EXCLUSIV. FC Argeș a rămas fără antrenorul cu licență Pro, Mihăiță Ianovschi, care a reziliat contractul! Prepeliță rămâne pe loc, iar Schumacher va acoperi postul lăsat liber

Justin Gafiuc 01.02.2022, 14:40
EXCLUSIV. FC Argeș a rămas fără antrenorul cu licență Pro, Mihăiță Ianovschi, care a reziliat contractul! Prepeliță rămâne pe loc, iar Schumacher va acoperi postul lăsat liber

Startul frânat al Argeșului de la începutul acestui an, cu înfrângere contra Craiovei lui Mititelu și un joc apreciat drept neconcludent, duce deja la modificări pe banca tehnică.

Andrei Prepeliță rămâne deocamdată pe post, dar cu o poziție foarte șubredă, dispare însă din schemă Mihăiță Ianovschi, antrenorul care deținea licența Pro în staff și îi permitea astfel fostului mijlocaș stelist să joace rolul de principal!

Surse playsport indică faptul că, în această dimineață, Ianovschi și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu piteștenii, astfel încât, în acest moment, statutul lui Prepeliță este în aer! Fără licență, el a intrat de la finalul anului trecut sub incidența noilor reglementări federale, care-i interzic să dea indicații jucătorilor și să ofere declarații, la fel ca și în cazul lui Mihai Iosif de la Rapid.

Pericol să rateze play-off-ul

De altfel, Prepeliță a și fost suspendat două etape în septembrie 2021, a trebuit să suporte o amendă de 6.800 de lei, iar clubul s-a ales și el cu o sancțiune de 10.000 de lei pentru că a dat echipa pe mâna unui antrenor fără licență. 

Înainte cu 7 etape de finalul sezonului regular, FC Argeș ocupă locul 8 în clasament, cu 31 de puncte, la 4 lungimi distanță de Farul, locul 6, ultimul care asigură accesul în play-off. De altfel, mutările de acum din Trivale vin pe fondul periclitării obiectivului de a intra în primele șase formații după 30 de etape, iar conducerea încearcă să opereze modificări pe ultima sută de metri pentru ca echipa să-și poată reveni în următoarele runde decisive. 

Vlădoiu confirmă: ”Mihăiță pleacă, nu știu motivele”

Următoarele patru jocuri sunt cruciale pentru argeșeni, acasă cu Clinceni și Mioveni, deplasări la Chindia și Farul. Orice pas greșit în aceste partide compromite definitiv obiectivul. Până în week-end, Argeșul va trebui să angajeze un alt antrenor cu licență Pro pentru a-l înlocui pe Ianovschi. 

Președintele Argeșului, Jean Vlădoiu, a confirmat despărțirea de Ianovschi: ”Vom avea azi o discuție decisivă, Mihăiță ne-a anunțat că renunță. Nu știu care sunt motivele, dar mie îmi pare rău că a luat această decizie. Dacă va fi nevoie, îl vom aduce de la echipa a doua pe Schumacher, care deține licența Pro. Prepeliță va continua”.

Fostul internațional a mai explicat că ”încercăm să mai și completăm lotul în următoarele zile. Monitorizăm un jucător din țară și unul din străinătate. Ne interesează în special un om cu profil ofensiv. Sper să rezolvăm cel târziu săptămâna viitoare”.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe