EXCLUSIV. Detaliul care anunță că Dusan Uhrin jr. nu continuă la Dinamo! Cine a preluat sarcinile cehului. „M-a sunat domnul Zăvăleanu”. Planuri pe termen scurt în Ștefan cel Mare 

Cătălin Mureșanu / 31.05.2022, 14:00
EXCLUSIV. Detaliul care anunță că Dusan Uhrin jr. nu continuă la Dinamo! Cine a preluat sarcinile cehului. „M-a sunat domnul Zăvăleanu”. Planuri pe termen scurt în Ștefan cel Mare 
  • Dusan Uhrin a plecat în Cehia fără să le lase vreun program jucătorilor pentru perioada care urmează. Răzvan Zăvăleanu a atribuit această sarcină lui Gică Mihali și Iulian Mihăescu; 
  • La Dinamo se dorește un antrenor dinamovist, însă totul depinde de un eventual investitor care să achite, la zi, cel puțin un milion de euro pentru ca echipa să poată juca în liga secundă.  

Dinamo a retrogradat, pentru prima oară în istorie, în eșalonul secund. Pentru echipa din șoseaua „Ștefan cel Mare”, care se află, prin SC Dinamo 1948 SA, societatea care adminsitrează clubul, în insolvență, dezastrul sportiv aduce importante mișcări de trupe. Mai mulți jucători vor pleca și, foarte posibil, antrenorul Dusan Uhrin jr. se va despărți de echipa alb-roșie. 

„Nu știu!”. Acesta a fost răspunsul cehului de fiecare dată când a fost întrebat dacă o să mai rămână la Dinamo în caz de retrogradare. Și, toate indiciile sunt că acest „nu știu” s-a transformat, după ce retrogradarea a fost validată matematic, într-o despărțire fără „la revedere”. 

Uhrin a plecat în Cehia. Mihali și Mihăescu se ocupă de program 

PlaySport.ro a aflat că tehnicianul în vârstă de 54 de ani a plecat deja în Cehia, fără să lase un plan pentru perioada care urmează. În aceste condiții, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ & Partners SPRL a fost nevoit să-i nominalizeze pe Gică Mihali (antrenorul de la echipa Under 19) și pe Iulian Mihăescu (antrenorul secund) cu această sarcină. 

DECLARAȚIE. 

„Nu ascund, m-a sunat domnul Zăvăleanu și mi-a zis să iau legătura cu Mihăescu pentru a face programul echipei. Mai mult domnul Mihăescu. Pe mine m-a întrebat de jucătorii de la echipa a doua, pentru că eu am lucrat mult cu ei și-i cunosc cel mai bine.” 

Gheorghe Mihali – antrenor Under 19 Dinamo 

Ce se întâmplă cu jucătorii? 

Retrogradarea a schimbat strategia la Dinamo. În acest moment, din punct de vedere al contractelor, lotul este împărțit în trei categorii: Jucători care își termină contractul în această vară, fotbaliști care au înțelegeri până în 2024, categorie din care, din informațiile noastre, vor exista și unele contracte reziliate și, în ultimul rând, cei care au contracte până în această vară cu posibilitate de prelungire din partea clubului. 

Însă o decizie în legătură cu lotul nu poate fi luată la zi! Cel mai probabil vor exista discuții individuale cu fotbaliștii, mai ales că sunt jucători care și-au manifestat dorința de a rămâne și în eșalonul secund. Varianta ideală ar fi numirea, cât mai rapid, a unui nou antrenor, șansele ca Uhrin jr. să revină fiind aproape nule. 

Ca un moft al tuturor factorilor de decizie, în acest moment, se dorește ca noul antrenor să fie un dinamovist, urmând a fi ales dintre gloriile clubului. Un detaliu de etichetă care, însă, se poate dizolva în cazul în care un eventual investitor ar dori să preia societatea.

Atunci, așa cum e normal, acesta va numi noul administrator special și, logic, antrenorul. În acest moment, acest „salvator” este căutat, se poartă negocieri pe mai multe piste, Dorin Șerdean cu o listă, Răzvan Zăvăleanu cu alta, iar suma de intrare, pentru ca echipa să își poată desfășura activitatea în Liga 2 este de minim un milion de euro, mai apoi, lunar, susținerea cheltuielilor curente. 

Reorganizarea Planului de reorganizare 

Pe plan juridic, așa cum a precizat și Răzvan Zăvăleanu, Planul de reorganizare va suferi o… reorganizare. Veniturile societății vor avea de suferit în urma retrogradării. În primul rând drepturile tv (aproximativ un milion de euro) și, posibil, sponsorul Unibet, care mai are înțelegere cu Dinamo până la finalul acestei luni.

Înainte de retrogradare, britanicii care dețin brand-ul Unibet și-au dat acordul pentru a continua parteneriatul comercial cu Dinamo, însă nu s-a semnat niciun contract în acest sens. Între timp, „câinii” au alunecat în „B” și e clar că, în această situație, vizibilitatea Unibet este mai mică, astfel că, dacă înțelegerea va fi parafată, cu siguranță condițiile financiare vor fi renegociate.