EXCLUSIV. Dorin Șerdean contraatacă, după ce planul de reorganizare a lui Dinamo a fost aprobat: „Am avut și am un investitor!” VIDEO

Robert Zanfir 14.10.2022, 21:13
EXCLUSIV. Dorin Șerdean contraatacă, după ce planul de reorganizare a lui Dinamo a fost aprobat: „Am avut și am un investitor!” VIDEO

Dorin Șerdean a explicat la Playsport Live motivele pentru care nu a investit la Dinamo. Acționarul majoritar al clubului spune că are un investitor român pe care îl va anunța dacă planul de reorganizare a clubului nu va fi aprobat de Tribunalul București, pe 24 octombrie.

Planul de reorganizare modificat pentru Dinamo a fost aprobat azi, 14 octombrie, la sediul RTZ & Partners SPRL, unde a avut loc Adunarea Generală a Creditorilor la SC Dinamo 1948 SA. Playsport a prezentat informațiile AICI. În cazul în care trece și de Tribunalul București, SC Dinamo 1948 SA va fi deținută, în procent de 99%, de Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”.

Dorin Șerdean contraatacă, după ce planul de reorganizare a lui Dinamo a fost aprobat

Dorin Șerdean a explicat la Playsport Live ce așteptări are pentru data de 24 octombrie.

 

„Va fi totul diferit. Nu e vorba de speranțe aici, va fi vorba de certitudini, de legalitate, ca la un vot, e o chestie democratică, fiecare își alege un candidat, e decizia fiecăruia. Dar acolo e altceva, e vorba de instanță, e alta chestiune și nu e vorba de speranță. E vorba de o procedură, sunt lucruri mult mai complexe.

E o propunere de modificare. Dacă era așa de simplu cum o vede administratorul judiciar, trebuia să o facă anul trecut același lucru. Uite, anul trecut, în termenul din 22 noiembrie, instanța a stabilit o datorie totală pe care o are clubul de 5,5 milioane de euro. Din care PCH avea o creanță de circa 2,5 milioane de euro, deci fară PCH era vorba de 3 milioane de euro.

Dacă scădea…. putea propune același plan ca anul trecut, să decapitalizeze acționarii care existau la acel moment, uite micșoram toate chestiunile astea, micșoram datoria, mai scădem și la chirigrafari, ca și cu alea 24 de milioane de lei, parcă, deci încă vreo 500 de mii de eur, și rămâne exact ca și acum, 2.5 milioane de euro datoria totală. Ca să fie atractiv pentru un investitor. Păi, de ce nu a făcut asta până acum? Ne-am mai chinuit un an că să ne duca prin liga a doua?!

Hai să le dăm acțiuni la prețul de anul trecut, ca și la prețul de acum, cât era?, 100 de lei, da?! Atunci, dacă facem o poveste din asta și o punem pe niște pagini, între niște două coperți și scriem pe ea Petre Ispirescu și, la pagina 40, zicem că micșoram capitalul social de vreo 500 de ori, de la 41 de milioane de lei la 90.200 lei, facem prețul acțiunii de 22 de bani de la 100 de lei și le dăm la … unul din acționari acțiuni de 22 de bani, în total de 8 milioane. Și le dam ăstora vreo 40 și ceva de milioane de acțiuni!…

Dorin Șerdean, despre administratorul special: Ne-ai chinuit un an, ne-ai băgat în liga a doua!

„Deci dacă făcea asta anul trecut, cum spunea, aceeași datorie rămânea. Scădem din 5,5 milioane datoria PCH, rămâneau 3 milioane, mai scădem și chirografarii, tot aici eram, 2.5 milioane. Și eram în prima ligă, aveam drepturi de TV, eram în prima ligă și tot așa. E ușor să nu pui osul la muncă, să nu găsești un plan, că de aia o societate în insolvență, are nevoie de un administrator special, care să vină să genereze un plan, care să genereze niște venituri pe termen scurt și mediu și apoi să se gândească să facă rost de bani ca să plătească cheltuielile din spate. Pai, dacă alea din spate mi le acoperi cu decapitalizarea, păi fă-o de la început dacă asta e! De de ne-ai mai chinuit un an de zile, de ce ne-ai băgat în liga a doua?!

În momentul de față ai 41 de milioane capitalul social. Bun, micșorezi ponderea acționarilor… care este? PCH, aproximativ 20 la sută, deci vreo 8 milioane. Micșorând capitalul social, iar venim și zicem că sunt vreo 8 milioane de lei datoriile pe care PCH ar vrea să le convertească în acțiuni. Revin iar la capitalul social la finalul acestei povesti intre doua coperți, revin la capitalul social de vreo 8 milioane, tot pe acolo. Adică ei rămân cu aceeași pondere, de vreo 8 milioane de lei, dar ce să vezi, din 20 la sută au acum 99 la sută . Pai, ce facem aici, așa facem noi povești din pix, ce facem aici?”

De ce nu a băgat bani la Dinamo??

