EXCLUSIV Eliminarea lui Cătălin Zmărăndescu de la Survivor, explicată din interior. Robert Niță povestește totul! „Viața și condițiile de acolo egalizează valorile!”

Catalan Alexandru 24.03.2022, 10:35
EXCLUSIV Eliminarea lui Cătălin Zmărăndescu de la Survivor, explicată din interior. Robert Niță povestește totul! „Viața și condițiile de acolo egalizează valorile!”

de Alexandru Catalan

„Survivor” egalizează performanțele umane. A fi un fost sportiv de performanță nu-ți aduce un atu atât de mare, cum ar fi cineva tentat să creadă, la prima vedere. Aceasta e concluzia trasă de Robert Niță, fost fotbalist din prima noastră ligă valorică, dar și fost concurent în emisiunea-concurs „Survivor”. El a vorbit cu playsport.ro despre condițiile în care are loc emisiunea la finele căreia cineva va pleca acasă mai bogat cu 100.000 de euro, dar și despre surprinzătoarea eliminare din consucrs alui Cătălin Zmărăndescu, fost coleg de echipă cu Robert Niță chiar la începutul actualei ediții.

La debutul lui „Survivor” 2022, pe lista ambelor echipe, cu un plus parcă în favoarea „Faimoșilor”, figurau câteva nume sonore din lumea sportului de performanță, ca Robert Niță și Alexandru Nedelcu (foști fotbaliști), Cătălin Zmărăndescu (fost luptător de K1, campion mondial), Elena Chiriac (multiplă campioană națională taekwondo), Ionuț Popa (antrenor fitness), Roxana Ciuhulescu (fost pilot raliuri și practicantă de sporturi extreme). Mulți dintre aceștia au părăsit deja competiția, în nici trei luni de la debutul acesteia.

„Mănânci altfel, dormi altfel, trăiești altfel!”

Robert Niță are o explicație pentru cele întâmplate: „Lucrurile se egalizează pe parcurs. Avantajul tău de a fi fost fost sportiv, de a avea o anume condiție fizică, o coordonare mai bună a corpului propriu sau un program bine conturat se păstrează o vreme, dar sfârșește prin a dispărea. În primul rând fiindcă viața pe care o trăiești acolo e diferită. Mănânci altfel, dormi altfel, trăiești altfel! Pe scurt, te trezești că începi să și gândești altfel, să folosești cuvinte nelalocul lor. Sau să ai reacții necontrolate și să profiți de conjuncturi pe care altădată nici nu le-ai fi băgat în seamă!”.

El adaugă și faptul că de multe ori diferența o fac probele de îndemânare, o abilitate pe care o pot avea la fel de bine și ceilalți participanți, nu doar foștii sportivi.

Robert Niță crede că de pe propria canapea lucrurile se văd total diferit

Fostul fotbalist care s-a impus la Rapid și care va împlini curând 45 de ani spune că dacă nu ar fi trecut prin condițiile de concurs ale emisiunii găzduite de Republica Dominicană nu ar fi reușit să înțeleagă foarte bine contextul. „De pe canapeaua din sufragerie, emisiunea nu se poate vedea decât într-un singur fel. Nu prea ai cum să înțelegi ce se întâmplă cu unul sau cu altul. Și ajungi, de cele mai multe ori, să-ți formezi o părere greșită, fiindcă nu cunoști obstacolele prin care ei trebuie să treacă, fie că sunt filmați, fie că nu sunt filmați”, adaugă Niță, care regretă mult eliminarea lui Cătălin Zmărăndescu, unul dintre favoriții săi la câștigarea concursului. „Am spus-o încă de când am ieșit din concurs că am doi mari favoriți, pe Cătălin Zmărăndescu și pe CRBL. Acum a mai rămas unul singur. Am spus la plecare că sper să câștige cel mai om dintre toți. CRBL s-a schimbat în ultimele săptămâni. E din cauza contextului, dar se încadrează încă în definiția mea. Ca atare, rămân fanul său!”, a conchis Robert Niță.

Eliminarea recentă a lui Cătălin Zmărăndescu de la Survivor 2022 aduce în prim plan poate cel mai răsunător nume ce va fi trimis acasă înainte de se încheia concursul, deși la ora startului era privit printre favorții competiției.