EXCLUSIV. Japonia exultă după victoria de senzație cu Germania: „Așteptăm o bucurie și mai mare, să ne calificăm din grupă”

EXCLUSIV. Japonia exultă după victoria de senzație cu Germania: „Așteptăm o bucurie și mai mare, să ne calificăm din grupă”

Japonia a produs a doua mare surpriză de la Cupa Mondială din Qatar și a învins Germania cu scorul de 2-1 în grupa E, după ce nemții au condus cu 1-0 la pauză, grație golului marcat de Gundogan în minutul 33 din penalty. Exact pe scenariul de la Argentina – Arabia Saudită, niponii au revenit fantastic în partea secundă, când nimeni nu mai credea, și au întors scorul în doar 8 minute, în urma reușitelor semnate de Doan în minutul 75 și de Asano în minutul 83.

Takayuki Seto crede că Japonia poate visa la ieșirea din grupe după victoria de vis cu Germania

La scurt timp după încheierea partidei, PlaySport.ro a luat legătura cu Takayuki Seto, mijlocașul central japonez în vârstă de 36 de ani al celor de la Petrolul Ploiești. În mod evident, el s-a arătat extrem de încântat de acest moment trăit de națiunea sa. În plus, fotbalistul care și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în România a anunțat că are așteptări mari în continuare de la naționala țării sale.

„Este o bucurie foarte mare și așteptăm să vină una și mai mare, să ne calificăm din grupă. Da! E posibil! Individual nu avem nicio șansă, însă colectiv suntem o forță, facem diferența. Secretul nostru? Multă muncă, suspin și nu renunțăm niciodată, asta s-a văzut și azi, am fost conduși și am revenit, am crezut și e fantastic! Am văzut meciul cu colegii mei de la Petrolul, la un restaurant, am avut un amical și ne-am oprit să vedem partida.

M-au felicitat! Este o victorie mare pentru noi, Germania este, a fost și o să fie o putere în fotbal, însă noi am crescut. Sunt mulți jucători care joacă în Europa și asta se vede. Am crezut că putem să batem Germania. Important este, acum, să trecem de Costa Rica și să mergem mai departe”, a spus Takayuki Seto pentru PlaySport.ro, la scurt timp după încheierea meciului Germania – Japonia, din grupa E de la Cupa Mondială din Qatar.

Cum au arătat cele două echipe:

Germania (4-2-3-1): Neuer – Sule, Rudiger, Schlotterbeck, Raum – Kimmich, Gundogan – Muller, Musiala, Gnabry – Havertz
Rezerve: Adeyemi, Bella-Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Goretzka, Gotze, Gunter, Hofmann, Kehrer, Klostermann, Moukoko, Sane, ter Stegen, Trapp
Selecționer: Hansi Flick

Japonia (4-2-3-1): Gonda – Sakai, Yoshida, Itakura, Nagatomo – Endo, Tanaka – Ito, Kamada, Kubo – Maeda
Rezerve: Asano, Doan, Ito, Kawashima, Machino, Minamino, Mitoma, Morita, Schmidt, Shibasaki, Soma, Taniguchi, Tomiyasu, Ueda, Yamane
Selecționer: Hajime Moriyasu

Stadion: Khalifa International Stadium
Arbitru: Ivan Barton (El Salvador)