EXCLUSIV FOTO și VIDEO. Cum s-a trăit în Doha umilința lui Messi: chiote de bucurie la metrou și party declanșat de șeici pe vasele de lux

Justin Gafiuc 22.11.2022, 18:44
EXCLUSIV FOTO și VIDEO. Cum s-a trăit în Doha umilința lui Messi: chiote de bucurie la metrou și party declanșat de șeici pe vasele de lux
  • Emoția Mondialului s-a simțit azi la cote fenomenale în toate colțurile capitalei qataraze. Imensa surpriză a eșecului Argentinei în fața Arabiei Saudite a produs valuri de urale din partea rivalilor și imagini dureroase despre suferința fanilor sud-americani după una dintre cele mai rușinoase partide din istoria „pumelor”.

„Saudi, Saudi!”

În drum spre meciul Franței, care va închide ziua împotriva Australiei, am prins la metrou finalul prăbușirii lui Messi pe „Lusail”, stadionul pe care se va decerna trofeul suprem pe 18 decembrie, chiar de ziua națională a Qatarului. Între două trenuri, oamenii s-au strâns ciorchine în jurul unui televizor și al unui telefon mobil pentru a exulta vizionând înfrângerea Argentinei.

Firește, grupul era condus de doi brazilieni, pentru care scorul de pe tabelă însemna asigurarea unei seri minunate. „Ciao, Messi!” și „Saudi, Saudi!” au fost scandările preferate după fluierul de sfârșit, însoțit de aplauzele fervente ale susținătorilor Arabiei.

„N-am crezut niciodată că putem bate Argentina”

Mai târziu, am ocazia să schimb câteva vorbe cu doi suporteri saudiți, care n-au avut șansa de a prinde un bilet.

Wow, o zi pe care n-o voi uita niciodată! A fost mult mai greu la televizor decât dacă mă aflam pe stadion”, strigă Hamad, cu o bucurie imensă în glas.

Iar amicul său e la fel de uimit de orele fantastice trăite în Doha de naționala țării sale.

Nu-mi închipuiam niciodată că putem învinge Argentina. Niciodată!”

Se îmbrățișează, se felicită reciproc, după care mai aruncă o ultimă replică peste umeri: „Ajungem în finală!”.

Șeicii cântă și dansează

În Pearl, cea mai exclusivistă zonă din Qatar, un șir de 5-6 șeici apare în port și se strecoară pe unul dintre vasele ultraluxoase. Cântă, dansează, flutură steagul Arabiei Saudite, iar la bordul iahtului se anunță deja o petrecere pe cinste.

În câteva minute, barca pleacă spre larg, iar în urma ei se aud acordurile unor melodii arabe, care vor însoți probabil traseul de noapte al pasagerilor VIP.

Acești fani tunisieni formidabili

Între timp, începe și Danemarca – Tunisia, iar amfiteatrul de lângă port e plin cu africani gata să celebreze un succes pe cinste. Fanii tunisieni sunt incredibili.

Emană o pasiune formidabilă, au venit aici din toate colțurile lumii, familii întregi, cu copii mai mari sau mici, parcă toată țara s-a mutat în Doha în aceste săptămâni în care lumea s-a oprit în loc pentru ei. Contează numai meciurile reprezentativei, care a adus aici un munte de speranțe pentru armata de suporteri absolut minunați.

Fani Tunisia