EXCLUSIV. Cristiano Bergodi e tranșant în finalul de sezon: ”CFR a meritat titlul, dar Liga 1 e în epoca preistorică fără VAR”

Justin Gafiuc 16.05.2022, 09:52
EXCLUSIV. Cristiano Bergodi e tranșant în finalul de sezon: ”CFR a meritat titlul, dar Liga 1 e în epoca preistorică fără VAR”

Actualul antrenor al lui Sepsi, Cristiano Bergodi, e unul dintre puținii tehnicieni care a pregătit în carieră și CFR Cluj, și FCSB, formațiile care s-au duelat pentru titlu până în penultima etapă din play-off.

Pe banca ardelenilor a stat în sezonul 2006-2007, terminat pe locul 3, clasare urmată de calificarea în Cupa UEFA. Iar la FCSB a rezistat numai trei luni la începutul campionatului 2009-2010, fiind îndepărtat de la echipă după ce l-a înfruntat pe patronul Gigi Becali, căruia nu i-a permis să intre în vestiar la pauza meciului cu Șerif Tiraspol, 0-0 în grupele Europa League.

”Petrescu arată o eficiență zdrobitoare”

Italianul, care a condus pe Sepsi până în finala Cupei României, unde va întâlni pe FC Voluntari, a comentat pentru playsport sfârșitul de sezon din L1:

CFR Cluj merită pe deplin acest titlu, a demonstrat-o și în partida cu Craiova, pentru care era greu să-și revină așa repede după două înfrângeri dureroase. Clujul a avut un avans mare în campionat, diferență de șapte puncte față de FCSB la intrarea în play-out, dar a înregistrat fluctuații, care au reaprins neașteptat în final calculele pentru primul loc. Dacă FCSB nu se împiedica la Voluntari, am fi avut o ultimă etapă frumoasă. Dar clasamentul spune întotdeauna adevărul”.

A continuat: ”Nu credeam că CFR își va mai periclita titlul. FCSB a profitat însă la un moment dat de un context favorabil. Clujul e însă o echipă pragmatică, experimentată. Chiar dacă nu practică cel mai frumos jos, diferența o face calitatea fotbaliștilor și a antrenorului. Petrescu demonstrează o eficiență zdrobitoare. A câștigat acum cumva în stil italian, cu o organizare foarte bună și o defensivă incredibilă, dar parcă a mai schimbat ceva peste ani în sensul că ofensiva e mai prezentă, mai vizibilă, mai activă”.

”Goluri neregulamentare, dar succesul lui CFR nu trebuie pus la îndoială”

”Ce a contat enorm de-a lungul sezonului a fost că a apărut mereu alt jucător în prim-plan, care să rezolve un meci sau altul. Deac e number one, dar au contribuit acolo decisiv un Debelejuh, un Petrila, un Omrani. Dar colectivul a rămas cel mai important”, a mai declarat Bergodi. El i-a mai remarcat pe Burcă, ”și-a făcut datoria în apărare”, și pe Camora, ”căpitanul care a ținut în spate vestiarul”.
Evită să intre în comentarii despre modul în care s-a tranșat titlul, cu câte un gol din ofsaid la Voluntari – FCSB și CFR Cluj – U Craiova, greșeli favorabile ardelenilor.

”Sigur, au fost două goluri neregulamentare, care n-ar trebui însă să pună la îndoială succesul lui CFR, o echipă mai solidă, mai constantă. Dar Liga 1 e în era preistorică fără VAR. Nu se mai poate juca fotbal fără utuilizarea acestui sistem”, conchide antrenorul lui Sepsi.

Urmăriți Playsport.ro și pe