EXCLUSIV. Decizie drastică a lui Gabi Torje: „Hai să vă spun ceva!” Dinamovistul vrea să plece din România. Protest manifest la Playsport Live

Robert Zanfir / 29.03.2022, 20:20
EXCLUSIV. Decizie drastică a lui Gabi Torje: „Hai să vă spun ceva!” Dinamovistul vrea să plece din România. Protest manifest la Playsport Live

Gabi Torje a anunțat la Playsport Live că vrea să plece din România. Afectat de tragedia dispariției tatălui său, dinamovistul spune că se va stabili în Spania. Este nemulțumit de cum a fost tratat de statul român.

Gabi Torje a jucat, de-a lungul carierei, în țări precum Italia, Spania, Turcia, Rusia, Grecia. Cel mai bine spune că s-a simțit în Spania, unde vrea și să se stabilească peste doi, trei ani.

Protest manifest al lui Gabi Torje

Gabi Torje și-a pierdut tatăl, la începutul lunii februarie. Mijlocașul lui Dinamo a dezvăluit la Playsport Live că a fost foarte afectat nu doar de tragedia care a lovit familia, dar și de comportamentul statului român față de părintele său.

„Mi-a plăcut în Spania, cel mai mult mi-a plăcut. Cred că o să mă și mut acolo, în doi, trei ani. Da, mă gândesc la asta. Vreau să îmi iau familia, să meg acolo și să stea toată lumea liniștită.

Mai bine să nu ne cunoască nimeni, să dăm toată ziua explicații”, a dezvăluit Gabi Torje la Playsport Live.

Discurs manifest al lui Gabi Torje

Hai, să îți spun ceva: tata a lucrat 40 de ani în Romania, și statul îți dă ajutor de înmormântare 50 de milioane (n.r. 5000 de lei)? Mai merită să rămâi în țara asta? Eu atât te întreb. După ce că îți face pensie 6 milioane (n.red. 600 de lei) pe caz de boală, că ești bolnav.

Când se duce omul, 50 de milioane (n.red. 5000 de lei)…. Și e 40 de milioane (n.red. 4000 de lei) un coșciug. Nu mai zic că nu ai groapă, că daca nu ai groapă, nu mai îngropi pe nimeni. Mai merita să rămâi în România?

Ce faci? Nici nu poți să cumperi prosoape. Nu îți ajung banii de prosoape, de lumânări.. Nu m-am gândit niciodată că o țară în care un om lucrează trei schimburi, se duce își rupe picioarele, mâinile pentru stat… a lucrat la firme de stat. Iar respectul pentru tine că om din țara asta este de 50 de milioane (n.red. 5000 de lei). Nu zice nimeni să îi dai 200 de mii de euro, 2 milioane, să îi facă avere, să vină copiii să se bată… Că așa e la noi, dacă rămân bani prea mulți, se bat oamenii.

Mi-aș dori și îmi doresc să mă stabilesc în Spania. Este locul în care am mers cel mai des în vacanță. Este locul în care m-am simțit cel mai bine după România. Nu sunt supărat, eu sunt un om asumat, zic ceea ce am de zis. Nu m-am ascuns după degete”, a mai spus Torje la Playsport Live.

57 de selecții și 13 goluri are Gabi Torje la echipa națională