EXCLUSIV | Lovitură decisivă pentru Astra. FRF a decis penalizarea fostei campioane în cazul de dopaj care a zdruncinat clubul

Robert Zanfir Cătălin Mureșanu 28.01.2022, 16:42
EXCLUSIV | Lovitură decisivă pentru Astra. FRF a decis penalizarea fostei campioane în cazul de dopaj care a zdruncinat clubul

Astra primește lovitura decisivă. Fosta campioană a României a fost penalizată de FRF în cazul de dopaj care a zdruncinat clubul.

Astra a retrogradat sezonul trecut, iar clubul lui Ioan Niculae se zbate în grave probleme financiare și sportive. Giurgiuvenii sunt pe penultimul loc din Liga 2, cu doar 5 puncte, după ce au început sezonul cu o penalizare de 14 puncte din cauza neregulilor financiare.

Lovitură decisivă pentru Astra. FRF a decis penalizarea fostei campioane în cazul de dopaj care a zdruncinat clubul

Playsport a aflat că Astra a mai primit o lovitură de proporții. FRF a decis penalizarea echipei în cazul de dopaj care a zdruncinat clubul.

„Admite sesizarea FRF, prin Secretar General

În temeiul art. 72.5.6 din RD al FRF, sancționarea pârâtului AFC Astra cu măsura scăderii a 6 (șase) puncte și penalitate sportivă 20.000 lei”, este anunțul postat de FRF.

Alexandru Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai au fost suspendați pentru că au încălcat prevederile antidoping când le-au fost făcute doze de vitamine peste limita admisă, de 100 de ml în 24 de ore.

Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai au primit interzis pe terenul de joc câte un an, iar Takayuki Seto a primit opt luni. Cei trei jucători de la Astra erau deja suspendați de la începutul lunii septembrie din 2020. Arunci, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imaginea și tratamentele pe care le efectuează.

FRF a hotărât și amendarea clubului lui Ioan Niculae. Aceasta este prima decizie a Federației în cazul celor trei jucători, care au fost judecați până acum de ANAD.

20 de mii lei este amenda stabilită de FRF în cazul Astrei.

Între timp, Takayuki Seto a scăpat deja de suspendare și este în lotul Petrolului. Alexandru Ioniță a semnat cu Rapid, iar Kehinde Fatai joacă pentru FC Argeș.

Oferta de 1 milion de euro făcută de Gigi Becali pentru doi jucători de la Astra nu l-a impresionat pe Ioan Niculae

Mihai Stoica a dezvăluit cum Ioan Niculae, patronul Astrei, a refuzat oferta de 1 milion de euro făcută de Gigi Becali pentru Valentin Gheorghe și Daniel Graovac. Între timp, ultimul a ajuns la CFR Cluj și a jucat împotriva FCSB, în prima etapă din acest an.

„Gigi l-a anunţat pe Ioan Niculae că face ofertă de 800.000 de euro: 500.000 pe Vali Gheorghe și 300.000 pe Graovac. Agentul lui Graovac îmi spuse că are o înțelegere verbală cu patronul Astrei că pentru 300.000 de euro poate să plece.

Şi am făcut oferta asta noi, de 800.000 de euro. După aia mi-a zis chiar că o mărise la un milion. Eu nu știam despre asta. Eu știu de 800.000 de euro. Niculae a refuzat şi nu s-a făcut nimic”, a declarat Mihai Stoica la TelekomSport.

În cele din urmă, Daniel Graovac a ajuns liber de contract la CFR Cluj. A jucat ca titular chiar în meciul direct cu FCSB, din acest început de an. Pe de altă parte, pentru gazde a jucat Valentin Gheorghe, care a ajuns la FCSB în septembrie 2021.

Urmăriți Playsport.ro și pe