EXCLUSIV. Iuliu Mureșan, reacție după interviul oferit de Mircea Rednic la Playsport. „Nu știu nimic concret despre posibilitatea aducerii jucătorilor de la Real Madrid”

Bădulescu Silvian 10.02.2022, 17:08
EXCLUSIV. Iuliu Mureșan, reacție după interviul oferit de Mircea Rednic la Playsport. „Nu știu nimic concret despre posibilitatea aducerii jucătorilor de la Real Madrid”

În această ultimă perioadă, la Dinamo s-a discutat intens despre disputarea unui meci amical cu Real Madrid Castilla. Totul a fost planificat de către DDB Spania, dar, din diverse motive, acest eveniment a picat. Au existat mai multe acuzații, din ambele părți, iar acest lucru a făcut mai mult rău decât bine echipei. Totodată, conform Playsport.ro, s-a pus chiar problema ca Dinamo să împrumute jucători de la „micii galactici”, însă Iuliu Mureșan a declarat că nu este la curent cu acest lucru.

„Exista posibilitatea de a transfera jucători de acolo”

Anularea amicalului dintre Dinamo și Real Madrid Castilla a pornit un adevărat scandal între Dragoș Sterpu, fostul lider al DDB Spania, și Iuliu Mureșan. Sterpu l-a făcut pe președintele lui Dinamo mincinos, iar, ulterior, și-a prezentat demisia din DDB Spania, în același timp în care a publicat, pe pagina personală de Facebook, stenogramele discuției dintre cei doi. Ceea ce ar fi trebuit să fie un eveniment de gală s-a transformat într-un război intern.

Totuși, mai mult decât un amical, Playsport.ro a aflat că Dinamo ar fi negociat cu Real Madrid Castilla împrumutul unor jucători, lucru ce ar fi urmat să se întâmple din luna ianuarie a acestui an. Discuțiile au fost confirmate de Mircea Rednic, cel care a acordat pentru Playsport primul interviu din momentul demiterii de la formația din „Ștefan cel Mare”.

Confirm. A fost vorba de o discuție la începutul lunii decembrie, începută, poate, chiar în noiembrie. O propunere pentru un amical cu Real Madrid, în care ei ar fi folosit jucători care nu prind lotul, de la Castilla sau fotbaliști mai tineri care nu sunt în vederile lui Ancelotti. Apoi exista posibilitatea de a transfera jucători de acolo”.

„Probabil că a discutat Rednic, eu nu știu nimic”

Din nou, această propunere, precum și cea cu amicalul, a venit din partea suporterilor, adică a DDB Spania, prin Dragoș Sterpu.

Lipsa rezultatelor și a subțirimii lotului m-au făcut să cer părerea conducerii clubului Dinamo, în special a domnului Mureșan, pentru a afla dacă doresc să aducă jucători împrumutați de la prima echipă a lui Real Madrid, jucători care nu aveau parte de minute pe teren și nu sunt convocați în primii 25, sau jucători de la Real Madrid Castilla. Am cerut permisiunea domnului Mureșan pentru a întreba mai departe, la Real, fiind pasat la Mircea Rednic, care a spus că are șase jucători aproape semnați și încă trei în negocieri avansate. Mircea Rednic a fost însă încântat de propunere, cu toate că avea discuțiile lui cu jucătorii menționați mai sus, și am primit acordul celor doi pentru a întreba la Real Madrid.

Cei de la Real Madrid au spus că nu este nici o problemă, atâta timp cât jucătorii își vor da acordul… aceștia și cei aleși de conducerea lui Dinamo urmând să fie împrumutați în România. Am comunicat acest lucru domnilor Mircea Rednic și Iuliu Mureșan; amândoi trebuiau să ajungă la Madrid pe data de 5 Ianuarie, să stea o săptămâna în capitala Spaniei, totul pe cheltuiala lui Mircea Rednic, pentru a selecta jucătorii de care aveau nevoie la Dinamo. După momentul comunicării către București, la doar 8 ore distanță, Mircea Rednic a fost demis din funcția de antrenor al echipei” a declarat Dragoș Sterpu.

Contactat de Playsport.ro, Iuliu Mureșan a vorbit pe baza acestei posibilități a transferului de jucători de la Real Madrid.

Nu discutăm cu suporterii aceste lucruri (n.r. – venirea unor jucători împrumut de la Real Madrid). Suporterii nu pot face transferuri, clubul se ocupă de discuții. Nu știu dacă a existat această posibilitate. Probabil că Mircea Rednic a discutat atunci (n.r. – în momentul în care încă era antrenorul echipei). Eu nu știu nimic concret despre acest lucru”.

Urmăriți Playsport.ro și pe