EXCLUSIV Dorinel Munteanu regretă că a venit antrenor la echipa patronată de Gigi Becali. „Greșeala vieții mele”

Bordei Radu / 12.01.2022, 16:26
EXCLUSIV Dorinel Munteanu regretă că a venit antrenor la echipa patronată de Gigi Becali. „Greșeala vieții mele”

Dorinel Munteanu regretă și acum decizia luată, în 2008, de a veni antrenor la Steaua lui Gigi Becali. Deși era adus cu mare încredere, „Neamțul” nu a supraviețuit decât 8 meciuri pe banca roș-albaștrilor. Despărțirea a fost una cu scandal, iar de atunci Munteanu a jurat că nu va mai lucra cu Gigi Becali.

Antrenorul este supărat de modul în care a fost îndepărtat de la echipă, deși preluase Steaua de atunci într-un context dificil. Totuși, Munteanu a recunoscut că Gigi Becali nu s-a băgat la echipă, în scurtul timp în care au colaborat.

Dorinel Munteanu regretă că a lăsat Clujul pentru a accepta oferta lui Gigi Becali. „Nu o să mi-o iert niciodată”

Venirea la Steaua de atunci este considerată de Dorinel o mare eroare, în cariera lui. Mai ales că începuse o treabă frumoasă la Universitatea Cluj. Mirajul de aa ntrena în Ghencea a fost prea mare. Dar aventura lui s-a terminat cu scandal.

Una din greșelile vieții mele a fost când am părăsit Universitatea Cluj. Era un proiect interesant, erau greutăți, dar vroiam să duc echipa în prima ligă. Dar am avut o slăbiciune, când m-a sunat patronul Stelei (n.red- FCSB) și am făcut o greșeală pe care am ajuns să o regret toată viața. Am venit și după 8 meciuri am fost demis, așa, fără niciun argument. Nici măcar la telefon nu mi s-a zis, am aflat la televizor, a recunoscut Munteanu, la Playsport Live

Totuși, Dorinel Munteanu a avut un privilegiu pe care puțini antrenori l-au mai cunoscut după el, la echipa din Ghencea. Gigi Becali i-a dat mână liberă.

Eu când am acceptat erau 3 meciuri de Liga Campionilor, cu Bayern, Fiorentina, Lyon. Nu aveam nicio șansă, dar nu era problemă. În campionat nu pierdusem nimic. Să știți că atunci patronul nu a intervenit deloc, nu mi-a zis de un jucător sau nimic. O singură discuție am avut cu Gigi Becali, nu mi-a zis niciodată să bag vreun jucător. Chiar am luat decizii care nu erau agreate de el, dar nu a intervenit, spune Munteanu

„Gaura” imensă pe care i-a lăsat-o Steaua, în buzunare. De ce este dator Dorinel Munteanu la fiscul german

Înainte de a antrena echipa lui Gigi Becali, Dorinel a fost și jucător, în sezonul 2004 – 2005. A fost adus din Germania de Victor Pițurcă, iar clubul trebuia să trimită unele hîrtii către fiscul german, pentru impozite. Nu a făcut-o niciodată, ceea ce l-a pus pe fostul internațional într-o situație dificilă.

Am avut mereu probleme uriașe cu impozitele, neplătite de club. Eu aveam rezidență în Germania și trebuia să declare clubul veniturile din România, dar ei nu mi-au dat acea hîrtie. Și acum mă judec, după atâția ani, este vorba de vreo 200.000 de euro, o sumă mare. Mă judec cu Fiscul German, am câștigat aproape în toate instanțele, dar tot nu se mai termină.

Asta e din perioada când eram jucător, când m-a adus Victor Pițurcă, a declarat Munteanu