EXCLUSIV. Cum l-a „distrus” Dan Petrescu pe Denis Alibec. L-a dat afară din antrenament și i-a spus că nu se mai bazează pe el

Olteanu Ștefan 02.12.2021, 11:56

Dan Petrescu (53 de ani) și Denis Alibec (30 de ani) sunt într-un conflict deschis și, potrivit ultimelor informații obținute de PlaySport.ro, între cei doi nu mai poate exista o colaborare la CFR Cluj. Totul a plecat de la meciul CFR Cluj – Academica Clinceni 2-0, când Denis Alibec a avut o reacție nervoasă pe banca de rezerve, după care s-a ridicat și a plecat la vestiare.

Denis Alibec nu mai are viitor la CFR Cluj! Dan Petrescu l-a dat afară de la ultimele două antrenamente

La scurt timp după duelul CFR Cluj – Academica Clinceni din runda precedentă, între Denis Alibec și Dan Petrescu a izbucnit un scandal monstru.
Nemulțumit de faptul că a fost lăsat pe banca de rezerve, Alibec a avut o reacție nervoasă în minutul 70 al partidei și a plecat spre vestiare. Ulterior, atacantul a încercat să explice incidentul spunând că a avut „nevoie la toaletă”. În realitate, lucrurile au stat altfel. Cel puțin asta a declarat Bogdan Mara. Directorul sportiv al campioanei a detaliat gestul prin care Alibec l-a enervat pe Dan Petrescu și l-a definit ca fiind un „act de indisciplină”.

Însă, aceste tensiuni au fost doar începutul conflictului dintre Denis Alibec și Dan Petrescu. La câteva zile după izbucnirea scandalului, PlaySport.ro a aflat și câteva detalii din interiorul formației clujene.

Deși a fost exclus din lot de Dan Petrescu, Denis Alibec a insistat și s-a prezentat două zile la rând la antrenamentul campioanei. Însă, potrivit informațiilor obținute de PlaySport, atacantului i s-a cerut de fiecare dată să părăsească baza sportivă.
Dan Petrescu a fost cel care l-a dat afară de la ședințele de pregătire și, mai mult, a refuzat să aibă orice dialog cu fotbalistul său.
Tehnicianul s-a rezumat prin a-i spune o doar o frază scurtă: nu se va mai antrena cu echipa până când îi va expira împrumutul la CFR!

De ce s-a supărat, de fapt, Dan Petrescu! Nu gestul de la partida cu Academica Clinceni l-a deranjat

Deși plecarea lui Denis Alibec de pe banca de rezerve în timpul meciului cu Clinceni a declanșat totul, nu acesta a fost momentul în care Dan Petrescu și-a pierdut răbdarea cu atacantul său.
Conform surselor PlaySport.ro, Dan Petrescu este supărat pentru că Denis Alibec ar fi instigat vestiarul. Mai exact, acesta și-a expus nemulțumirile în fața colegilor și a încercat să facă front comun împotriva antrenorului.
Dan Petrescu a aflat de planul fotbalistului său, iar în acel moment a decis că nu mai este cale de împăcare.

Ce i-a reproșat Denis Alibec lui Dan Petrescu

De asemenea, PlaySport.ro a aflat și motivul din spatele gestului făcut de Denis Alibec la partida cu Academica Clinceni. Atacantul este nemulțumit de faptul că nu i se oferă mai multe șanse în tricoul campioanei.
Potrivit surselor PlaySport, Alibec i-a reproșat în față lui Dan Petrescu faptul că îl preferă pe Debeljuh în detrimentul său, spunându-i că ține mai mult cu strâinii decât cu românii.
Mai mult, Alibec i-a mai transmis antrenorului că se antrenează mai bine decât concurentul său pe post, joacă mai bine și, în plus, este și jucător de echipă națională.
În acest context, nu înțelege de ce este marginalizat de Dan Petrescu.

Potrivit informațiilor obținute de PlaySport.ro, ruptura dintre Dan Petrescu și Denis Alibec este definitivă. Antrenorul nu ia în calcul posibilitatea de a se răzgândi, iar Denis Alibec este în acest moment cu nervii la pământ.

17 meciuri a evoluat Denis Alibec pentru CFR Cluj, în care a înscris două goluri și a oferit o pasă decisivă. El este adus de la Kayserispor doar sub formă de împrumut. Contractul său în Turcia mai este valabil până în iunie 2023.
1.3 milioane de euro este cota de piață a lui Denis Alibec, potrivit Transfermarkt.

Clubul este de partea lui Dan Petrescu! „Are sprijinul nostru”

O altă veste proastă pentru Denis Alibec vine din partea președintelui Cristi Balaj. În direct la emisiunea PlaySport LIVE, Cristi Balaj a vorbit despre scandalul momentului de la CFR:

Antrenorul este cel care răspunde pentru rezultate și el este decide care este primul „11”, ce jucători sunt în lot. Când avem situații delicate, cum este acesta, antrenorul are sprijinul nostru total. Noi suntem alături de Dan Petrescu. El va lua ce decizii va considera. Noi îl sprijinim.

Respectăm toți jucătorii, noi nu facem diferențe. Niciunul nu are statut special. Îl știu bine pe Dan Petrescu. Dacă un jucător muncește la antrenamente, este serios, ascultă tot ce zice, nu va avea probleme. Mai ales dacă vorbim de un jucător de valoare”, a spus Balaj, la PlaySport LIVE.

Urmăriți Playsport.ro și pe