcția de președinte CA. În locul său, în aceeași ședință, a fost numit Constantin Eftimescu. Pe 3 decembrie 2020, suporterii-acționari au înregistrat în Registrul Comerțului, cu mențiunea nr. 572782, modificările votate în cadrul CA.
Cortacero s-a adresat justiției și, miercuri, Tribunalul București a hotărât să respingă cererea sa „de intervenție” ca fiind neîntemeiată, acordându-i șefului de la Lotus Perfect Produts SRL posibilitatea de apel în 30 de zile.

„Dinamo a câștigat lupta cu Cortacero pe procedură, nu pe legalitate”

O nouă victorie pentru suporterii-acționari din DDB, o nouă luptă câștigată. Cum au reușit avocații DDB această victorie? Mai bine spus, cum s-a bătut Cortacero singur! Încă din start, reprezentanții ibericului – avocații- și-au dat cu stângul în dreptul și s-au adresat judecătorului cu o cerere de intervenție în baza OUG 116/2009 – Ordonanța de Urgență pentru instituirea unor măsuri privind activitatea de înregistrare în Registul Comerțului. Practic, instanța a respins solicitarea lui Cortacero ca fiind neîntemeiată. (facsimil 1).

Cortacero trebuie să conteste înlocuirea sa din funcția de președinte CA printr-o acțiune de anulare, însă avocații lui au mers pe cerere de intervenție, astfel că cererile de intervenție formulate au fost respinse. Pe scurt, Dinamo a câștigat lupta cu Cortacero pe procedură, nu pe legalitate”, au dezvăluit sursele PlaySport.ro.

Pablo Cortacero are posibilitatea apelului, însă, până atunci, i s-a adresat, din nou, instanței. Pe 30 martie urmează „returul”, termen într-un nou dosar!
Însă, Cortacero pare perseverent nu numai în minciuni. Astfel, PlaySport.ro a descoperit pe portalul instanțelor, o nouă cerere de intervenție adresată de spaniol către Tribunalul București, în baza aceluiași OUG 116/2009, formulată, de data aceasta, în data de 18 februarie 2021! A fost fixat și primul termen, astfel că, pe 30 martie, la ora 11, părțile se vor revedea, de data asta în fața completului C37- Fond. (facsimil 2).
Singura noutate este că, de data aceasta, lipsește din peisaj camaradul lui Cortacero, Couto Lago Alejandro, intervenient în cererea soluționată miercuri.

Cortacero „a comis-o” din nou

Explicația pentru această nouă intervenție a lui Pablo Cortacero este legată tot de un Consiliu de Administrație, organizat la fel de fulgerător precum cel din 27 noiembrie 2020. Astfel, în data de 12 februarie 2021, Consiliul de Administrație- din care au făcut parte Constantin Eftimescu, Cristi Hîldan, Cornel Țălnar, Cornel Dinu oferindu-i mandat lui Cristi Hîldan- s-a întrunit și a hotărât numirea unui nou director general, în persoana aceluiași Constantin Eftimescu, acesta primind și drept de semnătură în relația cu băncile, respectiv LPF și FRF. Până atunci, Dorin Șerdean era cel care reprezenta SC Dinamo 1948 SA în relațiile cu băncile și forurile sportive din România.

În Registrul Comerțului, această nouă mențiune apare trecută în data 16 februarie, două zile mai târziu, Cortacero a replicat și a făcut o nouă cerere de intervenție către Tribunalul București. Ținând cont de rezultatul de miercuri și de eroarea făcută de avocații care l-au reprezentat, șansele ca ibericul să primească o soluție favorabilă în aceasta nouă speță par foarte mici.

Eftimescu: „Nu am auzit așa ceva, aflu de la dumneavoastră”

PlaySport.ro l-a contactat pe Constantin Efitmescu, actualul președinte al Consiuliului de Adminsitrație SC Dinamo 1948 SA, iar acesta a spus că află, în premieră, despre această nouă solicitare făcută de Pablo Cortacero în instanță. „Nu am auzit așa ceva, aflu de la dumneavoastră”, a spus fostul portar al „câinilor” roșii din anii 80.