EXCLUSIV. Ioan Andone nu vede la orizont salvarea lui Dinamo nici după retrogradare: ”Riscul desființării nu e o poveste. Dacă n-a venit niciun investitor în Liga 1, cine mai vine când clubul s-a dus în divizia secundă?”

Justin Gafiuc 30.05.2022, 16:53
EXCLUSIV. Ioan Andone nu vede la orizont salvarea lui Dinamo nici după retrogradare: ”Riscul desființării nu e o poveste. Dacă n-a venit niciun investitor în Liga 1, cine mai vine când clubul s-a dus în divizia secundă?”

Din Spania, unde deține o proprietate la Marbella, Ioan Andone s-a împăcat deja cu gândul că Dinamo s-a dus în prăpastie. N-a apucat să vadă returul barajului cu Universitatea Cluj, ”am fost în avion de la Paris, unde am văzut finala Champions League”, dar spune că finalul dramatic n-a însemnat o surpriză pentru el.

”Toate semnele duceau spre acest deznodământ. Prăbușirea începuse mai demult și lumea aștepta mai degrabă o minune ca să se salveze Dinamo. Mi-am dat seama încă de la partida de la Cluj că șansele să mai reziste sunt minime, pentru că era complicat să mai revii de la 0-2 în fața unui adversar entuziast, cu tradiție și cu foame de Liga 1”, afirmă fostul internațional.

”Adevăratul Dinamo a dispărut demult pentru mine”

Continuă: ”Din păcate, clubul a fost cedat la un moment dat unor spanioli-fantomă, gest care a contribuit și el la prăbușire. Există pericolul real al desființării, pentru că ai nevoie de un investitor serios, care nu mai apare. Dacă n-ai reușit să atragi pe nimeni în prima divizie, cine-ți mai vine în liga secundă? Aici ar trebui un om cu bani, care să accepte ideea că va pierde niște sume la început, dar va reuși apoi să recupereze pe măsură ce se pune pe picioare proiectul, se construiește și noul stadion”.

„Problema e alta. Ce mai oferă acum Dinamo? Suporterii și o mână de foști jucători ai echipei, care sunt alături de istoria acestui club. Eu însă nu mă mai regăsesc în acest Dinamo. Acel Dinamo adevărat, cu spiritul și forța lui legendară, a dispărut pentru mine de ceva vreme”, subliniază Andone.

”N-am văzut niciodată un lot atât de slab la acest club”

El susține că ”s-au făcut foarte multe greșeli inclusiv la nivel financiar. Existau salarii de 8.000 de euro, banii s-au împărțit, totuși, la timp, dar s-au cheltuit aiurea, pe un lot prost făcut. N-am văzut în viața mea la Dinamo un grup atât de slab precum acesta care a definitivat retrogradarea. N-ai voie să ajungi într-un așa hal când ai un buget de salarii de vreo 120.000 euro net pe lună. N-ai voie!”.

”Dacă-l păstrau pe Rednic, n-ar fi fost niciodată în situația de acum. Ar fi scăpat, pentru că Mircea știa bine ce are de făcut. Două echipe erau oricum condamnate, Mediașul și Clinceniul, mai trebuia să bagi doar alte două sub tine ca să eviți orice emoții”, mai punctează Ando. El crede că ”vinovați sunt toți cei care s-au perindat la conducerea clubului în ultimii ani, fără nicio excepție”.

Urmăriți Playsport.ro și pe