EXCLUSIV Explicații pentru situația lui Mirel Rădoi: „Le e teamă să-l contacteze”

Octavian Vasilescu / 26.05.2022, 17:05
EXCLUSIV Explicații pentru situația lui Mirel Rădoi: „Le e teamă să-l contacteze”

Mirel Rădoi (41 de ani) este liber de contract de 7 luni, de când a părăsit echipa națională a României. Președintele lui Hermannstadt, Dani Coman (43 de ani), spune că Rădoi va ajunge un mare antrenor.

Au existat zvonuri conform cărora Mirel Rădoi a fost chemat să antreneze Universitatea Craiova, dar nimic nu s-a concretizat. Fostul selecționer este în continuare liber de contract. Cu toate acestea, Dani Coman spune că Mirel Rădoi este un exemplu pentru antrenorii din ziua de azi.

Oficialul de la Hermannstadt spune că Rădoi nu este pretențios. Mai mult decât atât, Dani Coman spune că mulți conducători din Liga 1 se tem să-l oferteze pe fostul selecționer.

Dani Coman pariază pe Mirel Rădoi

Dacă aș fi patron, dacă aș avea bani, dacă aș avea stabilitate și mi-aș propune obiective mărețe, Mirel Rădoi ar fi primul antrenor pe care l-aș lua. Am fost adversari tot timpul și suntem prieteni acum. Ne întâlnim, am fost colegi la echipa națională. Pentru mine, Rădoi este și un băiat de caracter și un viitor mare antrenor al României. Mie mi-a plăcut extrem de mult cum a gândit fotbalul la echipa națională, dar naționala înseamnă altceva.

La o echipă de club și-ar pune mai mult în practică mentalitatea pe care o are, viziunea pe care o are despre fotbal. Ar lucra zi de zi. Nu cred că e prea pretențios, cred că le e teamă conducătorilor să-l contacteze. La cât de mult îi place fotbalul, eu dacă aș fi la un club cu stabilitate financiară și cu obiective îndrăznețe, ar fi primul antrenor pe care l-aș vrea”, a spus Dani Coman, într-un interviu acordat pentru Playsport.

Parcursul antrenorului Mirel Rădoi

Mirel Rădoi și-a început cariera de antrenor la FCSB, unde nu a rezistat decât 29 de meciuri. A lucrat sub comanda lui Gigi Becali în perioada iunie – noiembrie 2015.

Cu el pe bancă, FCSB a câștigat 13 meciuri, a remizat de șapte ori și a pierdut nouă jocuri. Cea mai grea lovitură încasată de FCSB în mandatul lui Rădoi a fost eliminarea din preliminariile Europa League. Rosenborg a învins vicecampioana României în play-off.

A urmat aventura pe banca României U21, unde Rădoi a impresionat pe toată lumea. Alături de tricolorii mici, Rădoi a ajuns până în semifinalele EURO 2019. Germania ne-a interzis finala.

România U21 a câștigat 10 meciuri, a remizat de trei ori și a suferit trei înfrângeri în mandatul lui Mirel Rădoi.

După experiența de la tineret, Rădoi a fost promovat la naționala de seniori.

VIDEO Interviul complet acordat de Dani Coman pentru Playsport