EXCLUSIV. Mesaje încrucișate de la Mondiale pe axele Mircea Lucescu – Fred și Lobonț – Alisson. Playsport a intermediat un dialog de la distanță între brazilieni și români

Justin Gafiuc 29.11.2022, 22:08
EXCLUSIV. Mesaje încrucișate de la Mondiale pe axele Mircea Lucescu – Fred și Lobonț – Alisson. Playsport a intermediat un dialog de la distanță între brazilieni și români

La meciurile Braziliei e o furtună continuă în centrul media sau la zona mixtă, după partidă. În perimetrul dedicat interviurilor cu jucătorii la finalul meciurilor este interzis filmatul, fotografiatul și captarea de selfiuri, măsură impusă pentru a respecta drepturile TV, dar și spre a-i proteja pe fotbaliști de cereri numeroase pentru poze cu ziariștii. E o regulă impusă pe toate arenele CM.

După succesul selecao în fața Elveției, 1-0, gol salvator semnat de Casemiro, e o adevărată luptă pentru a-i atrage pe sud-americani la declarații. Vorbesc pentru diferite limbi, portugheză, engleză, spaniolă, franceză, iar microfoanele formează adevărate cupole deasupra vedetelor Mondialului.

”Lucescu m-a ajutat enorm în carieră”

Fred face un tur de aproape jumătate de ceas prin culoarele pentru presă. Iar spre final apuc să-i transmit în viteză un mesaj pe care tocmai îl primisem din partea lui Mircea Lucescu. ”Spune-i că nu accept alt rezultat decât să câștige trofeul!”.

Se oprește când aude numele antrenorului român. Lucescu l-a adus în 2013 la Șahtior, care a fost primul său pas spre Europa. Ucrainenii au plătit atunci 15 milioane de euro pentru a-l transfera de la Internacional Porto Alegre și aveau să primească 60 de milioane de la Manchester United în 2018. 

”Îi mulțumesc lui Mircea Lucescu! E un om deosebit, care m-a ajutat enorm în cariera mea la Șahtior. Îi urez tot succesul din lume. Am multe amintiri frumoase, e un om care m-a ajutat foarte mult să ajung unde sunt acum, a fost primul meu antrenor în Europa și nu am decât recunoștință pentru el și îi urez mult succes. Îi mulțumesc pentru mesaj, e un om deosebit. Vom încerca să câștigăm Cupa. Mult succes, Mircea Lucescu!”, a spus Fred pentru Playsport

 

Tachinări simpatice între Lobby și Alisson

Pe axa Brazilia – România, mai există o legătură specială: Lobonț – Alisson. Cei doi portari au fost colegi la Roma, sunt buni amici și încă țin legătura. Au împărțit același vestiar în perioada 2016-2018, la capătul căreia Lobby a pus punct carierei, iar brazilianul a plecat la Liverpool, unde evoluează și în prezent.

”Să-i transmiți din partea mea că-i stă foarte bine cu mustață”, a venit mesajul simpatic de la București pentru Alisson, care a apărut cu un look neașteptat la primul meci al Braziliei în Qatar, 2-0 cu Serbia. Motivul pentru care a purtat mustața a fost legat de faptul că aceasta este simbolul unei campanii de informare privind cancerul la prostată, acțiune în care goal-keeper-ul s-a implicat.

”Spune-i că-l iubesc!”, a răspuns în viteză Alisson în zona media, unde a fost printre puținii jucători care n-au oferit declarații. A găsit însă câteva secunde pentru a-l saluta de la distanță pe Lobonț tot într-o cheie amuzantă.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe