EXCLUSIV. Fotbaliștii lui Adi Mutu care pot face din Rapid o adevărată sperietoare: „Se completează extraordinar! Sunt cei mai puternici din campionat!”

Autor: Andrei Alexandra / 16.08.2022, 19:52
EXCLUSIV. Fotbaliștii lui Adi Mutu care pot face din Rapid o adevărată sperietoare: „Se completează extraordinar! Sunt cei mai puternici din campionat!”

Invitat special în ultima ediție a emisiunii Playsport LIVE, Ovidiu Herea (37 de ani), unul dintre atacanții care au impresionat în tricoul lui Rapid, a dezvăluit numele fotbaliștilor care pot face din echipa lui Adi Mutu o adevărată sperietoare pentru rivalele din campionat. În opinia lui Herea, Rapid are unul dintre cele mai valoroase cupluri de mijlocași centrali: Mattias Kait – Ljuban Crepulja.

Cuplul Kait – Crepulja l-a impresionat pe Ovidiu Herea! Fotbaliștii lui Adi Mutu pot face din Rapid o sperietoare pentru rivale

Sub comanda lui Adi Mutu, tehnician instalat pe banca echipei în luna martie, Rapid a început promițător noul sezon din Superligă, iar Ovidiu Herea, fost mare atacant al echipei din Giulești, crede că fotbaliștii „feroviarilor” pot deveni o adevărată sperietoare pentru rivale.

În cadrul ultimei ediții a emisiunii Playsport LIVE, Herea a comentat toate mutările făcute de Rapid în ultima perioadă și, printre altele, a dezvăluit și numele jucătorilor care l-au impresionat cel mai mult.

Este vorba despre mijlocașii centrali Mattias Kait (24 de ani) și Ljuban Crepulja (28). Despre cei doi, Herea a transmis că pot forma în viitorul apropiat „cel mai puternic cuplu de mijlocași din campionat”.

„Ei știu unde mai au nevoie de transferuri. Eu spun că mijlocașii centrali și-au făcut treaba bine. Crepulja cu Kait se completează extraordinar de bine, poate fi unul dintre cele mai puternice cupluri de mijlocași din campionat. Nu știu dacă ar mai avea nevoie acolo. Dar dacă ei consideră că mai au nevoie, e strategia lor”.

Cum comentează startul de sezon al Rapidului, dar și înfrângerea cu Petrolul

Înfrângeri cu CFR Cluj și Petrolul, ambele cu 0-1, acestea au fost singurele rezultate negative ale Rapidului din acest debut de sezon. În rest, giuleștenii au învins FCSB (2-0), Universitatea Craiova (1-0) și FC Argeș (1-0).

„Rapid a început bine acest campionat, având în vedere programul pe care l-au avut. Au întâlnit în primele trei etape podiumul de anul trecut, în primele patru etape echipe de play-off. Mă așteptam să înceapă bine, dar și pe mine m-a surprins că au câștigat în 3 din 4 meciuri.

Într-adevăr, la Petrolul nu a fost un joc strălucit. Cu toții ne așteptam la un alt joc. Rapid trebuie să se aștepte ca echipele care vor juca împotriva lor să se apere. Au demonstrat că au forță, că domină orice adversar, iar echipele nou-promovate vor veni să se apere pe două linii, pentru că până la urmă își urmăresc interesul.

Alex Ioniță? Nu știu ce a fost acolo, nu vreau să comentez deciziile pe care le are Adrian Mutu. Ioniță începuse bine, marcase cu Craiova, pasă de gol cu FCSB. A avut evoluții bune, foarte bune să spunem.

Mie îmi place și Ciobanu, cred că are calitate, poate fi un jucător important pentru Rapid. Mă gândesc că poate a considerat meciul mai ușor și a vrut să ii dea minute și lui Ciobanu. Momentan, da. Nu e Ciobanu pe care îl știu eu, îl cunosc de la Viitorul. Cum am zis, mie mi-a plăcut mult de el și Cicâldău pe vremea aia. Are calitate, cred că o să fie un jucător pe placul Giulestiului, dar mai are timp pentru a se acomoda”.

Mutu are nevoie de un atacant, spune Herea! Cum comentează o posibilă revenire a sa în Giulești

În ceea ce privește postul de atacant central, Ovidiu Herea cred că Rapid mai are nevoie de întăriri:

„Dugandzic cred că e singurul acolo, nu știu dacă mai au un atacant clasic, număr 9. Poate atunci au nevoie de încă un atacant. Iar la fundași a venit Iacob, trecut pe la Farul. A avut evoluțîi bune și la Chindia, e un transfer bun. Mai este Săpunaru, Grigore… Într-adevăr, dacă sunt doar cei trei fundași centrali, mai este nevoie de unul.

Da, Grigore a avut câteva greșeli de-a lungul timpului. Cred că are prea multe încredere în el câteodată. Prin experiența pe care o are, are relaxarea asta câteodată și poate nu e ok. Dar mie mi-a plăcut cum s-a completat cu Săpunaru și a fost o defensivă bună și anul trecut. Având în vedere că Rapid a avut rezultate foarte bune, la fel. Iar Rapid a primit goluri destul de greu.

Nu știu ce să zic, dacă aș face față la Rapid. Mi-a lipsit contactul cu prima ligă în ultimii ani, dar dacă e să o iau așa… La ce nivel e în Superliga, poate că aș mai face față. Nu știu dacă neapărat ca titular, dar prin experiența pe care o am, poate că la unele meciuri aș putea să dau tot ce am mai bun. Dar momentan sunt la Metaloglobus, e un proiect care m-a încântat, sunt mulți jucători pe care eu îi cunosc și sunt prietenii mei. Cum am spus și mai devreme, avem o ambiție și ne dorim să prindem primele 6.

La Rapid cred că sunt jucători tineri, de valoare, care pot face o treaba foarte bună. Au un Alexandru Ioniță într-o formă foarte bună, un Ciobanu care poate face diferența. L-am văzut și pe Papeau… Mi se pare un jucător spectaculos, plăcut ochiului, plăcut Giulestiului. Dar cred că pentru un jucător de atac ai nevoie de realizări, pase de gol și goluri. Are nevoie de cifre, ca orice jucător”, a mai declarat Herea.

Adio, lună de miere la Rapid după înfrângerea de la Ploiești. Primele declarații făcute de patronatul giuleștenilor.