EXCLUSIV. Insider, despre drama Simonei Halep și accidentarea care a scos-o din circuit: „Problemele au apărut după acel episod. Prezența la Wimbledon ar fi extraordinară”

Mihai Rosoiu 02.06.2021, 09:24
EXCLUSIV. Insider, despre drama Simonei Halep și accidentarea care a scos-o din circuit: „Problemele au apărut după acel episod. Prezența la Wimbledon ar fi extraordinară”

Ediția din acest an a turneului de la Roland Garros se joacă fără Simona Halep. Românca este considerată cea mai valoroasă tenismenă din circuit pe această suprafață. Numai că o accidentare suferită la Roma a obligat-o să renunțe la toate planurile din această perioadă a anului. Un personaj bine ancorat în lumea tenisului românesc a radiografiat problemele sportivei din Constanța. Insider-ul a vorbit despre drama Simonei Halep de a nu juca la turneul său favorit și accidentarea care a scos-o din circuit.

De când s-a declanșat drama Simonei Halep și ce ar fi putut provoca accidentarea care a scos-o din circuit

La începutul anului 2020, Simona Halep anunța că renunță la colaborarea cu Teo Cercel. Chiar înainte de a face semifinale la Australian Open 2020, numărul 3 mondial anunța că l-a concediat pe omul care se ocupa de pregătirea sa fizică. Nu era primul episod de acest gen. În 2016, între cei doi mai intervenise o ruptură. După ce au mers pe drumuri diferite, Teo Cercel și Simona Halep au ales să colaboreze din nou. Astfel de situații se întâmplă des în tenisul mondial, iar revenirea lui Cercel în echipa constănțencei nu a surprins pe nimeni.

După evenimentul din urmă cu 5 ani, a urmat unul asemănător în 2020. La vremea respectivă, Simona Halep avea deja în palmares două titluri de Mare Șlem (Roland Garros și Wimbledon). Nemulțumirea româncei vizavi de forma sa fizică a fost fățișă. Pe parcursul meciului cu Ajla Tomljanovic, de la Adelaide 2020, Simona a strigat spre Darren Cahill: „Am obosit! Spune-i lui Teo că am obosit”. Asta deși Cahill și Cercel se aflau în același loc.

Unde s-a produs ruptura

Câteva zile mai târziu, Simona Halep era eliminată în semifinalele întrecerii de la Antipozi. În opinia „insider-ului” PlaySport.ro, aceasta a fost o greșeală enormă a româncei:

După ce Simona Halep s-a despărțit de Teo Cercel lucrurile au început să scârțâie pentru ea din punct de vedere fizic. Dacă v-ați uitat la ultimele ei jocuri, ați observat, poate, că nu-și mai domină adversarele atât de clar, așa cum o făcea până acum. Și ca să vă mai dau un argument în favoarea celor spuse de mine, gândiți-vă la un alt lucru. Credeți că dacă băiatul ăsta, Cercel, era slab, Simona mai revenea la el după primul conflict? Ea este o profesionistă desăvârșită. Știe dacă oamenii se pricep sau nu!”, ne-a dezvăluit sursa noastră, în exclusivitate.

Teo Cercel si Simona Help, înainte de încetarea colaborării
Teo Cercel si Simona Help, înainte de încetarea colaborării

Teo Cercel „s-a răzbunat”, ajungând în echipa marii rivale din România

Odată încheiată colaborarea cu Simona Halep, Teo Cercel și-a găsit o altă colaborare. Preparatorul fizic a ajuns în echipa Soranei Cîrstea, rivala din România a Simonei Halep. Cei doi au început să lucreze împreună, în vreme ce Simona a apelat la alți preparatori. Aceeași sursă a opinat că inclusiv accidentarea de la Roma este cauzată de lipsa unui preparator fizic de top din tabăra marii noastre campioane:

Eu zic că după ce l-a concediat pe acest Cercel, lucrurile au mers din ce în ce mai prost pentru Simona Halep. În 2021 nu a câștigat niciun turneu și ar fi o situație pe care nu a mai trăit-o de aproape 10 ani. Pare-mi-se că 2012 a fost ultimul an în care ea nu a câștigat niciun turneu. Părerea mea este că ar fi trebuit să continue cu Teo Cercel și că plecarea lui nu i-a adus niciun avantaj!”.

Culmea e că la un an distanță de la începerea colaborării cu Teo Cercel, Sorana Cîrstea a reușit câteva rezultate bune. A câștigat un nou turneu WTA după o pauză lungă de timp. Apoi a făcut o finală la Strasbourg, iar la Roland Garros a trecut de runda inaugurală.

Accidentarea ar putea să o priveze pe Simona Halep și de prezența la Wimbledon

Deși verdictul medicilor după accidentarea Simonei Halep de la Roma a fost unul crunt: ruptură musculară, Jucătoarea noastră nu s-a grăbit să-și anunțe retragerea de la Roland Garros:

Am văzut că nu a spus de la început că se retrage. Ba chiar, am mai văzut cum unii spuneau că va fi prezentă la Paris. Era o inepție enormă. Oameni buni, vorbim despre o ruptură musculară. Asta nu se repară cu una cu două. Părerea mea este că e greu de crezut că Simona Halep poate fi prezentă la Wimbledon. Adică, din ce cunosc eu acest sport, dacă va fi prezentă la Wimbledon să fie foarte mulțumită. Ea nu are o accidentare prea ușoară”, a concluzionat insider-ul PlaySport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe