EXCLUSIV. FCSB – CFR Cluj în Giulești? Răspunsul conducerii Rapidului: „Va fi discutat”

Bădulescu Silvian / 03.05.2022, 14:18
EXCLUSIV. FCSB – CFR Cluj în Giulești? Răspunsul conducerii Rapidului: „Va fi discutat”
  • FCSB și CFR Cluj merg cot la cot în lupta pentru cucerirea titlului în Liga 1. Ardelenii au un avans de două puncte față de trupa antrenată de Toni Petrea, iar dacă lucrurile continuă așa, în ultima etapă din play-off se va juca cu adevărat o finală pentru trofeu;
  • Totuși, problema FCSB-ului în acest moment o reprezintă locul pentru confruntarea cu băieții lui Dan Petrescu. Echipa patronată de Gigi Becali nu poate să joace pe Arena Națională din cauza pregătirilor pentru SAGA. De asemenea, stadioanele „Ghencea” sau „Arcul de Triumf” par doar niște vise frumoase;
  • În această direcție, finanțatorul echipei din Berceni a ridicat, la televizor, posibilitatea disputării meciului dintre FCSB și CFR Cluj pe stadionul „Rapid-Giulești”, inaugurat cu puțin timp în urmă, în cazul în care suporterii rapidiști ar fi de acord;
  • Mai mult, Liviu Ungureanu, liderul de galerie al echipei antrenate de Adrian Mutu, și-a dat acordul pentru această partidă. El a subliniat faptul că arena nou-construită este făcută din bani publici și oricine plătește chiria, trebuie să aibă dreptul de a-și disputa meciurile aici.
  • Playsport.ro l-a contactat pe Mugur Bolohan, administratorul bazei CS Rapid, în ceea ce privește acest lucru. Fostul fotbalist al echipei de sub podul Grant a oferit răspunsul vizavi de o viitoare cerere de disputare a partidei pe stadionul din Giulești.

FCSB – CFR Cluj se poate juca în Giulești

FCSB și CFR Cluj sunt principalele favorite pentru câștigarea titlului în acest sezon. La o distanță de două puncte față de trupa lui Toni Petrea, ardelenii vor juca, dacă lucrurile răman așa și în următoarele două etape, meciul decisiv pe terenul celor de la FCSB. Rămâne de văzut care va fi acesta.

Într-o intervenție la Pro Arena, Gigi Becali a indicat posibilitatea ca meciul să fie disputat pe stadionul din Giulești.

Mă gândeam să vorbesc cu Mustață, iar el să vorbească cu șefii de galerie de la Rapid și, dacă se înțeleg ei, nu e nicio problemă. Dacă nu acceptă galeria, nu poți să ai pretenții, că e Giuleștiul lor. Întâi să se înțeleagă galeriile și după aia fac și cerere.” a spus Gigi Becali.

Mai mult, pentru GSP.ro, Liviu Ungureanu, liderul de galerie de la Rapid, a declarat că nu există vreo problemă în ceea ce privește disputarea meciului FCSB – CFR Cluj pe stadionul „Rapid – Giulești”.

Nu e problema noastră, a galeriei, ce evenimente se desfășoară pe stadionul Giulești, care este construit din bani publici. Nu trebuie să mă sune Mustață pe mine, deoarece noi nu ne putem implica într-o asemenea problemă.

E un stadion făcut din bani publici și poate să joace oricine. Asta ar trebui să înțeleagă și cei de la CSA Steaua. Stadionul trebuie întreținut și pentru asta e nevoie de bani. Iar pentru bani e nevoie să se organizeze evenimente.”

Playsport.ro a contactat conducerea Rapidului. Care este răspunsul primit

Playsport.ro a luat legătura cu Mugur Bolohan, fost jucător la Rapid în perioada 1995-2000 și, în prezent, administratorul al bazei „Rapid-Giulești”.

Oficialul CS Rapid a menționat, pentru Playsport.ro, că în cazul în care FCSB va trimite o cerere de închiriere a stadionului, aceasta va fi analizată la nivelul conducerii.

În momentul de față nu avem nicio cerere în ceea ce privește închirierea stadionului pentru meciul FCSB – CFR Cluj. Nu vă pot spune acum, dar bineînțeles, dacă se va înainta o cerere, aceasta va fi discutată în cadrul conducerii clubului și se va lua o decizie.”

FCSB a înainte o cerere pentru a închiria stadionul „Steaua”, însă s-au lovit de refuzuri din partea conducerii „militarilor”.

De asemenea, din diverse motive, echipa patronată de Gigi Becali nu poate disputa meciul nici pe „Arcul de Triumf”.

La un moment dat, Mihai Stoica, team-managerul vicecampioanei, a dat de înțeles că finala campionatului se va disputa la Buzău.

Totuși, în urma acestor declarații, există șanse foarte mari ca meciul din etapa a 10-a a play-off-ului, cel mai probabil decisiv pentru titlul de campioană, să se joaca în cartierul Giulești.