EXCLUSIV. Derby Dinamo vs Dinamo, cu boxe și fumigene în Ferentari. Situație incredibilă la Dinamo: juniorii au ajuns să joace sub altă denumire din cauza procesului la FIFA!  

Cătălin Mureșanu / 18.08.2021, 19:15
EXCLUSIV. Derby Dinamo vs Dinamo, cu boxe și fumigene în Ferentari. Situație incredibilă la Dinamo: juniorii au ajuns să joace sub altă denumire din cauza procesului la FIFA!  

Situația legată de interdicția pe care SC Dinamo 1948 SA o are în urma procesului  pe care Isma Lopez (31 ani) l-a câștigat la FIFA are repercusiuni nebănuite. Astfel, din cauză că forul internațional le-a interzis „câinilor” să mai legitimeze fotbaliști până când nu îi vor achita spaniolului suma de 420.000 de euro, valoarea întregului contract pe care acesta l-a semnat cu formația patronată de Pablo Cortacero, au de suferit, pe lângă cei de la echipa mare, chiar și juniorii.

Până când această situație delicată nu va fi deblocată, Dinamo nu poate legitima jucători nici măcar în cadrul sectorului juvenil, la nicio grupă de juniori! Conform regulamentului, jucătorii amatori, așa cum sunt cei de la copii și juniori, sunt afectați de o decizie luată în cazul unui fotbalist profesionist!

În contextul deciziei se nasc situații hilare, regretabile, iar copiii au, din păcate, de suferit.

CS Dinamo vs SC Dinamo, derby sub privirile lui Ionel Dănciulescu

Joi, în cartierul Ferentari din Capitală, la Baza Progresul Spartac, în cadrul Cupei Bucureștiului, competiție organizată de Asociația Municipală de Fotbal București, grupa de vârstă 2009, a avut loc un meci de gală pentru puști și de mare orgoliu pentru părinți. Poate și pentru conducători. Dinamo a jucat contra celor de la Dinamo! Este vorba despre echipele aparținând de Academia de Fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, respectiv SC Dinamo 1948 SA. La partidă a asistat și Ionel Dănciulescu, coordonatorul secțiunii de minifotbal din cadrul Academiei CS Dinamo.

Pentru a putea evolua pe puncte au renunțat la blazon

Însă revenim la situația mai puțin plăcută, în special pentru cei mici, legată de interdicția pe care SC Dinamo 1948 SA o are, din cauza procesului intentat clubului de către Isma Lopez la FIFA, de a legitima jucători. Din acest motiv, puștii de la SC Dinamo, deși îmbrăcați în echipamentele Macron tradiționale  formației din Liga 1, au fost obligați să evolueze sub titulatura de Liceul Mircea Eliade. Aceasta fiind și prezentarea jocului, care a început la 11: 30, pe site-ul AMFB. S-a ajuns aici și pe firul unei alte conjuncturi nefavorabile, după ce, de curând, mai mulți copii, mânați de nemulțumirile părinților, au părăsit grupa 2009 in corpore, unii dintre ei legitimându-se chiar la adversarii din acest meci, CS Dinamo. În aceste condiții, pentru a putea forma o altă echipă – și aflați sub interdicția de a legitima noi jucători-, oficialii SC Dinamo 1948 SA au găsit o soluție de criză. Au înscris echipa în competiție sub numele de „Liceul Mircea Eliade”, un mai vechi partener al „câinilor”, iar juniorii au fost împrumutați, pentru șase luni, la aceast club școlar.

Din cauza reclamației lui Isma Lopez, copiii nu pot juca sub numele de Dinamo în competițiile oficiale

Iulian Matei, șeful CCJ de la SC Dinamo 1948 SA, a explicat cum s-a ajuns la această soluție, despre care spune că este obsolut regulamentară.

„Avem această situație de la grupa 2009 de unde au plecat mai mulți copii și, cum există  problema pe care o știți deja, cu interdicția de a legitima, a trebuit să apelăm la varianta, una absolul regulamentară, prin care echipa să joace sub numele de „Liceul Mircea Eliade”. Cu ei avem o colaborare mai veche. Am fi putut să evoluăm și cu numele Dinamo, însă nu am fi avut dreptul să contabilizăm puncte, iar acest lucru nu ni s-a părut convenabil pentru copii. De ce să le luăm acest drept. Este singura grupă la care avem această situație, în rest, de la „2015” și până la cei mai mari de la „elită”, totul este normal”, a precizat Iulian Matei pentru PlaySport.ro.

Cu imnul în boxă și cu fumigene. Meciul copiilor, rivalitatea părinților

Și acest aspect, deși discutat în gradenele arenei din Ferentari, nu pare că i-a descurajat pe micuții din teren. Chiar dacă pe hârtie au purtat numele „Liceul Mircea Eliade”, iar de jucat au făcut-o în echipamentul lui Dinamo, puștii de la SC Dinamo 1948 SA s-au impus destul de clar. Scorul, la această categorie de vârstă, nici nu contează, chiar dacă părinții, pe tot parcursul meciului, au trăit la mare intensitate disputa, cu scandări, încurajări și sfaturi tehnico- tactice revărsate spre terenul de joc. La final, după ce imnul „câinilor” a fost declanșat dintr-o boxă portabilă aflată în sectorul învingătorilor, iar o fumigenă roșie a inundat tribuna,  unii dintre părinți și-au aruncat unele priviri tăiaose și chiar câteva comentarii acide venite să revendice „cine e Dinamo?”. Micuții, unii cu lacrimi în ochi, alții cu zâmbete largi între fălci, s-au hârjonit, apoi și-au urat succes în drum spre vestiare.