„Foarte simplu. În data de 9 martie, am intrat sută la sută în posesia societății Lotus, acționar 72, 87 la sută parcă din Dinamo. A trecut o lună ca să treacă acea perioadă de opozabilitate. În luna aprilie m-am dus prima dată la sediul RTZ, să port o discuție normală.

Efectiv nu mi s-a răspuns la nicio cerință, nu mi s-a prezentat nimic. Eu am mers acolo să cer un statut de la Dinamo, pentru a vedea în ce condiții se poate schimba administratorul special, adică domnul Mureșan. În momentul în care vorbim de bani.. haideți să presupunem că eu mă decideam să investesc niste bani la Dinamo. Discutam dacă îi aveam, dacă nu îi aveam, sau cât aveam și cât puteam să investesc… Ce trebuie să facă investitorul, trebuie să aibă controlul.

RTZ-ul supraveghează, acum, că el a făcut un talmeș balmeș și a intrat în exercițiul de adminstrare a societății și a încălcat competențele, clar! Și-a depășit competențele și a încălcat competențele! Asta e clar! Povestea cu controlul o ai pentru că administratorul special este desemnat de AGA, în situația în care suntem noi. Lui Dinamo nu i s-a luat dreptul de administrare, în situația în care i se lua dreptul de administrare printr-o decizie a instanței, atunci administratorul special ar fi fost desemnat de Adunarea Generala a Creditorilor, nu de AGA, așa cum este la Dinamo.

Și, atunci, că de asta avem pasul ăsta. Să existe un anumit control, asta a fost în aprilie. În 21 aprilie a fost ultima zi când domnul Mureșan a fost la sediu la Dinamo, domnul Zăvaleanu nu am putut să iau legătură cu el, nu a răspuns la nimic. A urmat 21 mai, meciul de la Cluj. Prima dată când m-am văzut cu Zăvaleanu a fost în 21 mai, atunci ne-am cunoscut la Cluj.

Șerdean: Am avut și am un investitor!

„Retrogradarea, 21 mai, 29 mai, am căzut în liga a doua, după care domnul Zavaleanu ne face lista aia a acționarilor, să punem bani. Pentru ce să punem bani. Dacă planul tău ăla genial a dat greș în halul ăla? Cu 20-25 la suta parametri îndepliniți, ne-ai dus în liga a doua, ne-ai ascuns faptul că Mureșan nu venea la serviciu, că Mureșan și-a dat demisia, nu știm nici azi în ce condiții și-a dat Mureșan demisia.

L-a desemnat pe domnul Matei să conducă activitatea, dar cum îl desemnezi tu, că tu ai fost numit de AGA, nu poți să dai mai departe o împuternicire. Situația a scapăt de sub control în club în felul acesta prin toate aceste realități. Și atunci vin și spun concret, când să investesc, dacă eu am avut la dispoziție două luni până am retrogradat în liga a doua. Și acum ce să facem? Să mergem, să ce?

Am căutat un investitor și îl aveam și îl am. (ce plan are dacă planul de reorganizare nu va trece și rămâne cu 72 la sută din acțiuni – n.r.) O să am o propunere rezolvabilă de modificare a planului de reorganizare și implicarea sută la sută în vedere soluționării din punct de vedere financiar a societății. Da, da! (dacă e român potențialul investitor – n.r.).

„Zăvăleanu mi-a interzis dreptul să fiu la Dinamo”

Prima dată, ce colaborare să rupem, dacă noi nu avem. Nu vedeți că omul ăsta… ei mi-au interzis dreptul să fiu la Dinamo (cu Răzvan Zavaleanu – n.r.). A… că o să putem noi colabora, da, ar trebui, spre binele lui Dinamo, ar fi trebuit. Dar asta nu a depins de mine, că eu am făcut tot ce era necesar. Dar vedeți, că eu nu am băgat bani?! Bai, dar când și cum? Să îi arunc pe geam? Am prieteni care vor și vin, să își permită să investim, dar ce să facă? Să arunce banii pe geam. Nu, trebuie să existe un anumit control, o anumită discuție, să stăm la masă. M-a băgat cineva în seaă? Pai, dacă tu mergi acționar majoritar, depui o cerere la club, de ce nu ți se raspunde?

Dacă eu din luna iunie, după de am căzut în liga a doua, i-am spus domnului Zăvaleanu, domnule, trebuie convocată AGA repede și mă mai înjurau unii prin ziare că eu nu convoc AGA. Domnule, eu nu pot. Cel care convoacă AGA este administratorul judiciar sau la inițiativa lui, dacă consideră că societatea are nevoie. El nu a făcut-o! Eu am depus cerere la Cluj în data de 14 iunie, domnule, convocați AGA.

Și, care a fost răspunsul: În data de 13 iulie a convocat AGA! Și zice, domnule, trebuie să stea 30 de zile, că așa scrie în lege. Păi, nu e adevărat, noi funcționând în insolvență, legea insolvenței este specială, și tu poți să convoci AGA peste 3 zile, 10 zile! Dar nu, totul împins la maxim, 30 de zile până să îmi răspundă, apoi 30 de zile până în 15 august. Și noi începeam campionatul pe 6 august și aveam vreo 7 jucători de toți”, a spus Dorin Șerdean la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe