EXCLUSIV. FCSB s-a adresat FRF și Jandarmeriei. Oficialii se tem de incidente la meciurile pe care juniorii le vor disputa, la sfârșitul săptămânii, în Ghencea. „Ieșim de pe teren”

Cătălin Mureșanu 22.03.2022, 15:28
EXCLUSIV. FCSB s-a adresat FRF și Jandarmeriei. Oficialii se tem de incidente la meciurile pe care juniorii le vor disputa, la sfârșitul săptămânii, în Ghencea. „Ieșim de pe teren”

 

  • Prezența galeriei „Sud Steaua” la meciurile din Ghencea pe care le dispută juniorii clubului i-a îngrijorat pe rivalii de la FCSB. Aceștia au atenționat FRF în legătură cu unele incidente de la un meci jucat la categoria Under 15, dintre Steaua și FCSB Academy; 
  • Sâmbătă, în Ghencea, Steaua și FCSB se întâlnesc la Under 17, respectiv Under 19, iar „oaspeții” au atenționat Departamentul de Competiții din cadrul FRF că, în caz de incidente, vor părăsi terenul de joc; 
  • Duminică, în finalul meciul dintre Steaua și Dinamo, un suporter a intrat pe teren și alergat un jucător dinamovist. 

Incidentul din meciul dintre Steaua și Dinamo de la Under 19, atunci când, la sfârșitul jocului, în urma unui conflict între jucătorii ambelor formații, un suporter a intrat pe teren și a alergat un fotbalist de la Dinamo, i-a determinat pe oficialii de la FCSB să trimită o întâmpinare către Federația Română de Fotbal – Departamentul de Competiții.

Prin aceasta, conducătorii clubului condus de Gigi Becali înștiințează că, în cazul în care, la meciurile pe care echipele Under 17, respectiv Under 19, le vor disputa, sâmbătă, în Ghencea, vor exista incidente, nu vor ezita să părăsească terenul de joc.  

Au anunțat și Jandarmeria. „Risc de incidente”

Mai mult, din informațiile PlaySport.ro, confirmate de Ilie Alexe, Directorul Centrului de Copii și Juniori de la FCSB, conducerea a contactat și Jandarmeria pentru a solicita echipaje la aceste partide, după ce, atât cu Dinamo, cât și în timpul unei partide disputată la Under 15 între Steaua și FCSB Academy, galeria Stelei a fost prezentă în tribună. 

„Noi nu ne-am legat de ce s-a întâmplat la Dinamo, am semnalat evenimentele de la meciul Steaua – FCSB Academy de la Under 15. Antrenorii ne-au transmis că au avut unele probleme pe care vrem să le evităm și care nu sunt normale pentru jocurile de copii și juniori.

Am transmis întâmpinare la FRF, prin departamentul de competiții și am contactat și Jandarmeria, la aceste meciuri, din păcate, existând acest risc de incidente”, a declarat Ilie Alexe pentru PlaySport.ro

De altfel, oficialii FCSB și-au motivat demersul în fața Federației Române de Fotbal, organizatorul Ligii Elitelor, competiție în cadrul căreia se vor desfășura cele două meciuri de sâmbătă, după ce, de curând, tot în Ghencea, la un meci de categoria Under 15 între Steaua și FCSB Academy, ultrașii gazdelor s-au poziționat în spatele băncii de rezerve a celor de la FCSB și i-au șicanat pe antrenorii și jucătorii rivali. 

„Au venit la meci și au stat în spatele băncii de rezervă și ne-au luat la mișto, că vă sună Becali, că vă face schimbările, că vă dă brânză. Miștouri care, din punctul meu de vedere, nu își au rostul la un meci de juniori.

Să stăm pe bancă, să nu ne agităm. Tot felul de șicane de acest gen, gratuite. Ce m-a deranjat a fost că în zonă se aflau domnul Ogăraru și domnul Miu și nu le-au atras atenția suporterilor să oprească aceste lucruri”, a declarat, pentru PlaySport.ro, Ilie Ionuț, antrenorul echipei FCSB Academy Under 15.

„Nu e un delicvent, e un om care a venit să vadă meciul”

Aflat în studioul Telekom Sport, Iulian Miu, oficial al clubului Steaua, a comentat evenimentele de la finalul jocului Steaua- Dinamo (Under 19). 

„Nu s-a întâmplat nimic până la urmă, a fost o bătaie între jucători. Sunt orgolii foarte mari, a jucat Steaua cu Dinamo, derby etern. Că se şi vede aici, a sărit un băiat acolo, a fost dat afară, am câştigat cu 1-0.

Nu este un delincvent, este un om care a venit să vadă meciul. A fost dat afară din teren imediat”, a spus Miu pentru sursa citată. 

 

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe