EXCLUSIV. Misterul celor 6 transferuri făcute de Gică Hagi și Farul la Chindia Târgoviște: „Veți vedea adevărul când transferurile vor fi înregistrate la LPF”

Claudia Balan 28.06.2021, 15:57

După ce a pierdut mai mulți jucători importanți după un sezon lăudabil, Chindia Târgoviște a transferat în masă de la Farul Constanța. Misterul celor 6 transferuri făcute de Gică Hagi și Farul la Chindia Târgoviște a apărut aproape instantaneu. Gică Hagi a insinuat că oricare dintre jucătorii veniți la Târgoviște de la Farul poate fi chemat înapoi, la nevoie.

Numai că situația stă cu totul diferit, iar președintele târgoviștenilor a venit cu lămuriri în acest caz ciudat al celor 6 fotbaliști ai Farului ajunși la echipa din vechea cetate de scaun a Țării Românești.

Misterul celor 6 transferuri făcute de Gică Hagi și Farul la Chindia Târgoviște

Chestionat pe tema formei sub care cei șase au ajuns în Dâmbovița, președintele Marcel Ghergu a fost vorbit răspicat despre această situație:

Văd că se fac tot felul se speculații pe marginea acestor transferuri. Veți vedea în curând cât e adevăr și cât e minciună. În momentul în care fotbaliștii veniți de la Constanța vor fi înregistrați la LPF, o să se afle și forma sub care au ajuns la noi. Eu vă spun din capul locului. Acești jucători sunt jucătorii Chindiei Târgoviște. Am văzut că am fost acuzați că nu transferăm, ci doar împrumutăm. O să vedeți în curând cine are dreptate”, a spus Ghergu vizibil iritat de zvonurile care au apărut în ultima vreme.

Transferuri pe procente, nu pe bani

Deși nu se numără printre cele mai bogate echipe din primul eșalon, Chindia Târgoviște a cedat fără pretenții materiale imediate cel mai bun produs al clubului în momentul de față. Vorbim despre portarul Marian Aioani, component al lotului național de tineret al României. Acesta a ajuns la Farul Constanța, sub comanda lui Gică Hagi.

În contul talentatului goalkeeper, Farul a cedat la Târgoviște 6 dintre fotbaliștii din lot. Trei erau deja la Târgoviște din sezonul trecut. Este vorba despre Căpușă, Dulca și Paul Iacob. Titulari incontestabili în cel mai bun sezon al Chindiei de la revenirea în Liga I, cei trei au fost cedați definitiv la formația din Târgoviște.

La fel, Gică Hagi a renunțat și Florin Haită, Cătălin Căbuz și Razvan Matiș. Toți vor fi fotbaliștii Chindiei, însă la un eventual transfer, o sumă va ajunge în conturile Farului Constanța, manageriat de Gică Hagi.

Marcel Ghergu: A fost o înțelegere din care toată lumea a avut de câștigat

Pentru transferul celor 6 jucători ai Farului, Chindia nu a plătit niciun euro. E drept, nici Gică Hagi nu a umblat la conturi pentru a-l aduce pe MArian Ioana. Acesta din urmă este considerat unul dintre cei mai talentați portari din fotbalul românesc. Așa cum au procedat și oficialii Farului și Chindia a prentins și a obținut un procent important din o eventuală vânzare a lui Marian Aioani.

Pracic, la viitoare tranferuri ale fotbaliștilor implicați în acest schimb neobișnuit, fiecare dintre cluburi vor câștigat financiar doar dacă îi vor ceda pe aceștia mai departe:

Eu zic că e un deal foarte bun pentru toate părțile. Acum nu vorbim despre bani, dar în viitor o să vedeți că am procedat corect. Jucătorii vor putea evolua în Liga I în continuare. Ne vor ajuta, zic eu, iar Farul și-a adus un portar de mare perspectivă. Cred că am luat decizia corectă. A fost o înțelegere din care toată lumea a avut de câștigat”, ne-a spus Marcel Ghergu, în exclusivitate.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe