EXCLUSIV La 14 ani distanță de cazul Bricheta, Alexandru Deaconu, fost junior la Steaua, mărturisește în premieră cum a crescut fascinat de galeria… Rapidului!

Octavian Vasilescu / 06.05.2022, 09:51
EXCLUSIV La 14 ani distanță de cazul Bricheta, Alexandru Deaconu, fost junior la Steaua, mărturisește în premieră cum a crescut fascinat de galeria… Rapidului!

Fostul arbitru Alexandru Deaconu (50 de ani) a vorbit despre suporterii echipei Rapid, într-un interviu special acordat publicației Playsport.ro.

Deaconu a rămas în memoria microbiștilor pentru că a oprit definitiv derby-ul Rapid – FCSB din 20 martie 2008, în faimosul caz „Bricheta”.

Rapid conducea pe tabelă, scor 1-0, în momentul în care o brichetă a fost aruncată din tribună și l-a lovit direct în cap pe arbitru. FCSB a câștigat acel joc la masa verde, scor 3-0, spre nemulțumirea giuleștenilor. Acum, la 14 ani distanță, Deaconu a recunoscut că fanii Rapidului l-au impresionat total.

Până să devină arbitru, Alexandru Deaconu a fost junior la clubul Steaua.

Ce spune Alexandru Deaconu despre galeria Rapidului

„Eu am crescut în fotbal. Cel din străinătate ajungea la noi mai mult prin prisma unor abțibilduri Panini și eram fascinat în copilărie de Serie A. În special de Juventus Torino la începutul anilor ’80, cu Platini, Boniek, Zoff, Rossi, Tardelli… Tot copil fiind, am avut șansa să intru în vestiarele echipelor din România. Am crescut cu marile performanțe ale cluburilor noastre. Craiova în 1983, cu Crișan, Balaci sau Ștefănescu. Steaua în 1986, cu Iovan, Belodedici, Boloni, Lăcătuș, Pițurcă, dar și în 1989.

Fiind junior la Steaua, am văzut din tribună jocurile campaniei din Cupa Campionilor Europeni. Apoi, Dinamo în 1990 cu Andone, Rednic, Lupu, Lupescu, Răducioiu… Mergeam foarte des la meciurile Progresului București, pentru că unul din unchii mei era mare suporter.

Mergeam și în Regie, la jocurile Sportului, cu Mircea Sandu și Paul Cazan, spre exemplu. Tata, fiind prieten foarte bun cu Nicolae Manea, mă ducea deseori la jocurile Rapidului pe fostul stadion “Republicii” și eram fascinat de suporterii rapidiști. În concluzie, pot să-ți spun că, având patru copii, știu ce înseamnă să iubești egal și fără diferențe”, a spus Alexandru Deaconu, pentru Playsport.

Deaconu a debutat ca arbitru de centru în Divizia A pe 11 septembrie 2000, la un meci Astra – Universitatea Craiova. În 2005 a devenit arbitru FIFA.