EXCLUSIV. FOTO. Șantierul Săftica. Cum arată baza „câinilor” cu câteva zile înainte de startul sezonului. Materiale de construcții, moloz și praf. „Este vorba de indiferență”

Cătălin Mureșanu / 12.07.2021, 14:32

Dinamoviștii, cu Mario Nicolae șef de proiect, încearcă- sau au încercat-, să modernizeze unele spații din baza de la Săftica. Bucătăria, vestiarele, grupurile sanitare, sala de mese. „Totul va fi nou”, promitea fostul director sportiv în urmă cu mai bine de o lună. Între timp contractul său a expirat, iar cantonamentul „câinilor” a rămas un veritabil șantier. Nicolae spune că noua conducere nu s-a interesat de acest aspect.

Mai mult, fostul director este acuzat că a plecat cu tot cu sistemul de monitorizare GPS pentru indicatorii fizici ai jucătorilor. Acesta se apără și spune că prin relațiile sale, firma care deține sistemul a acceptat să-l ofere „câinilor”.

Neplătiți de luni bune, cu memorii depuse și prinși în vâltoarea insolvenței, jucătorii dinamoviști așteaptă startul de sezon cu starea de spirit serios șubrezită. Mai nou au rămas și fără antrenor, după ce Dusan Uhrin a decis să renunțe, cehul fiind sătul, la rândul lui, de toate neajunsurile de la echipă.

Astăzi, la București este așteptat Dario Bonetti, tehnicianul care, în baza relației cu Nicolae Badea, s-a încumetat să preia echipa.

Principala problemă a „câinilor” este legată de interdicția de a legitima jucători, iar până când această situație va fi soluționată, dinamoviștii trebuie să se descurce cu ce au la dispoziție.

Șantierul Săftica. Lucrări începute și neterminate.

În aceste condiții, la Săftica, fără antrenor și în mijlocul unui șantier, jucătorii își așteaptă noul antrenor printre saci cu materiale de construcții. Într-o clădire a cantonamentului se lucrează de o lungă perioadă și se fac modernizări la bucătărie, vestiare, sala de mese, grupurile sanitare. Șef de șantier a fost fostul director sportiv, Mario Nicolae, cel care a supervizat lucrările în această vară, însă, până la finalul contractului său cu formația din „Ștefan cel Mare”- 30 iunie- modernizările erau departe de a fi terminate. Cel puțin așa demonstrează imaginile publicate.

O parte din banii necesari acestor lucrări a fost virată de suporterii dinamoviști din DDB Spania.

PlaySport.ro a intrat posesia unor imagini din cantonamentul de la Săftica, iar cu câteva zile înainte de startul sezonului, clădirea este un veritabil șantier. Mai grav, din informațiile noastre, după ce Mario Nicolae a părăsit gruparea, de pe șantier ar fi dispărut și muncitorii. Fostul conducător neagă și spune că, din ce știe, muncitorii au mers la Săftica și sâmbătă. În aceste condiții, jucătorii nu au încă la dispoziție grupurile sanitare din acest corp, vestiarele, iar bucătăria nu este, încă, funcțională.

Noi, prin trezorierul nostru, am trimis banii pentru lucrări, o parte din sumă a suportat-o DDB Spania, am luat legătura cu Mario Nicolae, am înțeles că el a fost un fel de șef de șantier, însă, după plecarea lui de la club, nu știu ce s-a mai întâmplat. El se ocupa, dirija lucrările, ar fi păcat să vedem că nu s-au făcut modernizările”, a explicat Adrian Dragoș Sterpu, președinte interimar DDB Spania.

Mario Nicolae este acuzat că a plecat cu sistemul de monitorizare pentru parametrii fizici.

În ultimele zile, între Mario Nicolae și reprezentanții din club a existat un schimb de replici, după ce dinamoviștii l-au acuzat pe fostul director sportiv că ar fi plecat cu sistemul de monitorizare pentru indicatorii fizici destinat jucătorilor (sistem GPS- Catapult). Fostul oficial s-a apărat și le-a transmis „câinilor” că acest sistem a fost adus la Dinamo în baza relațiilor sale și, după ce contractul i s-a încheiat, era normal să-l înapoieze firmei de la care a fost procurat.

Mario Nicolae: „Este vorba de indiferență”.

PlaySport.ro a luat legătura cu Nicolae, iar acesta și-a spus punctul de vedere în legătură cu lucrările de la Săftica și sistemul de monitorizare GPS- Catapult.

Nu există un termen de execuție, așa e când lucrezi din sponsorizări, din milă. E vorba de vestiar, unde ploua și era mucegai. Sala de mese, bucătăria… acolo era focar de infiecție. Eu am plecat de 12 zile și oamenii care au sponsorizat, firmele, cu materiale de construcții, cu mâna de lucru, nu au mai fost sunați de nimeni, e vorba de indiferență. Eu nu pot să îmi mai asum din moment ce nu am mai fost dorit, am plecat. Din câte știu, acolo se lucrează în continuare, au fost muncitorii chiar și sâmbătă. Se montează bucătăria. Cei de la DDB Spania au suportat 1250 de euro, aceasta este suma viartă de ei.

Cât despre „Catapult”? Este un sistem care valorează peste 60.000 de euro. Nu am cum să îmi asum să-l las la dinamo. Am zis că, dacă rămâne George Neagu (n.r. preparatorul fizic) o să i-l las lui, că am mare încredere. Din partea clubului m-a sunat domnul Adrian Alexandrescu și m-a întrebat ce facem cu Catapult? I-am spus că nu e decizia mea, e a celor de la Catapult”, a declarat Mario Nicolae pentru PlaySport.ro.