EXCLUSIV. Cristi Borcea, umilit de Giovanni Becali. Dezvăluiri incendiare despre un episod incredibil: „Era plin de flegme”

Olteanu Ștefan 28.12.2021, 14:58
EXCLUSIV. Cristi Borcea, umilit de Giovanni Becali. Dezvăluiri incendiare despre un episod incredibil: „Era plin de flegme”

Pe vremea când încă era acționar majoritar la Dinamo, Cristi Borcea a avut un conflict cu Giovanni Becali. Totul s-a întâmplat în sezonul 2009 – 2010, la scurt timp după un meci de Cupă dintre Dinamo și CFR Cluj, pierdut de „câini” cu 1-2.

Florin Prunea povestește un episod șocant cu Cristi Borcea și Giovanni Becali în prim-plan

Intr-un interviu acordat în exclusivitate pentru PlaySport LIVE, Florin Prunea a făcut lumină într-un conflict mai vechi de la Dinamo, în care au fost implicați, printre alții, Cristi Borcea și Giovanni Becali.

Totul s-a întâmplat în sezonul 2009 – 2010, după meciul de Cupă pierdut de „câini” în fața celor de la CFR Cluj, 1-2. În urma acestui eșec, Dinamo a ratat șansa de a se califica în finala competiției.
La scurt timp după finalul jocului, fotbaliștii lui Dinamo s-au împărțit în două tabere și s-a declanșat un conflict de proporții. Dintr-o tabără făceau parte străinii Ousmane N’Doye și Djakaridja Kone, în timp ce în tabăra adversă se afla Florin Bratu, susținut și de alți jucători importanți, precum Boștină, Zicu și Mărgăritescu.

Conflictul a pornit de la decizia lui Ousmane N’Doye de a fugi din cantonamentul echipei. La aflarea veștii, oficialii lui Dinamo au luat decizia de a-l exclude din lot pe mijlocașul senegalez. Însă, Florin Bratu s-a declarat nemulțumit și a cerut o sancțiune mai aspră pentru N’Doye. În acest context, „Bratone” s-a contrat cu Florin Prunea, care la acea vreme ocupa funcția de manager al clubului.

La un moment dat, discuția dintre Bratu și Prunea a degenerat, iar oficialul „câinilor” s-a ales cu „un scuipat pe spate”.

După partida cu Clujul am ieșit la masă și, pe la unu și jumătate noaptea, mă sună Eftimescu. ”Vino repede că e scandal mare. Sunt opt jucători care vor să discute cu tine”. Ndoye și Djakaridja Kone erau dați dispăruți. I-am rugat pe ceilalți să meargă la culcare, fiindcă mai departe e problema mea de conducător. N-au vrut. Am urcat în camere, Kone era în pat, Ndoye nu se întorsese. Plecase în oraș cu amicii lui de la CFR.
Și a început revolta!

I-am transmis lui Eftimescu să facă urgent rost de două bilete de avion, mort-copt, să-i trimitem pe cei doi acasă. Am revenit în recepție, ceilalți fotbaliști, între care Bratu, Boștină, Zicu și Mărgăritescu, apucau să urce și, dintr-odată, am simțit un scuipat pe spate, pe sub gulerul de la cămașă. Am văzut că autorul fusese Florin Bratu, am pornit spre el, dar bine că s-a interpus Gheorghe Nițu, antrenorul portarilor. M-a luat în brațe ca să mă potolească. A fost atunci mâna lui Giovanni. Mi-a povestit Boștină mai târziu: ”Florine, te rog să mă ierți! N-am avut nicio vină. Am primit un telefon de la Giovanni și ne-a spus să ne dăm la tine”. Voi nu știți însă continuarea”, a transmis Prunea, în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

Continuarea e și mai șocantă. Cristi Borcea, umplut de „flegme” de Giovanni Becali

De menționat este că jucătorii care îl susțineau pe Bratu (Ianis Zicu, Andrei Mărgăritescu, Gabriel Boștină etc.) erau reprezentați de Giovanni Becali. În acest context, Prunea susține că revolta acestora a fost organizată la ordinul lui Giovanni.
Însă nu doar Prunea a picat „victimă” în tot acest scandal. La câteva zile distanță, Cristi Borcea a suportat furia lui Giovanni Becali pe propria piele.

Borcea umilit de frații Becali: ”Nu mi-am luat în viața mea atâtea înjurături”

Acum pot să spun, că au trecut atâția ani. După ce ne-am întors în București, ne-am întâlnit să discutăm la Borcea în birou. Eram eu, Cristi și domnul Badea. La un moment dat, sună telefonul lui Borcea, care, după ce închide, ne zice că se duce la restaurantul lui Turcu. Pe lângă Vasile, mai erau acolo frații Becali și Nețoiu. Ne-a invitat și pe noi. Parcă-l aud pe domnul Badea: ”Te așteptăm aici, Cristi, dragă! Mergi tu!”. Nu cred că a trecut o oră și s-a întors Borcea cu cămașa pătată de sus până jos. ”Domnule președinte, aveți demisia mea pe masă!”.

Era plin de flegme! ”Nu mi s-a întâmplat în viața mea să-mi iau atâtea înjurături”. Iar domnul Badea i-a spus din nou: ”Cristi, dragă, ce ți-am zis? Ce-ai căutat acolo? Mai voiai să merg și eu cu Florin!”. Vă dați seama ce-a fost acolo!”, a mai dezvăluit Florin Prunea, în interviul acordat exclusiv la PlaySport LIVE.

Urmăriți Playsport.ro și pe