EXCLUSIV. Gică Popescu crede în România la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „De ce să nu luăm o medalie? Suntem favoriți”

Mariana Podeanu / 21.04.2021, 13:26
EXCLUSIV. Gică Popescu crede în România la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „De ce să nu luăm o medalie? Suntem favoriți”

Fostul mare internațional și unul dintre căpitanii Generației de Aur, Gică Popescu, a aflat de la Playsport componența grupei în care va evolua România la turneul olimpic de la Tokyo la vară.

Gică Popescu crede în România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Naționala condusă de Mirel Rădoi va avea drept adversari Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras, iar Gică Popescu este extrem de optimist. Ba chiar a zâmbit, dar a și avertizat despre pericolul reprezentat de această tragere care ne-a trimis într-o grupă facilă, la prima vedere.

Da, aparent, este o tragere la sorți foarte, foarte bună. Evident, că pe cât este de bună, poate fi periculoasă, în momentul în care tratezi adversarii cu lipsă de respect. Eu cred că este pentru prima dată când plecăm favoriți într-o grupă. Și ar fi minunat să mergem mai departe. Cred că echipa asta de la Under 21 a demonstrat că are capacitatea să se bată de la egal cu orice adversar, a făcut-o foarte bine , așa că vom fi favoriți în această grupă.”, a fost prima reacție a fostului căpitan al Barcelonei.

Poziția din urnă nu contează

Surprinzător pentru perfomanțele înregistrate în ultima vreme de echipa de tineret Under 21, dar conform cu criteriile stabilite de forurile în drept, România a făcut parte din ultima urnă valorică, la tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nu contează că venim din urna a patra, suntem favoriți și ar fi minunat să facă o nouă peformanță acești băieți care au participat la două campionate europene de tineret cu rezultate foarte bune, chiar dacă n-am reușit să ieșim din grupe la ultima ediție, grupa a fost una infernală, Olanda și Germania, dar iată avem o grupă accesibilă.”, a completat Popescu, extrem de convins însă că până ce România va debuta la Olimpiadă, e timp suficient pentru Rădoi și compania să extragă necunoscutele din ecuație.

Gica Popescu crede in Romania la Jocurile Olimpice
Gica Popescu crede in Romania la Jocurile Olimpice

Timp suficient pentru studierea adversarilor

Gică Popescu este de părere că nici lipsa informațiilor despre oponentele României, nu este un impediment

”Nu contează că sunt niște necunoscute, avem timp până la vară să învățăm despre ei, eu sunt convins că antrenorii vor studia foarte bine și la ora meciurilor cu fiecare dintre cele trei adversare, antrenorii își vor face foarte bine temele. Repet, ei trebuie tratați cu respect, indiferent cum se numește echipa.”

Fostul lider al naționalei a lansat chiar o provocare, dată nu doar de grupa aparent la îndemâna în care va evolua România, dar și de valoarea pe care consideră că o are, la momentul actual, tineretul. Așadar, echipa lui Mirel Rădoi are dreptul și chiar obligația să viseze frumos la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”De ce să nu visăm? Dacă nu visăm, nu obținem performanță. Asta să-și propună, să obțină o medalie, ar fi ceva extraordinar pentru că am fost atât de aproape să jucăm o finală la ediția trecută a campionatului european, când am jucat semifinala cu Germania, am fost atât de aproape, au căpătat experiență cu două turnee finale deja în palmares, putem spune că avem o echipă națională de tineret cu experiență acum. Eu am mare încredere în băieții ăștia.”, a încheiat Gică Popescu.