EXCLUSIV. Cutremur în „Ștefan cel Mare”! Conducerea a fost notificată și nu mai poate folosi denumirea de „FC Dinamo”. Ce se întâmplă cu stema cu cei doi câini? 

Cătălin Mureșanu 15.04.2022, 12:16
EXCLUSIV. Cutremur în „Ștefan cel Mare”! Conducerea a fost notificată și nu mai poate folosi denumirea de „FC Dinamo”. Ce se întâmplă cu stema cu cei doi câini? 
 • SC Dinamo 1948 SA nu mai poate folosi denumirea de FC Dinamo, în acest sens, Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, care deține denumirea și celelalte efecte de patromoniu, a notificat conducerea clubului;
 • În discuție intră și domeniul website-ului, fcdinamo.ro, cât și dreptul comercial de utilizare asupra stemei cu cei doi câini. Astfel, SC Dinamo 1948 SA își păstrează doar posibilitatea de a folosi stema din ultimele două decenii într-un singur mod, exclusiv în scop sportiv!  
 •  

  Conducerea SC Dinamo 1948 SA a fost notificată în legătură cu interzicerea folosirii denumirii de „FC Dinamo” în scop comercial și sportiv. 

  Atenționarea scrisă vine din partea Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, societatea care deține drepturile de patrimoniu pentru denumirea FC Dinamo București, stema cu cei doi câini și culorile roșu-alb-galben, pe care le-a înregistrat atât la OSIM – Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, cât și la OHIM- Oficiul Pentru Armonizare în Piața Internă a UE. 

  Dinamo nu poate folosi site-ul oficial, marca Fotbal Club Dinamo și emblema în scop comercial

  Ce înseamnă acest lucru? Cu aplicare imediată, SC Dinamo 1948 SA își pierde dreptul de a folosi denumirea „FC Dinamo” și de a utiliza în scop comercial stema cu cei doi câini, plus domeniul fcdinamo.ro. 

  Pot folosi emblema cu cei doi câini în Liga 1, la Dinamo 2 și la juniori, însă exclusiv în scop sportiv

  Totuși, sursele PlaySport.ro indică faptul că, atât echipa din Liga 1, Dinamo 2 și grupele care fac parte din Centrul de Copii și Juniori SC Dinamo 1948 SA rămân cu dreptul de a evolua cu stema mai sus menționată în meciurile oficiale, însă nu vor mai putea folosi denumirea FC Dinamo. 

  Practic, din punct de vedere al denumirii, Dinamo din Liga 1 are variantele cum ar fi: Dinamo 1948 sau SC Dinamo 1948, după modelul FCU Craiova 1948 , clubul lui Adrian Mititelu.

  • IDEE Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București– sau „Dinamo Badea”, cum este cunoscută societatea în folclorul mioritic al fotbalului românesc, deține 7% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA și este singura care deține în denumire „FC Dinamo București”. 

  De trei ori Dinamo. SC Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo, Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București  

  Așa cum PlaySport.ro a informat în mai multe rânduri, ACS FC Dinamo București a cesionat, prin Dinamo 2001 SRL, către SC Dinamo 1948 SA, în luna iulie a anului 2005, citim din actele oficiale: locul în Divizia A al echipei de fotbal a Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo București și a celorlalte echipe ale asociației, precum și a drepturilor federative ale jucătorilor de fotbal legitimați la Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București și a drepturilor de utilizare exclusivă a însemnelor, emblemei și mărcilor”.

  ÎNTREGUL ISTORIC al societăților poate fi citit într-un amplu articol.

  De trei ori Dinamo 

  În acest moment, în București există trei echipe cu numele de Dinamo, care au atât centre de copii și juniori, cât și formații de seniori.

  După ce Clubul Sportiv Dinamo și-a redeschis secția de fotbal, clubul a acaparat sute de copii care se antrenează, sub numele de Academia CS Dinamo, în „Ștefan cel Mare”.

  Acest lucru, dar și datoriile pe care SC Dinamo le avea către FC Dinamo au dus la îndepărtarea grupelor de la SC Dinamo 1948 SA din „Groapă”, multe formații fiind obligate să se pregătească la marginea Bucureștiului, mai precis la Baza Granitul din capătul cartierului Pantelimon.

  Și Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo deține grupe de juniori, plus formație de seniori care evoluează, precum CS Dinamo, în Liga 4 AMFB. SC Dinamo 1948 SA este reprezentată în Liga 1, echipa condusă în acest moment de cehul Dusan Uhrin fiind și cea care se bucură de susținerea totală a fanilor dinamoviști.  

   

Urmăriți Playsport.ro și pe