EXCLUSIV | Dezastru financiar pentru Petrolul! Datorii de peste un milion de euro și restanțe la salarii! Anunț incredibil al președintelui Lazăr: „Am făcut credit personal ca să împrumut clubul!”

Justin Gafiuc / 05.05.2022, 18:02
EXCLUSIV | Dezastru financiar pentru Petrolul! Datorii de peste un milion de euro și restanțe la salarii! Anunț incredibil al președintelui Lazăr: „Am făcut credit personal ca să împrumut clubul!”

Lider în L2 și cu obiectiv setat promovarea directă, Petrolul dispută un meci capital în această seară cu Hermannstadt, rivalii aflați la numai două puncte în spate. O victorie înseamnă deja asigurarea biletelor către L1, o remiză menține suspansul pentru ultimele două etape, iar o înfrângere le-ar complica teribil statutul. 

Asta pentru că U Cluj, cu o partidă în plus momentan, e intercalată între ploieșteni și sibieni, așteptând, de asemenea, asaltul final spre prima divizie.

Dincolo însă de suflul promovării, postura clubului e una extrem de sensibilă.

Încasări de numai 25.000 euro pe lună

Petrolul are în prezent datorii de circa un milion de euro către jucători, parteneri sau taxe, ultimul salariu plătit a fost jumătate din februarie, iar cheltuielile lunare ajung la 150.000 de euro în condițiile unor încasări de circa 25.000 de euro.

Directorul sportiv Claudiu Tudor a venit cu un împrumut de 300.000 de euro, iar președintele Costel Lazăr a făcut recent un demers similar la nivelul a aproximativ 75.000 de euro! E o informație confirmată de oficialul prahovean: ”Așa este! Am accesat credite pe nume personal de la două bănci, iar banii, maximum cât mi-au permis veniturile, i-am adus tot către club. Într-adevăr, situația nu e strălucită, dar ne echilibrăm dacă reușim promovarea. Sunt discuții cu potențiali sponsori externi, dispuși să ni se alăture în Liga 1”.

Prime de 15.000 de euro de om pentru promovare

Pentru ”lupi” mai există o presiune bănească suplimentară. Jucătorii care vor fi strâns 75% din partide ar trebui să încaseze câte 15.000 de euro în cazul urcării în L1, bonusuri care scad în funcție de numărul de meciuri disputate de fiecare component al lotului. Banii ar trebui achitați în mod normal până la startul viitorului sezon, dacă între timp nu vor apărea convenții de amânare cu o parte dintre fotbaliști. 

Oricum, suma pe care Petrolul ar urma să o capteze din drepturile TV după eventuala promovare ar fi deja cheltuită în avans pentru a acoperi ”găurile” strânse în acest sezon. Iar surplusul ar trebui să apară de la viitori parteneri, încă incerți.