EXCLUSIV. Dusan Uhrin, pus la zid și de dinamoviști: „E inadmisibil, nu mă respecți!” Antrenorul lui Dinamo, acuzat dintr-un motiv surprinzător. VIDEO

Robert Zanfir / 04.05.2022, 08:47
EXCLUSIV. Dusan Uhrin, pus la zid și de dinamoviști: „E inadmisibil, nu mă respecți!” Antrenorul lui Dinamo, acuzat dintr-un motiv surprinzător. VIDEO

Vasile Miriuță (53 de ani) îl acuză pe Dusan Uhrin (54 de ani) pentru că nu a învățat limba română, deși are ani buni de când antrenează în Liga 1. Fost jucător și antrenor la Dinamo, Miriuță se consideră jignit de lipsa de profesionalism a cehului.

Ar fi mai ușor să enumerăm problemele pe care nu le are, decât cele pe care le are Dusan Uhrin la Dinamo. Administrativ, financiar, sportiv sau identitar, echipa din Ștefan cel Mare este pe marginea prăpastiei. Cehul este acum acuzat și pentru că nu a reușit să învețe să se exprime în limba română, deși are ani buni de când activează în România.

Dusan Uhrin, acuzat de Vasile Miriuță pentru că nu a învățat limba română

Dusan Uhrin a antrenat în mai multe rânduri în Liga 1. Poli Timișoara (2007–2008 și 2010–2011), CFR Cluj (2009) și Dinamo (2019–2020, 2021 și 2022). Cu toate acestea, antrenorul ceh vorbește la interviuri în limba engleză.

„Îl avem pe Dusan (Uhrin, antrenorul lui Dinamo – n.r.) . E inadmisibil să mergi să antrenezi într-o țară, de unde ești plătit, de acolo iei salariul, și tu după șase ani de zile să dai tot interviu în limba engleză. Nu accept lucrul acesta, nu mă respecți. Mi se pare lipsit de respect. E o lipsă de respect. Dacă îți dorești ceva, nu există să nu reușești sau să înveți cât de cât.

Pe mine în Ungaria, la Gyor, tot așa, m-au luat așa, măi Loți, tu când vorbești ungurește cu noi? M-am uitat așa la el în saună, m-au luat transpirațiile, desi eram în saună. M-am pus să învăț maghiara, care e o limbă foarte grea, credeți-mă.

Dacă vrei să înveți, și chineza o înveți. Important e să încerci. Lumea, știm cu toți, acceptă dacă vede că încerci, că vrei ceva. Nu se supară nimeni dacă încerci”, a spus Vasile Miriuță la Playsport Live.

Dusan Uhrin nu este singurul tehnician criticat pentru proasta relație cu limba română. Și Nicolo Napoli are parte de critici din acest punct de vedere. Totuși, italianul se adresează fanilor într-o limbă română aproximativă.

Ionel Ganea îl critică pe Dusan Uhrin: „N-am văzut nicio schimbare în bine de când a venit”

Miriuță nu este singurul fost dinamovist care îl critică pe actualul antrenor al echipei. Ionel Ganea crede că roș-albii au greșit când au renunțat la Mircea Rednic.

„N-am văzut nicio schimbare în bine de când e Dusan Uhrin antrenor la Dinamo. Nici jucătorii aduşi n-au venit cu o mare contribuţie pentru a creşte în valoare jocul echipei. Aveam alte aşteptări de la ei.

Părerea mea e că Dinamo a greşit când l-a schimbat pe Mircea Rednic, cea mai mare greşeală, el trebuia lăsat să-şi ducă strategia până la capăt, sunt sigur că dacă era lăsat putea să o ridice pe Dinamo în clasament. Mircea Rednic e unul dintre cei mai valoroşi antrenori români.

Acum, să răspundă cine trebuie să răspundă pentru deciziile luate, pentru locul pe care echipa va termina campionatul”, a declarat Ionel Ganea, pentru Sport.ro.