EXCLUSIV. Meciul Metaloglobus – Dinamo nu se joacă pe stadionul din Pantelimon. „Din respect pentru echipa oaspete”

EXCLUSIV. Meciul Metaloglobus – Dinamo nu se joacă pe stadionul din Pantelimon. „Din respect pentru echipa oaspete”

Partida dintre Metaloglobus și Dinamo, programat sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 12:00, în etapa cu numărul 11 din Liga 2, nu se va disputa pe micuțul stadion din cartierul bucureștean Pantelimon. Președintele clubului organizator, Marius Burcă, a explicat pentru PlaySport de ce s-a ajuns la această decizie.

Metaloglobus – Dinamo se va juca la Clinceni

În primul rând, el a anunțat că acest meci va fi mutat la Clinceni. Unde Dinamo a mai jucat în acest sezon, atât din postura de gazdă, cât și din cea de oaspete. Astfel, Metaloglobus va deveni a patra echipă care își va juca meciurile de pe teren propriu din acest sezon de Liga 2 pe micuța arenă de lângă București, după Progresul Spartac, Dinamo și Unirea Constanța.

Marius Burcă a explicat că s-a luat această decizie pentru ca suporterii, în special cei ai „câinilor”, să aibă posibilitatea de a veni în număr cât mai mare la stadion. Se știe că arena din Pantelimon are o capacitate foarte mică. Și, astfel, suporterii echipei oaspete pot dispune doar de un număr extrem de redus de bilete.

Cum a explicat președintele clubului gazdă această decizie

În trecut, de exemplu când Rapid a jucat acolo în Liga 2, fanii giuleșteni, veniți în număr foarte mare, au fost nevoiți să privească meciul din părculețul de lângă stadion. Pentru a se evita un astfel de moment la meciul de sâmbătă, conducerea lui Metaloglobus a decis să mute meciul la Clinceni. Chiar dacă acest lucru va presupune un efort financiar destul de însemnat pentru micuțul club bucureștean.

„Meciul cu Dinamo se joacă la Clinceni, din respect pentru echipa oaspete, spectatori, pentru fotbal. O să fie primul meci din acest sezon când vom juca, ca și gazde, pe un teren de iarbă și nu pe sinteticul nostru. Ne costă mai mult să organizăm la Clinceni decât la noi. Dar vom pune bilete în vânzare și ne așteptăm la aproximativ 1000 de spectatori. Ne asumăm acest lucru.

Dacă nu am fi putut închiria la Clinceni, exista posibilitatea să se fi jucat fără spectatori la noi, în Pantelimon, pe sintetic. Sau, conform regulamentului, le-am fi dat minimul de 5% din locuri, adică vreo 50 de locuri”, a spus președintele lui Metaloglobus, Marius Burcă, pentru PlaySport.

Un aspect foarte interesat care ar trebui menționat este legat de faptul că echipa din cartierul Pantelimon este singura din București care beneficiază de o arenă proprie și de o bază de pregătire proprie. Și astfel nu trebuie să plătească anumite sume drept chirie pentru a-și putea juca meciurile de acasă.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe