EXCLUSIV. După Dinamo, prăpădul. Salarii blocate, jucători care discută rezilierea. Săndoi e obligat să ia șase puncte cu Botoșani și Clinceni 

Autor: Justin Gafiuc / 04.04.2022, 13:58
EXCLUSIV. După Dinamo, prăpădul. Salarii blocate, jucători care discută rezilierea. Săndoi e obligat să ia șase puncte cu Botoșani și Clinceni 

Intrată aparent fără griji majore în play-out, Chindia s-a prăbușit în primele trei etape după sezonul regular. A strâns doar un punct în trei jocuri (remiză cu FCU Craiova, înfrângeri cu Mioveni și Dinamo), intrând deja în spirala retrogradării. 

Trupa dâmbovițeană a căzut acum pe loc de baraj pentru evitarea retrogradării, iar măsurile au început să apară una după alta.

Surse Playsport spun că jucătorii au fost anunțați despre blocarea pe termen nelimitat a salariilor, informație confirmată de președintele Marcel Ghergu: ”Da, e adevărat, am sistat orice plăți până la remedierea situației”. 

În prezent, singura lună restantă la Chindia este februarie, clubul fiind unul dintre puținele din L1 care obișnuiește să fie cu banii achitați la zi către jucători sau cu întârzieri minime. Media contractelor e în jur de 4.000-5.000 de euro.

Sila și Cantave pe făraș

De asemenea, doi dintre străini au fost invitați la discuții pentru reziliere. Este vorba despre francezul Richard Sila și haitianul Mikael Cantave, ambii mijlocași recrutați la începutul campionatului. Primul a devenit titular în ultimele runde, a strâns 12 meciuri și un gol pentru Chindia, iar cel de-al doilea a jucat 9 partide, dar de obicei cu apariții episodice pe finalul întâlnirilor.

Momentan, situația lui Emil Săndoi rămâne stabilă, în ciuda presiunilor negative izvorâte din rezultatele slabe înregistrate în ultima vreme. El a primit credit pentru cel puțin încă o etapă sau două, cu obiectivul ferm de a aduce 6 puncte din partidele cu Clinceni (deplasare) și FC Botoșani (acasă). Orice pas greșit în rundele următoare i-ar putea fi însă fatal, mai ales că și relația cu vestiarul s-ar fi șubrezit serios.

Balint așteaptă la cotitură

În culise, favorit pentru a-i lua locul este Laszlo Balint, demisionar de la UTA la sfârșitul lunii ianuarie. Ca și la Arad, tehnicianul ar urma să fie sprijinit din umbră de impresarul Bogdan Apostu, care s-ar fi angajat că poate aduce la Târgoviște jucători liberi de contract pe final de play-out, astfel încât Chindia să obțină resursele pentru a scăpa de liga secundă. 

O retrogradare în L2 ar echivala cu un dezastru pentru dâmbovițeni, care plănuiesc o strategie de relansare în sezonul viitor, mizând pe inaugurarea unui nou stadion și revenirea în oraș pentru meciurile din L1.