EXCLUSIV. Culisele negocierilor dintre Ladislau Boloni și FRF: „Nu și-a imaginat că poate avea o asemenea discuție. A fost decepționat”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.09.2022, 19:06
EXCLUSIV. Culisele negocierilor dintre Ladislau Boloni și FRF: „Nu și-a imaginat că poate avea o asemenea discuție. A fost decepționat”. VIDEO

Cornel Dinu, un apropiat al lui Ladislau Boloni, a dat câteva detalii despre discuțiile pe care actualul antrenor al lui Metz le-a purtat cu FRF, înainte ca Edi Iordănescu să fie numit în funcția de selecționer. De asemenea, „Procurorul” a scos în evidență și eroarea uriașă pe care au făcut-o federalii când i-au impus lui Boloni să se claseze în primele două locuri în această ediție de Nations League.

Cornel Dinu, dezvăluiri despre discuția care l-a dezamăgit enorm pe Ladislau Boloni

Cornel Dinu a apreciat că Federația a simțit din plin că această pretenție a fost una nerealistă, și tocmai mandatul de până acum al lui Edi Iordănescu a subliniat acest lucru. Fostul selecționer al României a dezvăluit că Ladislau Boloni a fost decepționat, în primul rând de nivelul discuției pe care a avut-o cu Răzvan Burleanu și colaboratorii săi.

„În ultimul timp nu am mai discutat cu el (cu Ladislau Boloni). Convingerea mea este că a fost decepționat total de felul în care a fost tratat și de felul în care s-a discutat cu el despre termenii contractului. Ceea ce a evitat Boloni a confirmat Iordănescu, adică posibilitatea de a te clasa, chiar și în această grupă, pe ultimul loc. Nu numai că s-a simțit umilit, nedreptățit, și el este un om care trăiește de atâta timp în fotbalul mare. Nu și-a imaginat că poate avea o asemenea discuție, cu un asemenea conținut.

Sunt două lucruri diferite. Primul este legat de ce producem. De valoarea sămânței de jucători pe care o aruncăm în teren și cum crește ea. Și al doilea este legat de capacitatea antrenorilor. Acest al doilea aspect este extrem de periculos. De aceea aș fi dorit un antrenor de tip Boloni, care lucrează în străinătate și a lucrat la echipe, știe ce înseamnă nivelul de acolo, decât unul din România.

Nivelul de pregătire al antrenorilor din România după 2003, pentru că atunci am participat și eu la cursurile acelea Pro, acolo s-a dat certificatul acela de a fi antrenor Pro la 23 sau 24 de candidați. Dar toți erau din Generația de Aur. Pe lângă faptul că nu mai producem jucători, avem și foarte puțini antrenori care se apropie de nivelul internațional. Din toate punctele de vedere”, a spus Cornel Dinu la PlaySport Live.

Fostul selecționer crede că România ar trebui să meargă pe „modelul maghiar”

În continuare, Cornel Dinu a sugerat că național României ar trebui să se orienteze către modelul Ungariei, acela de a numit un selecționer străin: „În condițiile actuale, modelul Ungaria ar trebui să ne dea de gândit și să nu îl dăm la o parte. Aici este nevoie de un antrenor care să dorească performanță, să aibă experiență, să fie în deplinătatea tuturor forțelor și să nu ne pună la tot felul de peiorații de lungă durată, când conținutul este totalmente gol, în jocul echipei pe care o antrenează”.

Urmăriți Playsport.ro și pe