EXCLUSIV. Cutremurul din Turcia produce spaimă în România. Planurile unei echipe de tradiție, date peste cap

Bădulescu Silvian 06.02.2023, 13:49
EXCLUSIV. Cutremurul din Turcia produce spaimă în România. Planurile unei echipe de tradiție, date peste cap
 • În dimineața de luni, 6 februarie, în Turcia a avut loc un cutremur devastator de 7.8 pe scara Richter. Produs la ora locală 4:17, acesta a făcut, până în acest moment, peste 2300 de victime, persoane decedate sau rănite. Din fericire, însă, echipele românești aflate în cantonament în Antalya nu au fost afectate;
 • Totuși, spre „Țara Semilunei” trebuie să zboare luni, de la ora 17.30, și delegația formației Politehnica Iași, locul secund din Liga a 2-a. Playsport.ro a luat legătura cu Leo Grozavu (55 de ani), tehnicianul echipei. Acesta a menționat că plecarea stă sub semnul întrebării. „Am primit informații că s-ar putea să nu zburăm”.
 • Plecarea Politehnicii Iași în Turcia stă sub semnul întrebării

  Politehnica Iași este formația de pe locul secund din Liga a 2-a. Moldovenii se pregătesc ca luni, 6 februarie, să plece în Antalya, în cantonament.

  Totuși, devastatorul cutremur care a avut loc în Turcia ar putea da peste cap planurile echipei antrenate de Leo Grozavu.

  Playsport.ro a luat legătura cu tehnicianul „studenților” din Iași. Acesta a dat de înțeles că există șanse ca plecarea din România să fie anulată.

  Noi sperăm să mergem. Suntem în drum spre București (n.r. – la ora 13.00). Am primit niște informații că s-ar putea să nu zburăm dar, între timp, am înțeles că vom merge până la urmă. Momentan nu am luat legătura cu nicio delegație a vreunei echipe care se află deja acolo. Totuși, cutremurul a fost în zona Gaziantep, la granița cu Siria, departe de Antalya.”

  Zborul echipei spre Istanbul este de la 17.30. Ulterior, de acolo, ieșenii ar urma să mai ia un avion spre Antalya.

  În același timp, Playsport.ro a luat legătura și cu Gabi Torje (33 de ani). Fotbalistul, legitimat la Genclerbirligi, echipă din Ankara, oraș aflat la peste 700 de kilometri de regiunea Gaziantep, nu a fost afectat de cutremur.

  Eu, în Ankara, nu am simțit. Am avut meci și am venit obosit acasă, am dormit și nu am simțit.”, a spus fostul „internațional” pentru Playsport.ro.

  Șase echipe românești se află în cantonament în Antalya

  În această perioadă, șase formații din liga secundă își fac cantonamentul în Antalya: FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna, Unirea Dej, FC Brașov, Oțelul Galați și Minaur Baia Mare.

  Poli Iași ar urma să fie a șaptea, în cazul în care totul decurge conform planului inițial.

  Pentru a-și liniști suporterii, SC Oțelul Galați a fost prima dintre cele menționate care au emis un comunicat cu privire la situația echipei.

  SC Oțelul Galați anunță faptul că delegația clubului nostru din cantonamentul din Antalya este în siguranță, în urma cutremurului de mare magnitudine produs în această dimineață în Turcia. Undele seismului au fost resimțite și în zona în care se află lotul oțelar, însă pregătirea echipei nu va avea de suferit […]”

  La două ore distanță, Unirea Dej a urmat exemplul.

  FC Unirea Dej informează că delegația clubului nostru, aflată în Turcia, este în siguranță, iar stagiul centralizat de pregătire va continua conform programului […]”

  În continuare, conform Liga2.ro, Concordia Chiajna a menționat că „în Antalya nu s-a resimțit așa puternic cutremurul”.

  Liga a 2-a se va relua la sfârșitul lunii, începând cu 25 februarie. Au mai rămas de disputat etapele 17, 18 și 19 din sezonul regular.

  Runda 17 are programată următoarele meciuri:

  • Gloria Buzău – FC Brașov;
  • Unirea Slobozia – Steaua București;
  • Minaur Baia Mare – Concordia Chiajna;
  • Ripensia Timișoara – Unirea Dej;
  • Metaloglobus București – Viitorul Târgu Jiu;
  • CSM Slatina – Oțelul Galați;
  • Miercurea Ciuc – Progresul Spartac;
  • CSC Dumbrăvița – Politehnica Timișoara;
  • Politehnica Iași – CSC Șelimbăr;
  • Dinamo București – Unirea Constanța.
Urmăriți Playsport.ro și pe