EXCLUSIV. Managerul fantomă de la Dinamo! Prezentat pe site-ul oficial, absent în realitate. „Sunt niște probleme!”

Bădulescu Silvian 12.04.2022, 18:32
EXCLUSIV. Managerul fantomă de la Dinamo! Prezentat pe site-ul oficial, absent în realitate. „Sunt niște probleme!”
  • Problemele se țin scai la toate nivelurile pentru Dinamo. Pe lângă forma sportivă slabă, în cadrul clubului, lucrurile sunt la fel de dezordonate. După ce Iulian Matei, fostul șef al Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, a plecat în decembrie, postul a rămas vacant;
  • Conform site-ului oficial al clubului din centrul Capitalei (VEZI FOTO), în această funcție apare, în acest moment, Marian Bondrea, fost tehnician în „Groapă” în 1996;
  • Contactat de Playsport.ro, Marian Bondrea a declarat că totul se află la nivel de discuții, prioritar fiind, pentru acest sfârșit de sezon, salvarea echipei de la retrogradare. Formația din „Groapă” se poate folosi de experiența și licența lui Marian Bondrea pentru a trece, cu bine, de actele necesare pentru a evolua și sezonul viitor în Liga 1, în cazul în care se impune la baraj.

Marian Bondrea este prezentat, pe site-ul oficial al clubului, drept manager general în cadrul Academiei Dinamo

Marian Bondrea, tehnician în vârstă de 71 de ani, are o lungă carieră în spate. Fost antrenor la echipe precum Argeș, Național București, Universitatea Craiova sau Altay, în Turcia, acesta nu a mai stat pe banca tehnică din 2014, atunci când a pregătit, pentru ultima oară, Ceahlăul Piatra-Neamț.

În plin proces de obținere a licenței pentru academii, conform site-ului oficial al formației din „Ștefan cel Mare”, în dreptul postului de manager general al Academiei Dinamo apare numele lui Marian Bondrea.

 

*Captură de ecran realizată de pe site-ul oficial al clubului Dinamo

Ce spune Marian Bondrea

Contactat telefonic, reporterul Playsport.ro a avut o surpriză. Deși este prezentat pe site-ul oficial drept manager general, Marian Bondrea nu a semnat în momentul de față.

Deocamdată nu m-am întors la Dinamo. Sunt niște discuții legate de licența pe care trebuie s-o obțină. În continuare, nu sunt detaliile clare. A rămas să

mai discutăm. Vă dați seama că în acest moment, prioritară este rămânerea în prima ligă. Toată atenția este canalizată în această direcție.”

Probleme tot mai mari la CCJ Dinamo

Centrul de Copii și Juniori al lui Dinamo, cândva un izvor de talente la nivel juvenil, este astăzi doar o amintire a ceea ce a fost. Situația de la echipa de seniori se abate și asupra micilor dinamoviști. Iulian Matei, fostul coordonator din cadrul CCJ Dinamo, a plecat din „Groapă” în luna decembrie, iar postul a rămas vacant.

Nevoiți să se pregătească prin diverse locații, cel mai frecvent terenul „Granitul” din cartierul Pantelimon, mulți jucători de perspectivă de la Dinamo s-au lăsat sau au plecat în alte părți.

Un exemplu este Tiberiu Curea, cel care, văzut foarte bine la echipa de U19, și-a reziliat contractul cu Dinamo, dorind să se axeze pe educație.

Mai mult, „câinii” au fost nevoiți, din cauza situației financiare, să-și vândă unul dintre cei mai buni juniori, pe Mario Lăcătuș, la rivalii FCSB pentru 50.000 de euro. În acel moment, Antonio Bordușanu, cel mai promițător jucător din curtea lui Dinamo, a fost aproape să ajungă și el la vicecampioana țării. Aleksander Mitrovic, portar de 18 ani, a plecat și el din „Groapă” iar, în acest moment, este legitimat la Genoa U19.

Care ar fi rolul lui Marian Bondrea la Dinamo

Pe de altă parte, de numele lui Marian Bondrea se pot lega mai multe beneficii. Din informațiile Playsport.ro, pe lângă licența pentru academie, fostul jucător de la Universitatea Craiova și Electroputere administrează baza „IMGB”.

Situată la marginea Bucureștiului, în cartierul Berceni, locația a fost folosită, în trecut, de Rapid București și Astra iar, de fiecare dată când CFR Cluj se deplasează în Capitală, este închiriată.

Facilitățile acesteia includ un teren de iarbă, un hotel care beneficiază de sală de forță și săli de recuperare. Există, astfel, posibilitatea ca juniorii lui Dinamo să ajungă „vecini” cu cei ai FCSB-ului, ținând cont că baza de pregătire a echipei lui Gigi Becali se află la mai puțin de 1 kilometru distanță de IMGB.