EXCLUSIV | Explicație surprinzătoare pentru ultimele rezultate ale naționalei: „Și-a dat seama și Mirel Rădoi!” Sfatul lui Viorel Moldovan, la Playsport Live

Robert Zanfir 08.10.2021, 19:15
EXCLUSIV | Explicație surprinzătoare pentru ultimele rezultate ale naționalei: „Și-a dat seama și Mirel Rădoi!” Sfatul lui Viorel Moldovan, la Playsport Live

România a obținut 7 puncte în ultimele trei partide, iar Viorel Moldovan este convins că Mirel Rădoi a realizat că nu își poate impune strategia ofensivă cu jucătorii pe care îi avem. Fostul mare atacant al României i-a oferit selecționerului și câteva sfaturi, la Playsport Live.

Mirel Rădoi a dezvăluit că îi este foarte greu să se odihnească înaintea unor meciuri precum cel cu Germania: „Dorm patru ore pe noapte”, spune antrenorul tricolorilor. Deși este convins că va avea o misiune imposibilă la Hamburg, Rădoi speră că va obține un rezultat pozitiv cu naționala lui Hansi Flick.

Explicație surprinzătoare pentru ultimele rezultate ale naționalei: „Și-a dat seama și Mirel Rădoi!”

România nu a pierdut în ultimele trei partide din preliminariile Campionatului Mondial 2022 și a revenit în calculele calificării. Viorel Moldovan este convins că cele două victorii și remiza din Macedonia de Nord au fost obținute pentru că Rădoi a realizat că nu își poate aplica tactica ultra-ofensivă.

Și-a dat și el seama că nu poate, că nu are cu cine. E greu să joci ofensiv. Și mie îmi place jocul ofensiv, să impun ritmul. În primul rând, trebuie să ai cu cine. Nu poți să faci așa dintr-odată vizavi de mentalitate. E complicat.
Noi nici nu avem în ADN acest lucru, pentru că, am mai spus-o, și ca nație, noi nu ne-am dus niciodată să invadăm în stânga și în dreapta, să facem colonii. Noi am fost o nație pașnică. Și se transmite asta. Acum, dintr-odată, vrem să fim cuceritori. Să te duci și să impui ritmul. Ce ritm să impui?
Viorel Moldovan, la Playsport Live

Sfatul lui Viorel Moldovan pentru Mirel Rădoi

Fostul mare atacant al naționalei are și un sfat pentru staff-ul tehnic. Spune că România poate profita de spațiile pe care ni le vor oferi nemții. Moldovan îi cere pe Valentin Mihăilă, Andrei Ivan și George Pușcaș împreună în primul 11:

„Și Mihăilă, și Ivan, și Pușcaș sunt alegeri care cred eu că se impun pentru acest joc, pentru că sigur vei avea spații. Sigur îți va da spații Germania. Au și ei punctele lor vulnerabile. Au momente când, cum sunt ei obișnuiți să atace și să aducă jucători mulți în față, vor elibera anumite zone pe care trebuie să le exploatăm. Acum rămâne de văzut dacă vom reuși să exploatăm zonele respective.

Mă refer chiar și în axul central defensiv, în spatele fundașilor laterali. Dar trebuie să ai jucători de viteză. De aia spuneam că s-ar impune un Mihăilă, un Ivan, un Pușcaș. Ar fi interesant un astfel de trio ofensiv”, a mai declarat Viorel Moldovan la Playsport Live.

„Dacă le dăm spații prea mari, e cam nasol”

Moldovan a declarat în cadrul emisiunii moderate de Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu că singurul lucru pe care nu ar trebui să îl facem este să ne relaxăm pe parcursul partidei:

„Să vedem dacă reușim să facem față ritmului. Problema e să nu le dăm spații. Dacă le dăm spații prea mari, e cam nasol. Trebuie să găsim echilibrul ăsta și să ne apărăm precis. Trebuie să fim de o precizie chirurgicală și să punem probleme în același timp când avem mingea. Dacă facem una, două, trei, a patra la adversar, ne-am curățat. Te omoară ăia, te sufocă”, a încheiat Viorel Moldovan la Playsport Live.