EXCLUSIV. Deian Sorescu încă e măcinat de episodul când fanii lui Dinamo l-au dezbrăcat de tricou: ”Mă doare și acum acel moment. Au greșit grav față de mine. Meritam să fiu respectat fiindcă n-am plecat la greu și n-am făcut scandal ca străinii”

Justin Gafiuc 27.09.2022, 14:47
EXCLUSIV. Deian Sorescu încă e măcinat de episodul când fanii lui Dinamo l-au dezbrăcat de tricou: ”Mă doare și acum acel moment. Au greșit grav față de mine. Meritam să fiu respectat fiindcă n-am plecat la greu și n-am făcut scandal ca străinii”

Titular în ultimele două partide din Liga Națiunilor, Deian Sorescu a vorbit exclusiv pentru Playsport la finalul victoriei cu 4-1 împotriva Bosniei, un rezultat însă inutil, pentru că România n-a mai putut evita ultimul loc și retrogradarea în eșalonul trei din LN.

”E un moment trist. Am crescut de la meci la meci, s-a văzut o altă atitudine la aceste două meciuri de la sfârșitul campaniei. Cred că echipa a dat tot ce a putut până în ultimul minut. Eu am jucat mai puțin bine, e adevărat, dar am avut o perioadă lungă de pauză înainte. Asta nu e însă o scuză”, spune mijlocașul polonezilor de la Rakow.

”Trebuia să jucăm mai demult ca în final de campanie”

Continuă: ”E frustrant acest deznodământ. Trebuia să începem așa mai demult, să facem lucrurile la fel ca în aceste jocuri și probabil că nu am fi ajuns ultimii din grupă. Nu e menirea mea însă să mă ocup de analize. Asta o va face cu siguranță staff-ul”.

Fostul ”câine” e convins că Edi Iordănescu va rămâne pe banca ”tricolorilor”:

”Mister a fost alături de noi, m-aș bucura să lucrăm mai departe împreună. M-a sunat de fiecare dată când am fost accidentat, s-a interesat de soarta mea. Sunt convins că are același tip de comunicare și cu ceilalți colegi. A fost foarte important pentru mine să văd că antrenorul naționalei mă caută, vrea să discutăm, să știe care e starea sănătății mele”.

”Să fie sănătoși și să rămână alături de Dinamo!”

A trecut apoi la subiectul Dinamo: ”Mi-e greu să văd ce se întâmplă acolo. Au fost lucruri rele, nu ne credea nimeni când povesteam și probabil că nici cei de acum nu sunt crezuți pe deplin. Sincer, personal, m-a durut foarte tare episodul când am fost dezbrăcat de tricou. Nici acum nu mi-a trecut decepția pe care am trăit-o. Nu a fost o umilire, dar nu meritam sub nicio formă un asemenea tratament”.
Explică:

”O spun cu toată modestia. Eram unul de-ai lor, am pus suflet acolo, puteam oricând să plec sau să fac scandal, așa cum au procedat în special străinii. Dar am rămas alături de echipă în niște momente extrem de dificile și măcar pentru asta meritam să fiu respectat. Nu-i judec pe toți la grămadă, dar cei care s-au pretat la acel gest au greșit grav față de mine. Ce le-aș spune dacă i-aș vedea acum ochi în ochi? Să fie sănătoși și să rămână alături de Dinamo!”.

Urmăriți Playsport.ro și pe