EXCLUSIV | Șefii lui Dinamo au trimis familia „Unicului Căpitan” la masa credală pentru renta viageră. „Cum să apară familia Hîldan acolo?”

Cătălin Mureșanu 01.11.2022, 09:50
EXCLUSIV | Șefii lui Dinamo au trimis familia „Unicului Căpitan” la masa credală pentru renta viageră. „Cum să apară familia Hîldan acolo?”

Continuă dialogul la distanță între Cristi Hîldan și conducătorii dinamoviști. După ce Răzvan Zăvăleanu a răspuns pe chestiunea siglei care-l simbolizează pe „Unicul Căpitan” și a deschis subiectul rentei viagere pe care familia regretatului fotbalist o încasează din partea clubului, antrenorul de rugby a ținut să lămurească situația; 

  • Cristi Hîldan a dezvăluit că, după moartea tatălui său, renta nu a mai fost încasată, iar în trecut, în momentul în care s-a adresat administratorului special, în persoana lui Iuliu Mureșan, a fost sfătuit să se înscrie la masa credală pentru a-și recupera banii cuveniți prin decizia Consiliului de Adminsitrație; 
  • După o discuție cu Marin Hîldan, Cristi a decis să nu facă acest pas. „Cum să apară numele Hîldan la masa credală?”.  

 

Fratele lui Cătălin Hîldan a ținut să clarifice subiectul legat de renta viageră cuvenită familiei sale, discuție pe care Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar al SC Dinamo 1948 SA, a deschis-o în cadrul ediției a doua a emisiunii „Dinamo 7/9” de la PlaySport.ro

– VEZI AICI EMISIUNEA –.

 

Reprezentantul RTZ & Partners SPRL a dezvăluit că, pentru a putea să achite renta viageră cuvenită familiei „Unicului Căpitan” după intrarea societății în insolvență, Dinamo a încheiat o înțelegere cu Nicolae Badea și, astfel, fostul președinte al Consiliului de Adminsitrație a suportat această cheltuială. Conform practicianului, în reorganizare juridică sunt interzise astfel plăți. În schimb, președintele fondator al SC Dinamo 1948 SA și-a recuperat banii printr-un contract de publicitate semnat între club și firma Computerland. 

Răzvan Zăvăleanu:Dinamo și-a respectat această obligație”

Vreau să vă mai spun un anumit lucru. Din 2014, de când a preluat obligația unei plăți către familia Hîldan, de rentă viageră, și până la intrarea în procedura de insolvență, Dinamo și-a respectat această obligație. Ulterior, pentru că acest lucru devenise imposibil din punct de vedere legal (n.r. procesul de reorganizare judiciară nu ar permite astfel de plăți), această obligație s-a dorit a fi preluată de către DDB, însă acest lucru nu s-a putut întâmpla.

Ce s-a întâmplat, în schimb, a fost plătită obligația de domnul Badea, dar, subliniez, pentru a fi acoperită această obligație, s-a încheiat un contract de publicitate între SC Dinamo 1948 SA și Computerland. Computerland a primit publicitate și a plătit, mai departe, în numele lui Dinamo acea rentă.

Cred că Dinamo, chiar și în cea mai neagră situație a sa, financiar vorbind, și-a onorat obligațiile față de legendele clubului și Cătălin Hîldan este, dincolo de orice discuție, un mare simbol al acestui club și niciodată nu va fi batjocorit”, a precizat practicianul în insolvență. 

Cristi Hîldan: „Răzvan Zăvăleanu mi-a cerut actele, Iuliu Mureșan m-a îndrumat să mă înscriu la masa credală” 

În exclusivitatea pentru PlaySport.ro, Cristi Hîldan a ținut să lămurească spusele lui Răzvan Zăvăleanu și a intrat în amănuntul subiectului. 

„În primul rând vreau să lămuresc chestiunea legată de sigla care-l înfățisează pe fratele meu. Eu, în emisiune, am răspuns la o întrebare, atât, nu a fost vorba de o interzicere, subiectul a fost rostogolit cum s-a vrut. Nu am spus că interzic, am afirmat că nu am fost întrebat.

Cât despre renta viageră, pe care părinții mei o încasau din partea clubului, discuție pe care domnul Zăvăleanu a deschis-o, mă simt nevoit să clarific anumite aspecte. Până acum, eu nu am pomenit absolut nimic, nu m-ați auzit vreodată, nu m-am plâns. Nici eu nici tatăl meu. În primul rând, eu și tatăl meu nu am știut de discuțiile legate de înțelegerea dintre domnul Badea, Dinamo, Computerland, tot ce afirmă domnul Zăvăleanu.

Domnul Badea s-a oferit să suporte această rentă, ne-a spus că așa e normal, deoarece în trecut, în anul 2000, după moartea lui Cătălin, renta a fost propunerea sa în Consiliul de Administrație, echivalentul a 500 de dolari pentru ambii părinți. Eu cu tata am mers și am semnat o hârtie, asta a fost tot, fără să știm de alte înțelegeri”, a explicat antrenorul secund al echipei de rugby de la Dinamo.  

 

„Eu și tata nu am vrut să auzim de masa credală. Cum? Familia Hîldan la masa credală…?”

Fratele regretatului Cătălin Hîldan susține că în momentul în care Dinamo și-a schimbat conducerea, iar Iuliu Mureșan, în postura administratorului special, respectiv Răzvan Zăvăleanu ca reprezentant al administratorului judiciar au avut putere de decizie, li s-a adresat celor doi conducători pentru a întreba de renta viageră cuvenită părinților săi. Răspunsul fostului șef de la CFR Cluj l-a consternat. 

„După ce mai bine de un an părinții mei nu au mai încasat această rentă, în momentul în care conducerea clubului s-a schimbat și au venit domnul Zăvăleanu și domnul Mureșan, am mers să mă interesez pe marginea acestui subiect.

Domnul Zăvăleanu mi-a cerut să vadă actele, în timp ce domnul Mureșan m-a sfătuit să mă înscriu la masa credală. Țin minte cum mi-a spus, că mai am timp până pe 28 August să o fac. Am vorbit cu tatăl meu și nici nu am vrut să auzim de această posibilitate, cum să apară familia Hîldan la masa credală?

Tata mi-a transmis ferm, asta e, mai bine renunțăm, cât a fost, a fost, însă cum să ajungem noi la masa credală, nu am putut accepta această variantă. Repet, noi nu ne-am plâns în spațiul public, în presă vis- a- vis de această rentă, nici în trecut, nici acum, după moartea tatălui meu, când acești bani, care poate i se cuvin mamei mele, nu au mai fost achitați.

Cât despre insolvență, că nu ar fi legal să fie plătită, chiar dacă nu mă pricep și legea poate s-a schimbat între timp, vreau să spun că pe vremea domnului Negoiță, tot în insolvență, renta a fost plătită”, a transmis Cristi Hîldan, cel care a ținut să-i mulțumească, din nou, lui Nicolae Badea pentru sprijinul acordat familiei sale: 

„Domnul Badea a plătit renta integral, inclusiv din urmă, și-i rămân profund recunoscător că, prin ajutorul pe care i l-a dat tătălui meu din punct de vedere medical, i-a prelungit viața cu încă cinci luni”.  

 

Urmăriți Playsport.ro și pe