EXCLUSIV. FC Argeș își vinde vedeta la Universitatea Craiova în anumite condiții. Un jucător la schimb și o sumă consistentă pentru transferul mijlocașului

Justin Gafiuc / 25.07.2022, 17:20
EXCLUSIV. FC Argeș își vinde vedeta la Universitatea Craiova în anumite condiții. Un jucător la schimb și o sumă consistentă pentru transferul mijlocașului

Cotat la 600.000 de euro pe portalul transfermarkt.com și împărțit între FC Argeș și Mioveni în cote de coproprietate 55% – 45%, Alexandru Ișfan devine atracția finalului de mercato în România.

Ochit în egală măsură de CFR Cluj, FCSB și U Craiova, mijlocașul de 22 de ani are în acest moment cele mai mari șanse să se îndrepte spre Bănie!

Cîmpanu împrumut + 700.000 de euro + 15% la revânzare

Președintele oltenilor, Marian Copilu, a și fost prezent în tribune la Pitești în prima etapă, la Argeș – UTA, iar Mihai Rotaru e decis să bage mâna în buzunar pentru a-l lua pe puștiul din Trivale. ”Vulturii” nu s-ar opune mutării, iar solicitările tandemului Argeș – Mioveni sunt ferme, potrivit unor surse playsport: Cîmpanu împrumut pentru un an, plus 700.000 de euro, plus procent de 15 la sută la revânzare!

Intrarea în ecuație a lui Cîmpanu e vitală pentru a acoperi locul U21 pe care l-ar lăsa descoperit Ișfan. Argeșul e foarte șubred la acest capitol, i-ar avea ca alternative doar pe Gașpar și Covaci, doi copii de 19 ani abia aduși de la Mediaș. De aceea, cedarea lui Alexandru ar trebui legată de venirea unui alt fotbalist U21, dar cu experiență și potențial verificat la nivelul L1.

Mioveniul deține 45%, nu mai puțin de 100.000 de euro

În parteneriatul financiar cu Mioveniul, procentul de 45% deținut de clubul din orașul uzinelor Dacia nu trebuie să fie mai mic de 100.000 de euro. De asemenea, gruparea ar vrea să păstreze și ea un procent de revânzare de 5% de la următoarea destinație a lui Ișfan, astfel încât să-și completeze în viitor veniturile de pe urma tânărului născut chiar în Mioveni.

”Avem mai multe propuneri, există un interes din câteva direcții pentru Ișfan, dar rămâne pe loc”, parează primarul Piteștiului, Cristian Gentea, în fața tratativelor discrete din culise. ”Orice jucător e transferabil în condiții optime pentru club”, completează președintele Jean Vlădoiu.

Rotaru vrea să mai scadă din sumă

Argeșul temporizează, sperând să obțină însă cele mai convenabile condiții de transfer, eventual dintr-o licitație pe axa Craiova – București – Cluj. Negocierile în acești parametrii se derulează deja de circa două săptămâni, oltenii n-ar zice ”nu” împrumutului lui Cîmpanu, dar Mihai Rotaru caută să mai scadă din pretențiile financiare ale argeșenilor.

Între timp, trupa lui Laszlo Balint și-a asigurat serviciile lui Hanca și Rivaldinho, foști colegi și la Dinamo, și la MKS Cracovia, în Polonia. ”În cel mai scurt timp sperăm să mai aducem încă doi, dacă nu chiar trei jucători. Campania continuă. Sunt patru fotbaliști deja veniți: Raul Silva, Martic, Hanca și Rivaldinho. Îi cunoaștem la nivel de mentalitate, grupul va avea o creștere”, a spus Mihai Rotaru, potrivit Pro Arena.