EXCLUSIV. Dezvăluiri fabuloase! Cum își motivează Reghecampf jucătorii: „Băi, voi sunteți de Bayern Munchen!”

Gabriel-Alexandru Ioniță 15.10.2022, 23:58
EXCLUSIV. Dezvăluiri fabuloase! Cum își motivează Reghecampf jucătorii: „Băi, voi sunteți de Bayern Munchen!”

Laurențiu Reghecampf a avut rezultate fabuloase în primul său mandat pe banca celor de la FCSB. A câștigat două titluri de campion în Liga 1, în sezoanele 2012-2013 și 2013-2014, în condițiile în care echipa roș-albastră nu mai luase campionatul în România din 2006. De asemenea, a eliminat Ajax și a învins Chelsea la București în Europa League și a calificat echipa în grupele Champions League, performanță care nu a mai fost egalată de nicio altă formație din România din acel moment.

Principalul atu al lui Laurențiu Reghecampf din primul mandat la FCSB a fost capacitatea de a-și motiva jucătorii

S-a vorbit foarte mult despre faptul că rețeta succesului a fost reprezentată atunci de pregătirea fizică făcută exclent de Thomas Neubert. Dar Alexandru Chipciu, fotbalist esențial în acea echipă, a explicat că a fost vorba de mult mai mult de atât.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PlaySport, actualul fotbalist al Universității Cluj a explicat că a contat extrem de mult modul în care Laurențiu Reghecampf reușea să își motiveze jucătorii. De asemenea, un rol important l-a avut în viziunea sa faptul că Gigi Becali a investit foarte mulți bani în transferuri în acea perioadă. Dar și priceperea lui Mihai Stoica.

Dar, revenind la Reghecampf, Chipciu a explicat că acesta avea capacitatea de a-și face jucătorii să creadă că pot învinge orice adversar, în orice moment. Aspect care a fost decisiv în performanțele obținute de FCSB în acei ani.

Analiza făcută de Alexandru Chipciu

„(Echipa lui Reghecampf care elimina Ajax a fost o revelație dincolo de rezultatele extraordinare. Peste toate parcă, un impact fizic impresionant. A fost o rețetă a succesului bazată majoritar pe factorul fizic?) Nu! Au fost multe elemente foarte importante. După 7 ani în care echipa nu luase campionatul, patronul a investit milioane de euro în jucători. Cine-ar fi făcut așa, în situația aia?! Tătărușanu, Bourceanu, Tănase, eu, Pintilii, Rusescu…

Apoi, managementul sportiv. Meme Stoica, “tobă” de fotbal, care a contribuit și la venirea atâtor fotbaliști. Apoi, Reghe îți dădea o încredere fantastică, nu am cuvinte! Atunci, dacă jucam cu Real Madrid, nu ne gândeam unul înainte de meci că n-am putea să-i batem. Mintea noastră așa era setată, așa gândeam zi de zi. Apoi, mentalitatea noastră, că avea „material” cu care să fixeze abordarea asta. Reghe îmi spunea mie și lui Tănase: “Băi, voi sunteți jucători de Bayern Munchen, acolo vă văd ca valoare!” Îți dădea un curaj fabulos. Și, sigur, pregătirea de top a lui Tommy Neubert. Metodă germană, revoluționară pentru fotbalul nostru”, a spus Alexandru Chipciu în interviul acordat jurnalistului Gabriel Berceanu.

Urmăriți Playsport.ro și pe