EXCLUSIV. Dorin Șerdean, dezvăluiri despre dezastrul de la Dinamo: „Mi-e rușine să spun ce am găsit. În CA erau un fel de ședințe conspirative!” Haos și „penal” în Ștefan cel Mare

Robert Zanfir 11.06.2022, 09:24
EXCLUSIV. Dorin Șerdean, dezvăluiri despre dezastrul de la Dinamo: „Mi-e rușine să spun ce am găsit. În CA erau un fel de ședințe conspirative!” Haos și „penal” în Ștefan cel Mare

Dorin Șerdean a vorbit despre situația în care a găsit Dinamo în 2020, atunci când a venit în club. Actualul acționar principal din Ștefan cel Mare spune că oamenii din Consiliul de Administrație aveau mandatele expirate și că totul funcționa în afara legilor.

Dorin Șerdean a vorbit la Playsport Live despre situația clubului retrogradat pentru prima dată în Liga 2, după 74 de ani de existență. Administratorul firmei Lotus, cea care deține pachetul majoritar de acțiuni din Ștefan cel Mare, a anunțat că este dispus să renunțe la acțiuni. Șerdean recunoaște că nu poate ține clubul de unul singur. Mai mult, contestat de suporteri, fostul colaborator al lui Pablo Cortacero avertizează că falimentul este aproape.

Cum funcționa Dinamo în „era Ionuț Negoiță”. Dezvăluirile lui Dorin Șerdean

Omul care deține firma Lotus Perfect Products SRL, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, cu o cotă socială de 72,8 %, a expus la Playsport Live situația dezastruoasă în care a găsit Dinamo, pe când aceasta a fost preluată de la Ionuț Negoiță.

„Dacă vorbim de când m-am angajat și vorbim de atribuții… Eu am fost ocupat cu actele clubului în acele zile. În septembrie 2020, SC Dinamo 1948 SA avea un CA din care știam că sunt cinci persoane. Ce să vă spun?…

Eftimescu Constantin, președintele CA, avea mandatul la Registrul Comerțului expirat din 2019, noiembrie. Să îi dea Dumnezeu sănătate, că trece prin clipe grele.

La Registrul Comerțului figura președinte Alexandru David, care plecase de la Dinamo de un an și jumătate, din aprilie 2019. Cornel Dinu avea mandatul expirat din noiembrie 2019, ca Eftimescu. Figura la Registrul Comerțului domnul Cristi Herciu, ca membru în Consiliul de Administrație. Nu era! Știa că este în CA domnul Alexandrescu, dar el nu era în CA. Eu asta am găsit la Dinamo”, a spus Dorin Șerdean la Playsport Live.

Dorin Șerdean: Eu asta am găsit la Dinamo!

„Când unii m-au acuzat că sunt arogant, că nu m-am coborât din mașină… dar ce era în sufletul meu… Aia nu sunt suporteri. Eu dacă îl întreb pe băiatul ăla de mi-a spus să plec, că nu am ce caut, eu dacă îl intreb de Dinamo, el nu știe o echipă din istoria lui Dinamo. Să vorbească cu mine în situația în care a vorbit, amenințări, venit noaptea la hotel, toate golăniile alea…

Am fost acuzat că sunt arogant. Am spus atunci, mi-e rușine să spun ce am găsit la Dinamo. La Registrul Comerțului erau trecuți unii, în fapt erau alții. La Consiliul de Administrație erau un fel de ședințe conspirative. Eu cred că se întâlneau ca Partidul Comunist Român în perioada interbelică.

Domnul Negoiță era patron. Există angajați. Cum se conduce o societate pe acțiuni?? E un consiliu de administrație… și cine răspunde? Asta e puterea legislativă, e Parlamentul. Și cine e Guvernul? Directorul general sau președintele executiv. Ăla a Primul Ministru, prin extrapolare.

Așa a funcționat Dinamo. Eu am angajat pe avocatul Gabriel Bucur. A trebuit să ratificăm toate deciziile semnate de Eftimescu, pentru că nu erau valide. Dumnealui avea mandatul expirat, semna că primarul. El semna, dar nu avea drept. Asta am găsit eu la Dinamo.

După aia a fost discuția cu avocatul meu. Nu, nu. nu, a fost avocatul care mi-a pus actele la punct. După care, știți că i-am plătit factura respectivă și a trebuit să dea bani înapoi, că… nu vreau să vă spun, cei care l-au sunat și i-au dat mesaje sunt sigur că nu i-au spus poezii de Bacovia și de Minulescu”, a mai spus Dorin Șerdean la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe