EXCLUSIV. Marius Alexe a deschis Cutia Pandorei la Playsport Live. Marele regret al carierei și cum a ratat transferul vieții

Moldoveanu Camelia 04.11.2021, 06:03
EXCLUSIV. Marius Alexe a deschis Cutia Pandorei la Playsport Live. Marele regret al carierei și cum a ratat transferul vieții

Marius Alexe s-a aflat în platoul emisiunii PlaySport LIVE și a vorbit, printre altele, despre cel mai mare regret al său. Fotbalistul s-a confruntat cu o problemă de mentalitate pe vrea când era copil, însă abia acum conștientizează unde ar fi fost cel mai bine să joace fotbal. El a mai vorbit și despre dificultățile pe care le întâmpină jucătorii români atunci când pleacă la un club din străinătate.

Regretul lui Marius Alexe: „Mi-a părut rău sincer că nu am plecat de mic”

Marius Alexe a vorbit despre situația sectorului juvenil. Acesta a povestit cât de greu îi este unui fotbalist român să se adapteze la o echipă din străinătate. În același timp, el a recunoscut că regretă faptul că nu a plecat din România când era mic.

Cred că este o problemă de mentalitate. Mie mi-a părut rău sincer că nu am plecat de mic din România. Am regretat. Am avut această oportunitate dar nu știu dacă era cel mai bun moment pentru că aveam și șansa să joc la echipa mare a lui Dinamo. Aveam mai puțin de 18. Am fost în Scoția la Glasgow Rangers, înainte să aibă ei acele probleme, când erau o echipă bună în Europa. Însă nu s-au înțeles cluburile și a trebuit să mă întorc. Era și o sumă importantă la momentul ăla, însă au avut speranța că pot lua mai mult pe viitor și de asta nu am fost lăsat să plec.

Nici nu era o echipă să spunem așa de top în Europa și poate d-asta. Dar poate pentru dezvoltarea mea, ce am văzut acolo și ce condiții aveau în momentul acela… Mulți fotbaliști români ne-am lovit de problema aceasta când am plecat în Europa. Antrenamentele sunt diferite, abordarea lor este diferită și dezvoltarea este mult mai rapidă. Eu m-am lovit de chestia asta pentru că eram total nepregătit. Am încercat să ajung la un nivel apropiat de ei foarte repede, ceea ce mi-a creat aceste probleme fizice.”, a mărturisit Marius Alexe în exclusivitate pentru Playsport.ro.

”Grupe de la 5 la 15 ani și ridicarea unei baze proprii”

Înainte însă să apese pedala de accelerație pentru viitoarea lui carieră, Alexe îmbracă haina managerului. Și a omului de afaceri. Împreună cu doi prieteni, a preluat din peninsulă, de la clubul friulian, franciza ”Udinese Academy”, care pornește cu planuri spectaculoase. ”Ne vor pune tot la dispoziție, de la metodologie, structura antrenamentelor și nutriție până la asistență permanentă din partea directorului Academiei și posibilitatea de participa la stagii cu antrenorii pe care-i vom angaja la București”, spune Marius.

Momentan, cartierul general va fi în complexul de la ”Arena Națională”, unde vor fi închiriate terenuri, dar obiectivul numărul unu e găsirea unui spațiu amplu undeva la marginea Capitalei pentru construcția propriei baze.

Intenționăm să facem grupe de la 5 la 15 ani, plus echipă de seniori, care e deja înscrisă în campionatul municipal. Asta pentru că sunt copii care explodează mai târziu și vrem să avem continuitate. E clar că Udinese se va bucura de prioritate în ce privește cei mai buni jucători. Cu prima formație o vom lua pas cu pas, să vedem până unde vom putea urca. Deocamdată, targetul ar fi liga a treia”, punctează Alexe în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe