EXCLUSIV. Doi dintre apropiații familiei Lucescu sunt sceptici în privința revenirii lui Răzvan pe banca națonalei: ”Nu-l văd pe Răzvan să accepte oferta federației”

Autor: Justin Gafiuc / 24.11.2021, 10:40
EXCLUSIV. Doi dintre apropiații familiei Lucescu sunt sceptici în privința revenirii lui Răzvan pe banca națonalei: ”Nu-l văd pe Răzvan să accepte oferta federației”

În primăvara lui 2009, din postura de director general FRF, Ionuț Lupescu îl aducea pe Răzvan Lucescu în fruntea naționalei. Avea 40 de ani, pregătea pe FC Brașov și semna cu federația un contract pe doi ani, salariu de 250.000 de euro, plus bonus de 500.000 de euro dacă reușea calificarea la CE 2012, obiectiv însă ratat.

Acum, când Răzvan Burleanu a plecat la Salonic pentru a negocia cu Lucescu jr. revenirea pe banca ”tricolorilor”, ”Kaiserul” spune din Arabia Saudită că ”nu cunosc detaliile, dar știu din discuțiile cu Răzvan că își dorește foarte mult să lucreze zi de zi, la club. De aceea, mi-e greu să cred că se va întoarce la lotul național, cel puțin deocamdată. E un antrenor care a căpătat experiență, a crescut frumos în meserie și e unul dintre cei mai buni tehnicieni români la ora actuală”.

Lupescu: ”Poate numește și FRF, în fine, un selecționer viabil”

Completează: ”Sigur, Răzvan ar fi o soluție foarte bună. Ar fi, în fine, momentul ca federația să găsească o soluție viabilă pentru prima reprezentativă și să aducă niște calificări, pentru că am văzut ce rateuri au dat în ultimii opt ani. Au trecut pe lângă noi toate turneele finale”. Nu crede că, în evaluarea discuțiilor cu FRF, Lucescu jr. va pune pe tapet faptul că nu poate lucra cu Burleanu pentru că a fost, în trecut, în ”echipa Lupescu”: ”E un antrenor profesionist, n-au nicio legătură cele două aspecte. Sunt convins că altele vor fi criteriile pe care Răzvan le va lua în considerare”.

Un apropiat al familiei Lucescu, Ioan Andone e pe aceeași lungime de undă cu Lupescu: ”E o idee foarte bună cu Răzvan, ar putea să continue munca lui Rădoi, a ajuns la maturitate profesională și, prin performanțele din Grecia și Arabia Saudită, a demonstrat că e un tip care se adaptează la diferite culturi”.

Ando: ”Contează și că mandatul trecut n-a însemnat o calificare”

”Mă tem însă că e cam greu să vină la națională. Contează și faptul că mandatul trecut n-a însemnat o calificare, reprezentativa e, oricum, într-o pană prelungită de performanță, nu ne-am mai calificat la Mondiale de peste 25 de ani, jucătorii nu mai au încredere, chiar dacă sunt câțiva de nivel bun. Sincer, nu-l văd pe Răzvan să accepte, mai ales că de-abia s-a întors la PAOK, unde a avut cele mai bune rezultate, e atașat de acel loc și s-a apucat de treabă pentru un nou plan în Grecia”, a mai declarat Ioan Andone pentru Playsport.