EXCLUSIV. Cutremur în Liga a II-a. O echipă de tradiție se va retrage din campionat

Simion Andrei 18.01.2021, 13:19
EXCLUSIV. Cutremur în Liga a II-a. O echipă de tradiție se va retrage din campionat

E cutremur în eșalonul secund. Încă o echipă se retrage din campionat. Și vorbim de una de tradiție, chiar dacă conducătorii actualei echipe nu vor să fie asociați cu istoria vechii grupări. Turris Turnu Măgurele e prima echipă care și-a anunțat retragerea în acest sezon. Luni dimineața s-a mai anunțat o retragere.

Cutremur în Liga a II-a. O echipă de tradiție se va retrage din campionat

Vestea zilei vine de la Buzău, acolo unde echipa locală SCM Gloria va spune „adio” eșalonului secund. Echipa antrenată de Ilie Stan, Gloria Buzău, se va retrage din campionatul Ligii a doua, după ce la începutul acestui an, Turris Turnu Măgurele a anunțat că nu mai poate continua acest sezon. Astăzi, formația aflată pe locul zece în Liga a doua trebuia să intre într-un cantonament centralizat, însă jucătorii au fost anunțați că echipa se va desființa.

SCM Gloria Buzău nu avea drept de promovare în Liga 1, din cauza modului în care este organizată. SCM Gloria Buzău este la mijlocul clasamentului la începutului acestui an, după ce în 14 partide a acumulat 21 de puncte. În ultimele șase runde din Liga 2, formația lui Ilie Stan a obținut numai rezultate pozitive, trei victorii și trei rezultate de egalitate. Dar se pare că asta nu a ajutat-o prea mult.

Constantin Toma, primarul orașului Buzău, a fost cel care le-a dat vestea jucătorilor și staff-ului tehnic în această dimineață. SCM Gloria Buzău se va retrage din campionat. La reluarea campionatului, mai are programate șase meciuri cu: ASU Poli (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (acasă), Metaloglobus (deplasare), Pandurii (acasă), Turrris Oltul (deplasare). După 15 etape derulate din actuala ediție de campionat, echipa buzoiană ocupa locul 10, cu 21 de puncte.

Ilie Stan, antrenorul echipei SCM Gloria Buzau
Ilie Stan, antrenorul echipei SCM Gloria Buzau

Liga 2, cu două echipe mai puțin. Ce se întâmplă cu rezultatele

Anterior acestui anunț de retragere a echipei din Buzău, și cei de la Turris Turnu Măgurele au anunțat că abandonează întrecerea. Asta deoarece a rămas fără finanțare. Prin urmare, soluția aleasă a fost retragerea din competiție, ceea ce aduce automat retrogradarea în ultima ligă a județului Teleorman, de unde provine echipa.

După 15 etape, Turris ocupa locul 13, cu 19 puncte. În sezonul trecut, a ratat promovarea în Liga 1 chiar în ultima etapă a play-off-ului de Liga 2.

După cele două retrageri anunțate rămâne de văzut ce se va întâmpla cu rezultatele echipelor Turris Turnu Măgurele și, acum, SCM Gloria Buzău.

Sezonul Ligii 2 se desfășoară după un regulament special, din cauza pandemiei. În regulament nu există precizări despre situația ivită în cazul unei retrageri.

În primă fază, se va juca doar turul, adică 19 partide, iar primele 6 clasate intră într-un play-off care se joacă tur- retur. La final, locul 1 și 2 promovează direct în Liga 1, iar locurile 3-4 joacă baraj cu locurile 13-14 din play-out-ul Ligii 1.

Restul formațiilor, de la locul 7 în jos, se împart în două serii de câte 7 echipe și se va juca doar turul, adică 6 partide. Ultimele două clasate din fiecare serie vor retrograda direct în Liga 3, iar locurile 5 din fiecare serie joacă între ele un baraj de menținere în Liga 2. Astfel, cinci formații din Liga 2 vor ajunge în Liga 3.

Urmăriți Playsport.ro și pe