EXCLUSIV. INTERVIU. Liga 1 în colaps. „Ne prezentăm cu juniorii, solicităm ajutorul LPF și FRF”. Reacții despre Anamaria Prodan și Ionuț Chirilă. „Sunt dosare penale”

Autor: Cătălin Mureșanu / 07.01.2022, 17:36
EXCLUSIV. INTERVIU. Liga 1 în colaps. „Ne prezentăm cu juniorii, solicităm ajutorul LPF și FRF”. Reacții despre Anamaria Prodan și Ionuț Chirilă. „Sunt dosare penale”
  • Academica Clinceni, ultima clasată, are mari probleme financiare și, în acest moment, există posibilitatea ca echipa să se prezinte cu juniorii la meciurile din Liga 1;
  • Într-un interviu pentru PlaySport.ro, Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, face radiografia unei crize fără precedent în fotbalul românesc;
  • Edilul spune că nu a existat posibilitatea ca Anamaria Prodan, prin Rebecca, fiica sa, să se implice la club, Alin Dobrescu a renunțat la ideea finanțării și, în acest moment, există un alt om de afaceri dornic să preia clubul;
  • „Jucăm cu juniorii!”. Aceasta este alarma transmisă de Adrian Budeanu. „Solicităm ajutorul LPF și FRF, vrem să respectăm competiția!”;
  • Primarul din Clinceni continuă războiul cu Ionuț Chirilă. „Sunt dosare penale, s-a prezentat, la baza de pregătire, însoțit de persoane dubioase, oameni aflați în control judiciar și purtători de Coronavirus”.

Bună ziua, domnule primar! Care este situația la echipă?

Încercăm să rezolvăm, cât mai repede, problema lotului. În momentul de față au mai rămas 9 sau 10 jucători, trebuie să formăm un lot, există negocieri cu mai mulți fotbaliști și… și sperăm să o scoatem la capăt.

Cine poartă aceste discuții?

Sabin Ilie și Augustin Călin, ei au rămas alături de noi, muncesc enorm și vreau să le mulțumesc. Fac toate eforturile pentru a rezolva această problemă, sunt implicați și lucrează de dimineață și până seară.

„Florin Dobrescu a renunțat. Anamaria Prodan nu a fost în discuții”

 Ce se întâmplă cu domnul Florin Dobrescu și cu doamna Anamaria Prodan, ultima prin fiica sa, Rebecca, cu toșii vehiculați drept posibili investitori la Clinceni?

Aici e o discuție foarte simplă. Domnul Dobrescu rămâne lângă noi, ne- promis că o să ne sprijine, însă se pare că a renunțat la varianta de a prelua clubul. Despre Ana au fost simple speculații de presă, ceva foarte ciudat. Nu am discutat, nu știu de așa ceva, chiar o să postăm un comunicat de presă, să lămurim. Nu știu, nu cunosc de unde au apărut aceste zvonuri.

Nu au fost simple speculații, s-a discutat zile în șir și, în tot acest timp, nu au existat reacții…

De fiecare dată când am fost sunat, am răspuns întrebărilor dumneavoastră. Chiar dacă fotbalul nu este primordial pentru mine, trebuie să încerc să salvez club, am datoria asta. Vă spun clar, Ana nu are vreo implicare și nu au existat discuții pentru ca ea sau Rebecca, fiica sa, să preia clubul. Niciodată! În acest moment noi purtăm discuții cu un om care dorește să investească, nu este nici domnul Dobrescu, nici Ana, sperăm să ne înțelegem și să putem continua activitatea.

Despre cine este vorba?

Nu pot să vă spun, nu am acest drept până când nu oficializăm. Negocierile depind de mai mulți factori. (n.red. din sursele Playsport, se pare că este vorba de cunoscutul om de afaceri Claudiu Florică)

„LPF și FRF trebuie să ne ajute. Vrem să respectăm competiția”

 Spuneți-mi, vă rog, ce se întâmplă dacă nu o să găsiți jucători în timp util? Fereastra de iarnă nu este foarte ofertantă, există riscul să nu vă prezentați?

În orice conjuctură, o să respectăm competiția. Ne prezentăm, jucăm cu juniorii, însă vă spun că o să solicităm și sprijinul Ligii Profesioniste de Fotbal sau al Federației Române de Fotbal. Noi vrem să respectăm competiția, însă și ei trebuie să ne ajute!

În ce fel?

În primul rând vrem să jucăm, din februarie, la Clinceni. Avem deja sistemul de încălzire montat, trebuie racordat, am ridicat doi stâlpi de nocturnă, ne-ar ajuta pentru că am diminua din costuri, e foarte important. Apoi o să solicităm și un ajutor financiar, poate niște bani în avans, orice. Repet! Vreau să salvez fotbalul la Clinceni și să respectăm blazonul Ligii 1.

Mi-ați vorbit despre jucători și o să vă întreb și despre antrenor, cu domnul Adrian Falub ați discutat?

Ne-a transmis că are unele probleme personale de rezolvat și este plecat acasă. Ce rost avea să vină  și să antreneze un lot de juniori? Repet, trebuie să rezolvăm problema legată de lot și, după, putem trage concluzii. Până duminică știm exact pe cine ne bazăm și ce strategie urmăm.

Apropo de strategie, ați cerut insolvența, depindeți, din multe puncte de vedere, de răspunsul instanței referitor la solicitarea adresată!

Corect. În primul rând este vorba de datoriile către jucători. Aici e complicat. Probabil, dacă nu o să avem un răspuns pozitiv pe 20 ianuarie, când este termenul, o să înceapă depunctarea. În plus, posibilul investitor așteaptă, la rândul lui, acest răspuns, de care depinde implicarea sa. E și normal. Important este că avem înțelegeri semnate cu mulți jucători pentru luna iunie. E adevărat, mai rămân fotbaliștii străini, care se pot adresa altor instanțe. Nu e ușor și sper să rezolvăm situația, însă depindem de conjuncturi.

„Sunt doare penale. Ionuț Chirilă s-a prezentat la bază împreună cu persoane dubioase”

Cum ați rezolvat problema cu Ionuț Chirilă, fostul antrenor al echipei, după demiterea sa a urmat un adevărat scandal?

În niciun fel. Avem termen pe 13 la comisie. Nu cred că vor fi probleme, există o înțelegere clară. Dânsul s-a prezentat la baza sportivă, la un moment dat, însoțit de unele persoane dubioase și, deși noi i-am transmis foarte clar programul, a vrut să facă acea scenă regretabil. A venit Poliția și, din ce am înțeles, au descoperit, în anturajul dânsului, unele pesoane dubioase, aflate sub control judiciar. În plus, un domn ar fi fost purtător de Coronavirus, nu avea voie să se afle în acel loc, există dosare penale pentru cei implicați.