EXCLUSIV. Cristian Neguț a marcat în poarta Rapidului și îi arată obrazul lui Dan Petrescu. „Nu e un tip maleabil. Chiar dacă ei m-au dorit, nu m-a tras inima să rămân la Cluj!”

Bădulescu Silvian 05.10.2022, 22:34
EXCLUSIV. Cristian Neguț a marcat în poarta Rapidului și îi arată obrazul lui Dan Petrescu. „Nu e un tip maleabil. Chiar dacă ei m-au dorit, nu m-a tras inima să rămân la Cluj!”
  • Chindia Târgoviște a obținut prima victorie a sezonului în etapa a 11-a. Victima? Rapid București, co-liderul, până la momentul respectiv, alături de Farul Constanța. Eroul partidei a fost Cristian Neguț. Fotbalistul de 26 de ani a marcat golul de trei puncte în minutul 57;
  • Contactat de Playsport.ro, jucătorul de atac a oferit, în exclusivitate, un interviu. Liderul dâmbovițenilor a subliniat impactul pe care schimbarea de antrenor a avut-o în vestiar, dar și pe teren;
  • În același timp, la Chindia din 2016, Neguț a făcut un „popas” de jumătate de sezon la CFR Cluj. În decizia pe care a luat-o în iarnă, după cum fotbalistul a mărturisit, șansa unei medalii de campion a cântărit mai mult decât banii;
  • Mai mult, prahoveanul a povestit experiența din Ardeal și lucrurile mai puțin plăcute. Cu un antrenor Dan Petrescu „care nu este maleabil, nu știe să intre sub pielea jucătorului” și o perioadă în care „am jucat, după una, două, trei etape n-am mai fost pe teren”, Neguț s-a întors în Târgoviște, deși ardelenii, implicit „Bursucul”, l-ar fi dorit în continuare.

„A fost bine pentru noi că s-a anulat. Roata s-a întors, anul trecut ne-au marcat un gol din offside care s-a văzut din avion”

Salut, Cristi. Prima victorie cu unul dintre liderii campionatului. Care a fost secretul?

E o victorie pe care o așteptam de multă vreme. Mă bucur că a venit. Consider că s-a datorat și schimbării de pe banca tehnică. A avut un aport important. Domnul Petrea a adus încredere, entuziasm, crede în noi că o să facem un campionat bun și că o să ne ridicăm din acea zonă. Nu sunt în măsură să spun dacă este o diferență de abordare între domnul Mihalcea și domnul Petrea, dar cred că s-a văzut, puțin, o schimbare.

Meci cu cinci goluri, două anulate. Ambele pentru offside. Ce s-a întâmplat la golul Rapidului?

Nu știu care a fost situația. Dacă s-a anulat, a fost bine pentru noi. Dacă e s-o luăm așa, anul trecut ne-au marcat, pe final, un gol din doi metri de offside, s-a văzut din avion. Uite că se întoarce roata.

Este tehnologia VAR o îmbunătățire?

Este o îmbunătățire. Totuși, se fac greșeli și cu VAR-ul. Totuși, stai 100 de minute în teren, nu mai stai 90 de minute. Sunt, practic, clipe în care stai degeaba, se iau greu deciziile.

„Nu mi-a plăcut oferta primită, dar am zis să încerc, este cea mai bună echipă din România”

Două victorii la rând, cu Steaua și Rapid. Ce urmează?

Nu mă gândesc la cupă. E un început pentru noi, n-am realizat nimic momentan, dar am arătat altceva. Sper să legăm victorii și să ne ridicăm din acea zonă. Au fost meciuri, cu FCSB sau Petrolul, în care am avut mici căderi. Bine, la partida de la București mi-am lăsat echipa în zece. La FCSB a fost valoarea adversarului, cu Petrolul, o neatenție a noastră.

S-a scris intens de revenirea la Târgoviște. Cât ar însemna pentru voi acest lucru?

Practic, noi am jucat, de când am promovat, doar meciuri în deplasare, fie la Ploiești, fie la Buzău. Nu cred că vom juca în decembrie la Târgoviște. Mi-aș dori să revenim acasă. Te simți diferit, vine mai multă lume. Suporterii au fost peste tot pe unde ne-am dus. Clar o să fie un plus pentru noi să jucăm acasă.

Ai șase ani la Chindia Târgoviște însă, în iarnă, ai făcut un „popas” de șase luni la CFR Cluj. Povestește-mi, te rog, cum ai ajuns la campioana României?

Eram cu Chindia în cantonament, în Turcia. Prima oară m-a sunat Bilașco, dar nu prea mi-a plăcut propunerea pe care mi-au făcut-o din punct de vedere financiar. Am zis că trebuie să încerc, este cea mai bună echipă din România. Ulterior, am acceptat-o. Am avut propuneri mai bune și din alte părți, dar ne-am înțeles să merg împrumut. Cât am fost folosit, a fost totul bine, consider că mi-am făcut treaba. După, a venit o perioadă în care nu am mai fost folosit.

„Dan Petrescu e un tip dificil, exigent. În același timp, nu e maleabil, nu știe să intre pe sub pielea unui jucător”

De ce crezi că nu ai fost folosit?

Nu aș putea să spun. Mă pregăteam la fel și, din moment ce nu intri o dată, de două ori, parcă îți pierzi încrederea în tine și o iei la vale. Ținând cont de ultima parte, nu mi-aș fi dorit să mai rămân, chiar dacă ei mă doreau. Voiau să mă oprească, doar că nu s-au înțeles cu cei de la Chindia. Cereau 250.000 de euro, pe când CFR voia să dea mai puțin. Și, totodată, nu voiam nici eu să mă duc. Nu mă trăgea inima să rămân la Cluj. Sunt, totuși, bucuros că am reușit să iau titlul. Am ridicat trofeul și am o medalie de campion.

Dan Petrescu este un antrenor exigent, dar care are rezultate. Care a fost relația ta cu el?

E un tip dificil, un antrenor bun, pentru că cifrele și trofeele o arată. Totuși, nu este un antrenor maleabil, să intre pe sub pielea unui jucător. Asta am simțit eu, ținând cont că el a insistat să merg la CFR.

„Dacă ar fi să numesc o echipă, aș zice Farul”

Ce jucător ți-a luat ochii?

Cel mai mult mi-a plăcut de Nana Boateng, un fotbalist foarte bun.

Nu ai rămas la CFR Cluj, dar ai avut alte oferte în vară?

Da, au fost ceva negocieri, dar nu am putut să plec. Mai am contract cu Chindia încă un an. Mă gândesc la echipă acum, să ne atingem obiectivul, adică salvarea de la retrogradare.

Ai jucat la CFR, ați pierdut cu FCSB după ce ați condus 2-0, ați bătut Rapid, ați făcut egal cu Farul, iar cu Craiova încă n-ați jucat. Pe cine vezi favorită la titlu?

Este devreme să vorbim. Toate echipele enumerate se bat la campionat, sunt puternice. Anul acesta, față de stagiunea trecută, în ecuație intră și Rapid. FCSB a început mai greu, dar sunt sigur că o să-și revină în scurt timp. Dacă ar fi să numesc „prematur” o echipă, aș zice Farul Constanța.

  • Cristian Neguț (26 de ani), fotbalist crescut la Nucet și Titu, joacă la Chindia din 2016. În cei șase ani la gruparea din Târgoviște, atacantul a câștigat un trofeu, cel al ligii secunde, în stagiunea 2018-2019;
  • În cei șase ani fără jumătate de sezon la CFR Cluj petrecuți în Dâmbovița, în primele două ligi, Neguț a strâns 215 meciuri, 40 de goluri și 14 pase decisive la Chindia.