EXCLUSIV. Lucescu din cantonamentul lui Dinamo Kiev, după ce Rusia a invadat Ucraina: “Am auzit niște bubuituri dimineață. Normal că suntem toți îngrijorați!”

Justin Gafiuc Andrei Alexandra 24.02.2022, 09:23
EXCLUSIV. Lucescu din cantonamentul lui Dinamo Kiev, după ce Rusia a invadat Ucraina: “Am auzit niște bubuituri dimineață. Normal că suntem toți îngrijorați!”

În această dimineață, Rusia a atacat Ucraina pe scară largă. Inclusiv capitala Kiev este afectată, după cum informează presa internațională, preluând informații de la autoritățile locale. Un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gerashcenko, a anunțat că ofensiva rusă a cuprins și lovituri cu rachete la adresa Kievului, unde sunt vizate aerodromuri și puncte militare. Situat la 100 de kilometri de Kiev, aeroportul Bila Tserkava a fost și el bombardat.

”E clar că nu se mai poate discuta despre fotbal”

Antrenor la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu se afla în cantonamentul clubului când a pornit războiul, peste noapte. Sâmbătă era progamată reluarea campionatului intern, iar trupa lui Il Luce urma să evolueze pe teren propriu cu Inhulets, antepenultima clasată. Campionatul însă nu se va mai putea probabil disputa.

După apeluri repetate, Lucescu a răspuns și a încercat să nu transmită panică, ci echilibru: ”Da, sunt la baza echipei. Am auzit niște bubuituri în timpul nopții, dar am înțeles că nu era vorba despre bombardamente, ci ar fi fost tiruri către niște drone. Dar nu știu dacă e adevărat. Mă uit și eu la televizor să văd ce se întâmplă și discutăm să vedem ce măsuri luăm. E clar că nu se mai poate discuta despre fotbal în aceste condiții”.

”Încă nu știm ce facem, nu sunt eu cel mai important”

Vă întoarceți în țară?, sună întrebarea imediată. ”Nu știu. Ne gândim ce trebuie să facem. Sunt aici atâția oameni în aceeași situație. Nu sunt eu cel mai important. Sigur, suntem îngrijorați, pentru că nimeni nu poate știi ce se întâmplă mai departe, dar nu am hotărât încă nimic”.

Mircea Lucescu a revenit de puțin timp cu Dinamo Kiev în Ucraina. Echipa s-a aflat pentru câteva săptămâni în cantonament în Antalya, de unde s-a întors abia la începutul săptămânii. Nu e prima dată când Lucescu e prins în mijlocul unei conflagrații. Pe când pregătea pe Șahtior, a trebuit să joace în exil după ce Donețkul a căzut în mâinile separatiștilor.

”Am fost antrenorul lui Șahtior până în ultimul moment, la incidentele din 2014. Nu mi-e frică de nimeni. Treaba noastră este să facem fotbalul mai bun”, declarat recent Mircea Lucescu pentru portalul turcesc www.aa.com.tr.

Urmăriți Playsport.ro și pe