EXCLUSIV. Gloriile schimbă haita. După Dănciulescu, Lupu și Iftodi, Marius Niculae, Augustin și Dragnea se mută la Clubul Sportiv Dinamo

Cătălin Mureșanu / 19.01.2022, 18:09
EXCLUSIV. Gloriile schimbă haita. După Dănciulescu, Lupu și Iftodi, Marius Niculae, Augustin și Dragnea se mută la Clubul Sportiv Dinamo

La finele anului 2020, Clubul Sportiv Dinamo a reînființat secția de fotbal care, în anii de după Revoluție, s-a desprins în conformitate cu reglementările UEFA din organigrama celui mai galonat club sportiv din România.

Atunci, formația din „Ștefan cel Mare” și-a lansat proiectul prin atragerea în fruntea Academiei de Fotbal Dinamo a lui Ionel Dănciulescu, legendarul atacant al „câinilor” din anii 90- 2000. Inițial, a fost vorba de grupe de minifotbal, pentru juniori cu vârstele între 6 și 14 ani.

După o perioadă în care din ce în ce mai mulți copii au fost atrași în „Ștefan cel Mare”, conducerea de la CS a luat decizia de a se extinde și cu seriile de performanță, grupele mai mari de juniori, de până la 19 ani. Coordonator al acestui segment a fost numit Dănuț Lupu, un apropiat al președintelui Ionuț Popa.

Gloriile migrează spre CS. Dănciulescu a deschis calea, au urmat Lupu, Iftodi, se pregătesc Marius Niculae, Dragnea și Ionel Augustin

De aici nu a mai fost decât un pas până la formarea unei echipe de seniori care a fost înscrisă în liga a IV-a AMFB, își desfășoară partidele de pe teren propriu pe arena centrală din „Ștefan cel Mare” și este pregătită de un alt jucător al roș-albilor de la sfârșitul anilor 90, Daniel Iftodi.

Explicația dezvoltării și investițiilor este simplă. Clubul Sportiv Dinamo dorește construirea unei noi arene de fotbal în ”Groapă”, însă, fără secție de fotbal, demersul nu ar fi putut fi avut fond.

Iar secția de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo continuă să atragă foști jucători legendari.

PlaySport.ro a aflat că, de curând, în proiect au fost cooptați sau urmează să se alăture Marius Niculae (40 ani), cel care colaborează de mai mult timp cu CS-ul, Marin Dragnea (66 ani) și Ionel Augustin (66 ani). „Săgeată, care în trecutul apropiat a fost ofertat și de cei de la SC Dinamo 1948 SA pentru funcția de manager sportiv, însă nu a putut accepta din cauza conflictului de interese legat de funcția sa de la FRF, va fi expert în metodologie pentru antrenorii din club, în timp ce „Oneață” și Dragnea vor face parte din departamentul de scouting.

Ionel Augustin: „Am fost ofertat. La FC ne-am pierdut identitatea”

PlaySport.ro a luat legătura cu fostul mare atacant al „câinilor”, iar Ionel Augustin, care se va „transfera” de la Dinamo la… Dinamo, în ultima perioadă ocupând aceeași poziție în cadrul Centrului de Copii și Juniori SC Dinamo 1948 SA, a confirmat informația.

„Am avut o discuție cu Dănuț Lupu, mi-a făcut o ofertă. Cei de la Clubul Sportiv sunt foarte bine organizați, au echipă de liga a IV-a, sunt condiții, se pune preț pe dezvoltare. Urmează să am o discuție cu cei de la FC, să vedem cum putem să ne înțelegem. Sunt mai multe aspecte pentru care îmi doresc să merg acolo, unul este că ne-am pierdut identitatea (n.r. la SC Dinamo 1948 SA). A dispărut starea de spirit și, vă spun sincer, pentru cineva ca mine, care sunt în Dinamo din 1964 și am trecut pe la toate treptele, de la juniori până la echipa mare, este dureros să merg pe Granitul sau pe unde ne-or mai trimite, că am înțeles că și acolo sunt probleme, nu au plătit. Și parcă se rupe inima în mine când mă întâlnescu cu oamenii pe stradă și nu mă întreabă de sănătate, mă întreabă ce se întâmplă la Dinamo. Pentru mine, „Ștefan cel Mare” înseamnă acasă, iar la Clubul Sportiv am avut marile performanțe”, a declarat fostul atacant al lui Dinamo care a pus umărul la cea mai mare performanță din istoria secției de fotbal, semifinala din Cupa Campionilor Europeni din sezonul 1983-1984.