EXCLUSIV. FC Argeș iese la cumpărături. Formația din Pitești se întărește după ce l-a vândut pe Ișfan la Universitatea Craiova

Bădulescu Silvian 06.01.2023, 18:26
EXCLUSIV. FC Argeș iese la cumpărături. Formația din Pitești se întărește după ce l-a vândut pe Ișfan la Universitatea Craiova
    • FC Argeș a fost una dintre cele mai active formații din mercato-ul de vară. Totuși, din fotbaliștii aduși în Trivale, doar câțiva au confirmat, „vârf de generație” fiind francezul Arnold Garita. Mai mult, plecarea lui Alexandru Ișfan la Universitatea Craiova îi obligă pe piteșteni să aducă înlocuitori. Playsport.ro a aflat numele jucătorilor pe care FC Argeș îi va legitima în zilele următoare, pe lângă Zebic și Tîrcoveanu, deja prezentați.

FC Argeș aduce un sud-american și un african

FC Argeș i-a prezentat deja pe Mario Zebic (27 de ani), fundaș central, dar și pe Andrei Tîrcoveanu (25 de ani), mijlocaș. Aceștia s-au alăturat echipei din Trivale.

Totuși, formația antrenată de Marius Croitoru va continua legitimările. Playsport.ro a aflat ce fotbaliști vor aduce piteștenii în zilele următoare.

În primul rând, argeșenii s-au înțeles cu un jucător pentru a întări compartimentul defensiv, cel care a scârțâit în primele primele 21 de etape. În acest sens, Facundo Rizzi (25 de ani), fundaș stânga argentinian, va deveni noul jucător al „Vulturilor”. Lateralul vine din liga a 2-a argentiniană, de la Gimnasia y Esgrima.

Următorul pe listă, conform surselor Playsport.ro, este Mimito Biai (25 de ani), mijlocaș central din Guinea-Bissau, care a și fost prezentat. Africanul a evoluat în prima parte a acestui sezon la Cherno More Varna. A adunat, la vecinii din Sud, 16 meciuri în campionat și 3 în Cupa Bulgariei. De menționat, s-a aflat, în perioada junioratului, în curtea Benficăi.

În plus, sub diverse mijloace, transfer definitiv sau împrumut, FC Argeș negociază și trecerile lui Alexandru Mateiu și George Cîmpanu în Trivale.

Unii vin, alții pleacă

Totuși, transferurile nu se opresc aici. Sursele Playsport.ro menționează că, în următoarele zile, există șanse mari să mai ajungă la FC Argeș încă trei jucători, toți străini.

În același timp, dubla campioană a țării se pregătește, de asemenea, și de plecări. Astfel, din informațiile noastre, sunt cinci jucători care și-au reziliat angajamentele sau urmează s-o facă.

Aceștia sunt Bryan Alceus (26 ani), Mike Cestor (30 ani), Martin Rainov (30 ani), Julio Donisa (28 ani) și Enzo Celestine (25 ani).

FC Argeș a obținut aproximativ 650.000 de euro și 20% dintr-un viitor transfer pentru trecerea lui Alexandru Ișfan la Universitatea Craiova.

Echipa lui Marius Croitoru se află pe locul 11 în Superligă, cu 23 de puncte adunate și un golaveraj 17:30. Următorul adversar al piteștenilor este Chindia Târgoviște, pe 23 ianuarie, cel mai probabil la Ploiești. Luna ianuarie se încheie pe 29, cu o partidă acasă, cu FC Botoșani.

În stagiunea trecută, FC Argeș realiza surpriza și se clasa pe locul 4 la finalul sezonului regular. Este, însă, greu de crezut că echipa va realiza același traseu. În acest moment, față de Sepsi, locul 6, sunt nouă puncte diferență.

Urmăriți Playsport.ro și pe